DGS Sınavı Sonuçları Belli Oldu




DGS Sınavı Sonuçları Belli Oldu

Öğrencilerin heyecanla sorguladığı DGS sonuçları belirlendi mı suali bu sabah son buldu. ÖSYM DGS imtihan neticelerini izah ederek bu sabah talebelere huzurlu bir soluk aldırdı. Imtihan neticelerinin açıklanmaması bilhassa Geçen hafta toplumsal basında önemli reaksiyon görmüş ve konuyla alakalı bir dizi detaylı bilgi yapılmıştı. Peki talebeler DGS imtihan neticelerini ne türlü sorgulayacak? İşte Dikey Geçiş Sonuçları hakkında ayrıntılı bilgiler

DGS imtihan sonuçları bu sabahları saatlerinde belirlendi ve talebelerin meraklı bekleyişi son buldu. Talebeler Geçen hafta süresince imtihan neticelerinin izah etmesini beklemiş ve DGS imtihan sonuçları açıklanmayınca ÖSYM'ye reaksiyon göstermişti. Talebelere bu sabahları ÖSYM'den müjdeli bilgi geldi ve DGS imtihan sonuçları ekranı etkin edildi. İşte DGS imtihan sonuçları sorgulayabileceğiniz adres

Ölçme, Tercih Etme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığıyla yapılmış durumda olan açıklamada, "21 Ağustos 2016 tarihinde yapılan Dikey Geçiş (2016-DGS) ölçümlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Talebeler, imtihan neticelerini, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ web adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

YÖK azası Abdullah Çavuşoğlu, Kurban Bayramı sonrasında açıklanması beklenen fakat bir çeşitli izah etmeyen DGS hakkında Twitter hesabı üstünden izahlarda yer aldı. Sınavın üstünden bir ay geçmesine nazaran neticelerinin halen açıklanmaması toplumsal basında önemli reaksiyona yol açarken, Çavuşoğlu'da gecikmenin nedenini 'silgi tozu' olarak ifade etti. Çavuşoğlu Twitter hesabı üstünden, "Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden ötürü geciken DGS ise insh.cumaya. DGS'deki gecikmeye neden durumda olan silgi tozu problemi ile alakalı olarak basımda formanın ön tarafında ekstra hisse bırakmak amaçlı bu sabah hüküm aldık" paylaşımında yer aldı.




TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; imtihan puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne vakit ve ne türlü yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans yazılımları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekiyor. Tercihlerin gerçek olarak yapılabilmesi amaçlı öncesinde Tablo-2'nin dikkatlice analiz edilmesi gerekiyor. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki sahalardan ifade edilecek tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-bir, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, nokta türünü, öğretim müddetini ve varsa şartlarını göstermektedir.
YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Sıhhat muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih evresinde bilinebilen özellikler haricinde), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu benzeri müracaat esnasında bilinemeyen bir sebeple yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan talebeler, vaziyetleri ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, aşağı tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar haricinde) kayıtlar bitirdikten sonraki önce bir ay içerisinde ÖSYM Başkanlığına sözlü olmayan olarak bütün belgeleriyle beraber müracaat ettikleri halde kontenjan harici yerleştirilirler. Aşağı tercihi mevcut olmayan ya da aşağı tercihine yerleşemeyen adaylar amaçlı ifade edilecek işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?
DGS neticelerine yönelik yapılmış durumda olan yerleştirme bitiminde adayların tercih etmemesi ya da yerleştirilmesi yapılmış durumda olan adayların kayıt amaçlı müracaat etmemesi sebebiyle boş olan kontenjanlar amaçlı sebep duyulduğu halde Yükseköğretim Heyeti kararıyla ÖSYM aracılığıyla merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu halinde adaylar, 2016-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanlarıyla tercih işlemlerini hangi tarihler içinde yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğreneceklerdir. Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç vesikalarında belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zaruridir. Adaylara bununla beraber yerleştirme sonuç vesikası gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç verileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılmış durumda olan önce yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu imtihan neticenine bağlı sonra ifade edilecek bütün yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (bir5,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme amaçlı yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

DGS NETICELERI AÇIKLANMADAN ÖNCE NELER YAŞANDI?

Yükseköğretim Heyeti (YÖK) Azası Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Dikey Geçiş Imtihanı'nn (DGS) neticelerinin, kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden ötürü geciktiğini açıkladı.  YÖK azası Abdullah Çavuşoğlu, Kurban Bayramı sonrasında açıklanması beklenen fakat bir çeşitli izah etmeyen DGS hakkında Twitter hesabı üstünden izahlarda yer aldı. Sınavın üstünden bir ay geçmesine nazaran neticelerinin halen açıklanmaması toplumsal basında önemli reaksiyona yol açarken, Çavuşoğlu'da gecikmenin nedenini 'Silgi tozu' olarak ifade etti. Çavuşoğlu Twitter hesabı üstünden, "Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden ötürü geciken DGS ise insh.cumaya. DGS'deki gecikmeye neden durumda olan silgi tozu problemi ile alakalı olarak basımda formanın ön tarafında ekstra hisse bırakmak amaçlı bu sabah hüküm aldık" paylaşımında yer aldı.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski