Samsung Galaxy Tab3 Teknik Özellikleri Ve Piyasaya Çıkma Tarihi





Samsung Galaxy Tab3 Teknik Özellikleri Ve Piyasaya Çıkma Tarihi

Tablet teknolojisi son dönemlerde fazla tercih edilmeyen teknolojiler olarak biliniyor. Ancak her ne kadar akıllı telefonlar kadar ilgi görmese de kendine has bir kullanıcı kitlesi bulunan tablet sınıfının önde gelen markalarından olan Samsung. Uzun süredir daha çok akıllı telefonlara yönelmişse de şimdilerde yeni tablet serisi ile geleceği de meydana çıktı. Yeni tablet serisi Samsung Galaxy Tab S3 modelinin özellikleri de yavaş yavaş meydana çıkıyor.

Samsung Galaxy Tab S3 Hakkında İlk Bilgiler
Samsung’un yeni tablet modeli olacak olan seri ne gibi özellikler getirecek? Samsung tablet bölümünde rakibi Apple’ı geride bırakabilecek mi? Bakalım.

Tasarımsal Değişiklikler Söz Konusu Mu?
İlk olarak yeni amiral gemisi tablet modeli olan Samsung Galaxy Tab S3 serisinin dizaynsal tarafından biraz bahsedelim. Tasarım tarafından pek yüksek bir yenilik sunmayacağı ama daha ince ve daha geniş ekran çerçeve seviyesi sunacağı modelin değişik renk alternatifleri de sunması bekleniyor.
Bunun dışında biraz daha ince olacağı ve ekran boyutları konusu ile ilgili da değişik alternatifler getireceği fikir edinilen yeni ailenin sistemsel olarak yeni sensörleri ve parmak izi gibi ekstra teknolojileri ise dizayna nasıl ekleyeceği konusu ile ilgili net bulgular yok. Yani özetle küçük de olsa dizayn konusu ile ilgili da değişiklıklar yaşanması bekleniyor.

Yeni Seri İşlemciler
Samsung Galaxy Tab S3 teknik özellikleri konusu ile ilgili ise belli olan çoğu ayrıntı var. Şimdilik iddia olarak meydana çıksa da ilk verilere göre seride Samsung Exynos 7420 prosedürcü serilerine yer verilecek. Performans konusu ile ilgili sınıfının en iyilerinden biri olan prosedürcü serisinin prosedürcülere destek olarak ise 4 gigabayt Ram ram ile geleceği düşünülüyor.

Ancak bu noktada modelin 6 gigabayt Ramli versiyonun da bulunabileceği iddialar arasında. Samsung Galaxy Tab S3 için beklenilen prosedürcü serisinin ve Ram ram miktarının dışında teknik özellikler konusu ile ilgili yeni birtakım teknolojiler kullanılacağı da meydana çıktı.

Yeni Depolama Teknolojisi
Samsung’un ilk defa deneyeceği yeni bir veri depolama teknolojisinden anlatılan tablette bu özelliğin adının ise UFS2.0 olduğunu da belirtelim. Depolama konusu ile ilgili en az 5 kata kadar daha yüksek okuma ve yazma sürati sunacak olan teknolojinin bundan ardından ise Samsung Galaxy Tab S3 dışında başka Samsung ürünlerinde de kullanımı bekleniyor. Depolama alanının ne kadar olacağı konusu ile ilgili ise şimdilik net bulguların de verilmediğini belirtelim. Ancak bu teknoloji ile birlikte artırılabilir ram noktasında yeni çözümler sunulacak gibi.

İki Farklı Model Olacak İddiası
Tüm bu özellikleri ile birlikte Samsung Galaxy Tab S3 tablet serisi için son olarak iki değişik model iddiasının gündemde olduğunu belirtelim. Bu iddialara göre de bir tablet serisinde 4G desteklenecek ve Sım kart planlı bir tablet göreceğiz.  Diğer modelin ise standart tablet olacağı düşünülüyor. İki model arasında Ram miktarların ya da teknik özellikler konusu ile ilgili net bulguların şimdilik elde edilmediğini de bir kez daha belirtelim.

Çıkış Tarihi Ve Fiyatı
Ekran ebatı seçimleri konusu ile ilgili da net bulguların bulunmadığı Samsung Galaxy Tab S3 serisinin bunun dışında değişik konfigürasyonlarında değişik fiyatlar uygulanabileceği ama bu fiyatları belli olmadığını belirtelim. Fiyat konusu ile ilgili tahminler üst seviye aralığında olacağı kuşkusuz ama net bir rakam yok. Çıkış tarihi konusu ile ilgili da tekrar Samsung tarafından şimdilik bir ipucu verilmiş ya da bir açıklama yapılmış değil.

5 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

  1. ne yalan söyleyim merakla bekliyorum çıkmasını.Lakin fiyatlar can sıkıyor.

    YanıtlaSil
  2. Şu aralar tablet almayı düşünüyorum bende almışken iyi bir model alacağım.

    YanıtlaSil
  3. Almak için can atıyorum ve çok beğeniyorum lakin artan dolar fiyatları yüzünden beklemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hamdi Korkut26 Ocak 2017 02:06

    Samsung son zamanlarda patlayan telefonları ile marka değerini çok zedeledi. Bakalım bunu telafi edebilecek mi?

    YanıtlaSil
  5. Bekir Hilaler28 Ocak 2017 08:42

    Belki konuyla alakasız olacak ama "Samsung Galaxy Tab" sözcüklerini aynı anda gördüğümde aklıma "tablet reyiz" lakaplı çocuk geliyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski