Ceviz Yaprağı Çayının Saçınıza Yararları - Tekno Haber,Nasıl Yapılır,Blogger Dünyası,Hayatın İçinden Bilgiler

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Ceviz Yaprağı Çayının Saçınıza Yararları

Share This
Ceviz Yaprağı Çayının Saçınıza Yararları




Ceviz Yaprağı Çayının Saçınıza Yararları

Ceviz Yaprağıyla yapılan çayın saç, cilt ve sıhhat açısından bir çok yararı bulunuyor…
Ceviz yaprağı haziran ayı içinde ceviz ağacında toplanmaya hazır duruma gelmektedir. Kış mevsiminde ceviz ağacı yapraklarını dökmektedir. Yapraklar toplandıktan ardından gölge ve serin olan bir yerde kurumaya bırakılır. Kurutma işlemi bittikten ardından ince bir pozisyonda kesilerek hava almayacak bir koşulda saklanmalı.

Ceviz Yaprağının Başlıca Faydaları


  • Saç da meydana gelen bitlenmelere karşın temizleyici tesiri vardır.
  • Saç dökülmelerine karşın çok etkilidir.
  • Tonik olarak kullanılmaktadır.
  • Bağırsakta meydana gelen kurtları ve solucanları döktürücü özelliğe sahiptir.
  • Sindirim problemlerine karşın birebirdir.
  • İştahsızlıklara karşın öneri edilmektedir.
  • Sarılık hastalığında ceviz yaprağı çayı iyileştirme edici tesire sahiptir.
  • Kan şekerini düşürücü tesiri vardır.
  • Vücuda direnç verir.
  • Deri hastalıklarında ceviz yaprağı çayı iyileştirme edicidir.
  • Ceviz yaprağının kaynatılmasıyla ele geçirilen su egzama, uçuk, raşitik benzeri bütün deri hastalıklarında kullanılmaktadır.
  • Favus ve uyuz rahatsızlıklarında ceviz yaprağının kaynatılmasıyla ele geçirilen su iyi ciro.
  • Kemik çürümesine ve kemiklerin deforme olmalarına karşın iyileştirici tesire sahiptir.
  • İltihaplı el ve ayaklara karşın öneri edilir.
  • Diş eti hastalıkları ve ağızda iltihaplanma benzeri sorunlarda gargara inşa edilerek kullanılır.
  • Kanı durdurucu tesiri vardır.


Ceviz Yaprağı Çayı Hazırlanışı:


Ceviz Yaprağı Çayının Saçınıza Yararları için ceviz yaprağı çayı hazırlamak amaçlı 2 metot vardır.


  • Bir orta boy kaşık ceviz yaprağı bir su bardağı kaynar su ile beraber haşlanır. Sonrasında 5 dk süresince demlendirilir ve süzülerek yudum yudum içilir.
  • Bir orta boy kaşık ceviz yaprağı bir su bardağı ilgisiz suya katılır. Sonrasında kaynama derecesine gelene civarı ısıtılır. 2-3 dk beklettikten ardından süzülür artık içmeye hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here