Kredi Kartı Asgari Ödeme Oyununa Gelmeyin




Kredi Kartı Asgari Ödeme Oyununa Gelmeyin

Kredi kartı ekstrenizde bulunan asgari/minimum faiz ödeme meblağı, nihai ödeme tarihinize civarı kartınızla yaptığınız harcamalar neticesi meydana gelen maaş borcunuzun ödemesi zaruri meydana gelen bölümüdür. Şayet anlatılan en az ödemeyi yapmazsanız, banka ile yaptığınız mukavele uyarınca gecikmeye girmiş olursunuz.

Kredi Kartı almayı düşündüğünüz zaman öneri olarak duyacağınız önce şeylerden biri "asgarisini öde" olacaktır. Bu devamlı bir daha edilen tavsiyenin esasında sizlere yaratacağı negatif neticeleri var. Peki, gecikmeye düşmemeniz ve kredi notumuza negatif tesir yapmaması amaçlı devamlı en az tediye yerine getirmek bizi ne türlü etkiler? Bu konuda sizi aydınlatalım.

Kredi Kartı En Az Ödemede İşlenecek Faiz Tablosu



Kredi Kartı Limiti                              Yüzde
0 TL ile 15.000 TL arası                   %30
15.001 TL ile 20.000 TL arası                %35
20.001 TL ve üzeri                                  %40
Yeni Edinilen Kartlarda İlk Yıl               %40


Kötü Kredi Kartı Idaresi Maaş Faturaları Şişirir

Her ay yalnızca en az meblağı ödenen kart borcu eklenecek getiriyle beraber büyür ve nihayetinde işin içinden çıkamayacağınız bir hal alır. Aşama borcunuzun hepsini ödemediğiniz vaziyette getiri ödemeye aynı ritimde devam etmiş olursunuz. Bu pozisyonda tediye yapan alıcılar bankaların en sevdiği alıcı tipidir. Bu sebeple çok fazla zor vaziyette kalmadıkça kredi kartı borcunuzun hepsini yatırmaya itina gösterin.

Asgari Ödemeler Kredi Kartınızı Bir Yük Olur

Kredi kartınızın maaş taksitlerinin yalnızca asgarisini ödediğinizde borcunuz katlanarak büyüyeceği amaçlı bir zaman ardından bu borcun altından kalkamaz hale gelirsiniz.

Son vakitlerde bu şekilde vaziyetlerde kart borcunu kapatmak amaçlı ferdi kredi tüketimi yaygınlaşmaya başladı. Kredi kartı borcunuz amaçlı kredi kullanmanız şeklinde farklı bir yük sizi bekler. Bu sebeple kredi kartı borcu kapatmak amaçlı kredi kullanma yöntemine gitmemenizi öneriyoruz.

Bazı vaziyetlerde en az tediye yerine getirmek elbet ki kullanışlı, fakat hiç kesinlikle ki bu bir alışkanlık haline gelmemelidir.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski