Tarifeye Ek Telefon Almak Ne Kadar Doğru?



Taksit sayısına bağlı olarak taksitli ay arttıkça ödediğiniz miktar da az az oldu, şayet uzayan süreler canınızı sıkmaz mı?

Şüphesiz ki son zamanlarda tarifeye ayriyeten ödenen fiyatla telefon meydan fazlasıyla birey var. Operatörler, bu aşamada hediye internet, hediye konuşma dk. ve çeşitli paketler sunabiliyor. Bunun İçin "hepsi birlikte paket" de diyebiliriz. Şayet bu, birçok bireyin düşündüğü benzeri bariz biçimde kârlı bir tercih mi?

İlk Olarak, tarifeye ayriyeten bir paket seçip telefon aldığınızda, satın aldığınız telefonun maliyetinde bir indirim olmuyor (istisnai vaziyetler haricinde). Başka Bir Deyişle normal fiyatı neyse, yeniden onu ödüyor, üst kısmına de normal olarak kullanmakta olduğunuz tarifenin maaş ödemesini gerçekleştiriyorsunuz.

Bu seçeneğin bariz en büyük pozitif yönü:
Yüksek ücretli telefonları "taksitli olarak" rahatlıkla satın alabiliyor olmanız. 3000 TL fiyatı yer meydan bir telefonu peşin olarak almak pek zor. Haliyle bu ürünü taksitli almamız uygun fiyat açıdan işimize geliyor.

Şimdi de gelelim can sıkabilecek yönlere:
Eğer bu tip bir seçimle telefon alır iseniz;

Özellikle 24 ve 36 ay taahhütlü ödemeler sizi bir zaman ardından zor vaziyette bırakabilir. Çoğu telefon modeli, piyasaya sunulduktan kısa zaman geçtikten sonra indirimli olarak satılabiliyor. Şayet sabit bir protokol yaparsanız, siz bu tip indirimlerden büyük ihtimal yararlanamayacaksınız ve o andan bu yana daha para ödüyor olacaksınız.
Ek olarak, yeniden bu tip uzunca müddetli taksitlendirmeler, telefonunuz güncelliğini yitirdiğinde canınızı sıkabilir. Amiral gemisi modellerin her yil piyasaya sunulduğunu düşünürsek, siz 36 ay taksidi bitirene civarı büyük ihtimal 2 yepyeni model daha çıkmış olacak. Elbette bu aşamada "eskiyi getir, yenisinin fiyatından düşerek tarifeyi güncelleyelim" benzeri seçenekler de denenmiyor değil. Bu da benzer markalara "bir bakıma" bağlı kalmak demek.
Siz ne dersiniz?

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski