Telefonlarda USB Kablosuyla Bilgisayara Bağlanamama Sorunu Ve Çözümü,Bilgisayarım cep telefonumu görmüyorum çözümü nedir?,USB kablo bağlantısı ile bilgisayar telefonu görmüyor,





Telefonlarda USB Kablosuyla Bilgisayara Bağlanamama Sorunu Ve Çözümü

Bazı gsm telefonlarda ya da bilgisayarlarda USB irtibatını tanımama benzeri meseleyle karşılaşılabiliyor. Bunun çok sayıda sebebi olabileceğinden aşağıda önerdiğimiz adımları deneyerek inceleme edebilirsiniz. Bilgisayarım gsm telefonumu görmüyorum çözümü nedir? Gsm telefonunuz hangi işletim sistemine sahip olursa olsun (Android Işletim Sistemi / iOS) farketmez sorun çoğunlukla benzer olabiliyor. Bir Takım modellerde çok ender de olsa yazılımsal ya da donanımsal meseleden bağ hatasına ne sebeple olabilmektedir.  Kablodan kaynaklı olabilmektedir. Çeşitli bir kablo ile denediniz mi? Çeşitli bir bilgisayarda denediniz mi? Denediniz ise;  Bilgisayardan aygıt yöneticisini denetleyerek sürücü kaynaklı problem varmı kontrol ediniz. Aygıt yöneticisinde(aygıt yöneticisini açmak amaçlı klavyeden Windows pencere simgesine basılı tutup R tuşuna basınız) ! ya da ? halinde sembol var mı? Varsa üst kısmına sağ tıklayın kaldırıp donanım değişikliklerini tara butonuna tıklayınız. Ya da bilgisayarı tekrar başlatınız. Gsm telefonun şoförünün Windows işletim sistemine yüklenmesi gerekebilir. Telefonun resmi sitesinden marka modelini yazarak sürücüsünü indirebilirsiniz. Bir Takım sürücüler bir takım işletim sistemleri ile uyumsuz olabilmektedir. Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 ya da Linux.


Bugün PC ve telefon bağlantısı sağlayamayan bilgisayarım telefonu görmüyor diyen üyeler amaçlı çözüme erişmeyi anlatacağım. Şayet bu meseleden müzdaripseniz, kabloyu bilgisayara bağladığınız da yalnızca şarj oluyor ancak dosyalarınızı göremiyorsanız, bu problemi çözmek amaçlı malum bütün metotları deneyip muvaffakiyet sağlayacağız. Telefonunuz da donanımsal bir sorun meydana gelmediği müddetçe bu çözümlerden tabi bir tanesi işe yarayacaktır.

1.Yöntem

Telefon ile pc içinde ki bağ kablonuzun orjinal ve hem bir şarj hem bir bilgi aktarımına açık olduğundan emin olunuz. Bir Takım kablolar yalnızca şarj misyonu görmektedir. Başka Bir Deyişle çeşitli kablolar ile tecrübe yapınız.

2.Yöntem

Telefon bilgisayara ilişkili vaziyetteyken, Bilgisayarım'a sağ tıklayın Özellikler > Aygıt Yöneticisini açarak Mobil Aygıtlar kısmında bilgisayarınızın telefonunuzu görüp görmediğini kontrol edebilirsiniz. Şayet telefonunuzu görüyor ancak, ünlem işareti var ise, telefonunuzun PC irtibatını kesinlikle. Ve aygıt yöneticisinde ünlem işareti var olan sürücüye sağ tıklayıp "Kaldır"diyin. Sürücüyü kaldırdıktan hemen ardından bir daha telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve tekrar sürücüyü yüklemesini bekleyin.

3.Yöntem

Telefonu bilgisayara bağlayın. Ayarlar > Kablosuz ve Ağ > Bağ. Mobil Wi-Fi kısmına girin. USB Bağlandı bölümü pasif olacaktır. Üst Kısmına tıklayarak etkin duruma getirelim. Belli Bir Süre bekledikten hemen ardından telefonunuz bağlanacaktır.

4.Metot

Telefonda ekran kilidi kullanılıyorsa şifreyi kaldırın. Ve telefonunuzu bir daha bilgisayara bağlayın. Ekran kilidi sebebinden bağ problemi yaşıyor olabilirsiniz.

5.Yöntem

Telefonunuz doğrudan irtibatı görmüyor olabilmektedir. Bu yüzden Ayarlar > Kablosuz Ağ > USB Destekçi Uygulamaları > Belleği PC'ye Bağla'ya tıklayın. Bu da çözüm olabilmektedir.

6.Yöntem

Her zaman kullanmakta olduğunuz soket hasar görmüş olabilmektedir. Telefon kablonuzu bilgisayarınız da farklı bir USB çıkışına bağlayın.

7.Yöntem
Driver versiyonu eski olabilir. Bunun amaçlı yepyeni sürümünü doldurmak çözüm sağlayabilir.


8.Yöntem

Ayarlar > Başka > Geliştirici Alternatifleri kısmına girdikten hemen ardından USB Yanlış Ayıklama seçeneğini aktifleştirin ve telefonu yeniden başlatınız ve telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Şayet tam aksi USB Yanlış Ayıklama etkin ise, kapatın  telefonu tekrar başlatın ve bir daha etkin duruma getirdikten hemen ardından telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Geliştirici Alternatifleri telefonunuz da görünmüyor olabilmektedir. Bunu amaçlı bir daha Ayarlar > Başka > Edevat Ile Ilgili kısmına giriş yapın. Orada yer alan "Yapım Numarası"yazan yerin üst kısmına 7 defa tıklayın. Bu işlemden hemen ardından Geliştirici Alternatifleri etkin olacaktır.

9.Yöntem

Telefonunuz MTP aleti olduğu amaçlı Media Player gereksinimi duyacaktır. Pc sisteminiz de Windows XP yüklü ise, Windows Media Player 11'i indirip kurunuz.

10.Yöntem

Arama kısmına gelerek *#0808# yazınız. Ekrana USB Settings (USB Ayarları) menüsü gelecektir. Burada USB kısmını "AP" olarak seçin. USB Settings kısmını ise "MTP + ADB" seçeneğini seçiniz sonra kaydediniz.

11.Yöntem

Samsung'un kendi yazılımı var olan "Kies" programını indiriniz. Programda yer alan çözüm yöntemlerini deneyiniz. Nokia kullanıyorsanız Nokia PC Suite programını indirerek bilgisayarınıza kurun.

12.Yöntem

Bilgisarın güncelleştirmelerini kapalıysa bu sorun sebebiyle telefonunuzun sürücüsünü yükleyemiyor olabilmektedir. Bu sebeple güncelleştirmeleri açmamız gerekiyor. Başlat > Denetim Masası > Windows Update sayfasına girelim. Burada "Daha fazla ürün amaçlı güncelleştirme al"yazan yere tıklayalım. Hemen telefonu bilgisayara bağlayın ve sürücünün yüklenip yüklenmediğine bakın.

Evet arkadaşlar, şuan amaçlı malum bütün çözüm yöntemlerini araştırıp bu yazımda anlattım. Anlatılan metodlar probleminiz için çözüm olmadıysa, ve halen bilgisayarım telefonu görmüyor diyorsanız sanırım telefonunuzun soket bölümü ya da farklı bir birimde arıza olduğunu teşkil ediyor. Telefon garantiniz aynı ritimde devam ediyorsa aldığınız yere götürmeniz gerekiyor. İyi günler

5 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

  1. SAMSUNG GRAND NEO DA 3. YÖNTEM İŞE YARADI TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgilerin işe yaraması sevindirici zaten amaç bu, daha fazlası için takipte kalın lütfen

      Sil
  2. Teşekkür ederim kardeş 10. yöntem işimi gördü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına sevindim, daha fazlası için takipte kalın lütfen

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski