Huawei P10 Teknik Özellikleri Ve Satış Fiyatı Açıklandı





Huawei P10 Teknik Özellikleri Ve Satış Fiyatı Açıklandı

Akıllı telefon pazarının aranan markalarından birisi olan Huawei tıpkı başka akıllı telefon devlerinde bulunduğu gibi yeni amiral gemisi telefon üyeleri üzerinde de çalışmalara başladı. Kısa vakit evvelce ilk iddiaları açıklanan Huawei P10 akıllı telefonları için markanın ise beklenilenden fazla daha kapsamlı bir çalışma yaptığı da meydana çıktı. Öyle ki yeni seri için yeni iddialar gündemde.

Huawei P10 Hakkında Yeni İddialar Geliyor
Son olarak Huawei P9 serileri ile ismini duyuran markanın rakiplerine avantaj dayanıklılık için bu kez ekstra özellikler sunacağı da iddialar arasında. Peki Huawei P10 için beklenilen özellikler neler? Yeni açıklanan iddialar neler oldu?
Cam Tasarım Geliyor
Huawei P10 serisinin ilk olarak konsepti hususu ile ilgili yeni özellikler  bulunduğu konuşuluyor. Tasarım hususu ile ilgili marka ile ilgili meydana atılan iddialara göre ailenin genel olarak cam bir yapıya sahip olacağı düşünülüyor. Ön ekranı tamamiyle cam olacağı fikir edinilen akıllı telefonun bunun haricinde geri kalan bütün bedeninin de cam haricinde paslanmaz çelik olacağı iddiaları var.
Muhtemelen 5.5 " ekran ebatı ile birlikte istikbal olan ailenin bu ekran ebatı ile kavisli ekran sunacağının da düşünülmesi cam telefon üyelerin daha fazla öne çıkacağını da göstermekte. Ancak hem cam dizayn hem de çelik gövdenin telefona katacağı artılar şuandan konuşulmaya başlandı.
Bu özelliklerle birlikte dizayn hususu ile ilgili Huawei P10 serisinin iPhone 8 ve Samsung Galaxy S8 serisini geride bırakabileceği fikri bile meydana çıkmaya başladı. Tabi bunun için evvelce net tanıtımla birlikte net konsepti da görmek gerekiyor.

Teknik Genellikler Hakkında Yeni Bilgiler
Şimdiye kadar meydana atılan bütün iddialara bakacak olursak Huawei P10 serisi yalnızca dizayn yönünden ilgi çeken bir model olmayacak. Marka bunun haricinde teknik özelliğiler hususu ile ilgili da bir hayli beğeni toplayacak bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürmekte. Genellikle yeni seride yer verilebilecek olan teknik yeniliklerinde telefonu bir hayli bir üst sıralara taşıması bekleniyor. İlk olarak performans hususu ile ilgili rakiplerini geride bırakan Kirin 960 serisi işlem birimine sahip olacağı açıklanan modelin toplamda 8 çekirdeğe sahip bir model ile birlikte gelmesi bekleniyor. 4 çekirdeği Cortex- A53 serisi 4 çekirdeği de Cortex A73 serisi olacak olan işlemcilerin 2.53 GHz saat hızında olması ise telefonun performans hususu ile ilgili rakipsiz olacağını göstermekte. Tabi tekrar de telefonun en azından lansmanı ve testlerinin neticelerini beklemekte yara bulunduğunu bir kez daha hatırlatalım.
Huawei P10 serisi için meydana atılan teknik özelliği iddiaları da bununla sınırlı değil elbette. Bunun haricinde seride 6 Gigabayt Ram seviyesinın kullanılacağı iddiası da var ki bu oran Samsung amiral gemisinde de yer alacak olan Ram seviyesi olarak bilinmekte. Yani durumuyla Ram hafıza hususu ile ilgili da beklenilenin üzerinde bir performans sayısal sayısal değeri sunulması bekleniyor. Grafik birisisisimi olarak da ARM Mali-G71 serisi ile tekrar üst seviye bir performans sunulacağı da düşünülmekte. Sadece bu iddialara bile bakacak olursak Huawei P10 modeli aslında en iddialı telefonlardan biris olacak.

Ekran Genellikleri İçin İlk İddialar
Teknik ve dizayn yönünden yeni iddialara göre Huawei P10 mükemmele yakın bir telefon olacak. Tasarım ve teknik yönden iddialara bakacak olursak bu kadar başarılı bir modelin ekran özellikleri olarak ne kadar dayanıklı bir sistem meydana koyacağı ise merak hususu olmuştu. Bu hususta da ilk iddialar gelmeye başladı.

Bu aşamada da ilk iddialara göre seri 5.5” " AMOLED bir ekrana sahip olacak. Çözünürlük sayısal sayısal değeri içerisinde tekrar son devresinin en fazla teknolojisi olan 2K çözünürlüklü ekranlar kullanılacağı da belirtiliyor. Bu değerler ile birlikte Huawei P10 ekran hususu ile ilgili da iyi modellerden birisi olacak gibi.
İşletim Sistemi İddiaları
İşletim sistemi hususu ile ilgili Huawei P10 serisinde yer alacağı fikir edinilen işletim düzeneğinin de Android Nougat işletim sistemi olması bekleniyor. Hem de telefonun bundan ardından Android güncellemelerini de alacağına net gözü ile bakılmakta. Tabi şimdilik bu hususta da bir açıklama bulunmuyor.

Huawei P10 Bütün Genellikleri, Çıkış Tarihi Ve Fiyatı

Çıkış Tarihi Ve Fiyatı
Bütün bu üstün özellikleri ile birlikte geleceği iddia edilen Huawei P10 için çıkış tarihi ve fiyat hususu ile ilgili da iddialar var. Çıkış tarihi için MWC 2017 fuarında uygulanacak tanıtımdan ardından net bir tarih verileceği ama telefonun çıkışının fazla gecikmeyeceği de düşünülüyor. Bunun haricinde telefonun fiyatı hususu ile ilgili da tekrar tanıtım tarihinden ardından açıklama uygulanacağı düşünülüyor. Ancak pek bir düşük fiyat beklenmediğini de belirtelim.

4 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

  1. açıkcası ben de düşük fiyata satacaklarını düşünmüyorum.günümüzde ucuz telefon kalmadı.

    YanıtlaSil
  2. Huawei akıllı cihazlarıyla dünya çapında başarı elde etmeye devam ediyor. MWC 2017'de netleşir özellikleri.

    YanıtlaSil
  3. İsmini söyleyebilsek güzel marka aslında. Ülkede bir futbol takımına sponsor olduğunda duymuştum adını ama kullananlar çok kötü yorumlar yapmadı etrafımda.

    YanıtlaSil
  4. Recep Doğru31 Ocak 2017 14:13

    Huawei de kendisini aştı. Artık diğer dünya devi akıllı telefon markalarıyla yarışıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski