Android Telefonlarda Büyük Tehlike, Telefonlar SMS İle Hacklenebiliyor





Android telefonunuzda gelen metin mesajlarına karşı dikkatli olmalısınız. Android işletim sistemindeki büyük bir güvenlik açığı basittir ve tek bir mesajla bile saldırıya açık olabilir.

Check Point Software Technologies Ltd.'in Tehdit İstihbaratı şubesi Check Point Research tarafından keşfedilen yeni bir Android güvenlik açığı, yaklaşık 1 milyar kullanıcıyı tehdit ediyor. SMS korsanlığı, mobil şebeke operatörleri, OMA CP mesajı olarak da bilinen, şebekeye yeni eklenen cihazları güncellemek için kullanılan OTA yöntemini kullandı.

Check Check Point Research’in sınırlı kimlik doğrulama yöntemleri de dahil olmak üzere, Samsung, Huawei, Sony ve diğer Android tabanlı telefonlarda gelişmiş kimlik avı saldırılarına karşı kullanıcıları savunmasız bıraktığını belirten bir güvenlik açığı var. Bu nedenle, bilgisayar korsanları operatör gibi davranabilir ve tehdit içeren OMA CP mesajları gönderebilir.

En Hassas Telefonlar Samsung Modelleri
Araştırmacılar, bazı Samsung telefonlarının bu kimlik avı saldırısına karşı savunmasız olduğunu buldular, çünkü Samsung, OMA CP mesajları gönderenlerin orijinalliğini kontrol etmez. Kullanıcının yalnızca mesajı onaylaması durumunda, kötü amaçlı yazılım, gönderenin kimliği doğrulanmadan telefona yüklenir.

Huawei Güvenlik Güncellemesini Yayınladı
Ayrıca, Huawei ve LG şirketleri OMA CP Check Point Research için güvenlik güncellemeleri yayınlayacak, Sony'nin açığı kabul etmediğini söyledi. Ancak güvenlik araştırmacısı Slava Makkaveev, "Android cihazların popülerliği göz önüne alındığında, bu, dikkat edilmesi gereken kritik bir güvenlik açığıdır." Dedi.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski