LG Q60 Teknik İnceleme





LG'nin yeni akıllı telefonları arasında Q60'ı tüm yönleriyle değerlendirdik. İşte LG Q60 incelemesi!
Son zamanlarda akıllı telefon pazarına baktığımızda, amiral gemisi modellerinin fiyatları ortalama kullanıcılara neredeyse erişilemez hale geldiğinden, orta düzey modeller daha cazip hale geliyor. Aslında, bu bölüm için hazırlanan modellerin içinde yer alan özelliklerin birçoğu, yeniden kullanımın üst segmenti, doğal olarak, kullanıcılar ve hatta markaların "premium" orta segment modelleri değişmeye başladı. Bunlardan biri LG Q60.

LG Q60 2499 TL'lik fiyatla geliyor. Ancak, telefonun bazı hediyeler getirmesi güzel bir ayrıntıdır. LG Q60 ürününü satın aldığınızda, 64GB'lık bir SanDisk SD kart ve 10000 mAh kapasiteli bir Pineng PowerBank alıyorsunuz, bu ikisinin toplam maliyeti 350 TL. LG Q60 çekici bir model mi? Şimdi bakmaya başlayalım ...

Tasarım

LG Q60 tasarımı çok güzel. Malzemenin kalitesi ve görünümüyle, hemen hemen herkesin ilk bakışta takdir alması mümkündür. Telefonun arka kısmının ilk bakışta camla kaplı olduğu düşünülmesine rağmen, aslında polikarbonat içeriyor. Bununla birlikte, pratikte hem görünüm hem de his açısından oldukça zengindir.


İki renk içeren telefonun ön görünümü, Fas Mavisi ve Aurora Siyahı, bugünün trendini takip ediyor. Üstteki çentik bölümü, büyük görüntüyü hedeflemek için ekranın kenarlarını ayrıntılı olarak inceliyor.

LG Q60 172 gram ağırlığında ve 8.7 mm kalınlığında. Ortada 3 kamera ve altında parmak izi sensörü bulunan kameranın arka tarafında, 3.5 mm kulaklık jakı alt kenara yerleştiriliyor. Yine burada bir microUSB yuvası ve hoparlör ızgarası var.

Güç düğmesi Q60'ın sağ tarafında, ses seviyesi düğmeleri telefonun sol tarafında bulunur. Bu tuşların hemen altında Google Asistan için fiziksel bir anahtar var. Bu düğmeye basarak, asistanı hızlı bir şekilde uyandırabilirsiniz.

Ekran ve İşletim Sistemi

LG Q60, ekranı ile nispeten büyük modellerden biridir. 6.26 inçlik ekran 19: 9 en boy oranına ve vücuda yüzde 78.8 orana sahip. Panel olarak IPS LCD tercih edilir, ancak ekran çözünürlüğü düşüktür. Ne yazık ki, LG Q60 720x1520 piksel çözünürlüğe sahip. Bu segmentteki çoğu telefondan daha az. Buna göre, ekranın 269 ppi piksel yoğunluğu yarışmanın gerisinde kalıyor.

Ortalama 437 ppi ile parlak olarak nitelendirilebilen ekranın parlaklık seviyesine baktığımızda, ekran bu noktada Samsung Galaxy M20'den daha iyi performans gösteriyor.

LG Q60 ekranında gördüğümüz işletim sistemi elbette Android 9 Pie. Ancak, kendi arayüzü olan LG, bir dizi yerleşik uygulama olan SmartWorld pazarını da içeriyor. Burada, telefonu özelleştirmek için birçok tema ve duvar kağıdını alabilirsiniz.

Yine temayı arayüz üzerinden değiştirebilirsiniz. Ayrıca göz yorgunluğunu azaltmak, ana ekran gezinme çubuğunu özelleştirmek ve çentik alanını Yeni İkinci Ekrandan kapatıp açmak için konfor modunu da açabilirsiniz.

Teknik Kadro ve Performans

LG Q60, teknik kadrosu ile orta bölümün uygun bir üyesi. MediaTek MT6762 Helio P22 işlemci ile güçlendirilmiş telefon, 2.0 GHz frekansında çalışan 8 Cortex-A53 çekirdeği ile donatılmıştır. GPU, PowerVR GE8320 tarafından desteklenmektedir ve 3 GB RAM ve 64 GB bellek ile birlikte gelir. LG Q60 ile depolama probleminiz olmayacak. Çünkü hem alan yeterli hem de microSD kart desteği oldukça geniş. Telefon 2 TB'a kadar microSD kartları destekler.


Cat-6 seviyeli LTE desteği 300 Mbps mobil indirme, 75 Mbps'ye kadar olan telefon, ayrıca 802.11ac Wi-Fi imkanı sunuyor ve Bluetooth 5 desteği de mevcut.

Telefonun performansına gelince, sentetik testlerle başlayalım. LG Q60, tek çekirdekli sonuçta 767 puan, çok çekirdekli sonuçta 3598 puan ve AnTuTu Benchmark'ta 73586 puan kazandı.

LG Q60 fiyat segmentinde net bir şekilde ortalamanın altında. Çünkü Q60 tarafından toplanan AnTuTu’nun sonucu 900 TL Xiaomi Redmi 7A’ya eşittir. Hemen hemen tüm fiyat modelleri ve daha uygun fiyatlı modeller dahil, Galaxy M20, Honor 10 Lite, aynı test yaklaşık 100 bin ila 120 bin arasında.

Geekbench testine geldiğimizde, resmin üzücü bir şekilde değişmediğini görüyoruz.

Oyun noktasına bakarsak, Q60'ın birçok modern oyunu orta seviye grafik ayarlarında kolayca çalıştırabileceğini söyleyebiliriz. Kolayca PUBG ve Asfalt 9 gibi oyunlar oynayabilirsiniz.

 Pil Ömrü 

LG Q60, 3500 mAh batarya ile donatılmıştır. Bu batarya ve çalışma temposu ile güç tüketimi açısından dengeli bir telefon modeli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü hem yük altında hem de yük altında çalışırken birçok rakiple karşılaştırıldığında daha az güç tüketir.

Tabii ki, bu batarya performans notlarına da yansıyor. LG Q60, Wi-Fi bağlantısı yapıldığında bir internet testi yaptığımızda yaklaşık 16 saatlik bir batarya ömrü sunuyor. Sonuç olarak, telefonun dengeli bir kullanımla 2 gün izin alabileceğini söyleyebiliriz.

Q60'ın ısı yönetimi konusunda, çok başarılı. Telefonun altında maksimum 38 derece yük olduğundan yaz rahatsız edici değil.

Kamera

Q60 kameralarına geçelim. Ayrıca, telefonun arkasında 3 kamera bulunduğunu da belirttik. Bunlardan biri, portre için alan derinliği görevi gören 2 MP derinlik sensörüdür. Diğer ucu f / 2.2 açıklığa sahip 5 MP ultra geniş açılı bir mercek; ortasında 16 MP çözünürlük ve f / 2.0 diyafram ile ana kamera. Ana kamera, faz algılamalı bir otoçift ile donatılmıştır ve 30 kare Full HD video kaydedilebilir.


Ayrıca ön tarafta f / 2.0 diyafram açıklığına sahip 13 MP kamera bulunmaktadır.

LG Q60 portre modunda hem ön hem de arka kamera ile kullanılabilir. Gün ışığında, tüm senaryolarda güzel fotoğraflar çekebileceğinizi kolayca söyleyebilirsiniz. Portreler, selfies, geniş açılı veya normal çekimler yapıyor olsanız da sonuçları tatmin edici bulursunuz. Ancak, birçok modelde bahsettiğimiz gibi, ışık değerleri azalmaya başladığında, tahıllarda ortaya çıktığı ve fotoğraflarda kalite kayıpları olduğu bir gerçektir.

Bu arada, AI'nın yanı sıra, AI CAM gibi yapay zeka desteği de kameraya dahil edilmiştir. Bu nedenle, yapay zeka, çekim ortamını, resim çekmek için herhangi bir ek ayar yapmanıza gerek kalmadan 8 farklı koşulda tanıyabilir.



LG Q60 Özellikleri
Ürün Modeli LG Q60
Ürün Tipi: Cep Telefonu
CHIP Online Notu
77
Üretici LG
Şirket LG (212) 222 61 44
İşletim Sistemi Android 9.0
İşlemci Mediatek MT6762 Helio P22
Çekirdek (CPU) 8
İşlemci Hızı 2.0 - GHz
Ekran teknolojisi IPS LCD
Ekran Boyutu 6.26 inç
Ekran Çözünürlüğü 720 × 1520 px
Grafik İşlemcisi PowerVR GE8320
Bellek (RAM) 3 GB
Dahili Depolama 64 GB
Genişletilebilir Depolama 512 GB
Ön Kamera 13 MP
Arka Kamera 16 MP
Arka Kamera (2) 5.0 MP
Arka Kamera (3) 2,0 MP
İkili Hat Yok
Wi-Fi var
NFC yok
Orada gps
LTE (4G) Uygun
HDMI (MHL) Yok
Bluetooth Evet
FM Radyosu Yok
Akü Kapasitesi 3500 mAh
Parmak İzi Sensörü Evet
Yüz Tanıma Mevcut
Boyutlar 77 × 161 × 8,7 mm
Ağırlık 172 gr.

Kaynak: Chip dergisi

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski