Akıllı Telefon Fazla Isınma Probleminin Çözümü





Akıllı Telefon Fazla Isınma Probleminin Çözümü 

Son çağın en popüler teknolojileri aralarında akıllı telefonların önce sıralarda bulunduğunu söyleyebiliriz. Devamlı olarak yepyeni bir modelin, devamlı olarak yepyeni bir işletim sistemini görülen akıllı telefon teknolojisinde artık çok ek olarak çok başarılı telefonlarda görmeye başladık. Gündelik yaşamda en kocaman yardımcılarınızdan biri olarak gösterebileceğimiz akıllı telefonların kullanıcılara sağladığı çoğu ayrıcalıkla birlikte bir takım vaziyetlerde akıllı telefonların kullanıcılara sorun sunmaya başladığını da biliyoruz.



Telefonun yavaşlaması, donması virüs problemi yaşaması benzeri çoğu problemin akıllı telefon amaçlı olabilitesi yüksek meydana geldiğini söyleyebiliriz. Elbet akıllı telefonlarda meydana gelen sorunlar bunlarla da sınırlı değil. Bunun dışarısında akıllı telefonlarda meydana gelen en kocaman meselelerden bir ötekisi de çok ısınma problemi. Akıllı telefonun donmasına ve üstelik bir takım vaziyetlerde çalışmayı durdurma benzeri sorunlar ile gündeme gelmesine ne sebeple meydana gelen ısınma problemi kullanıcıların en fazla yakıntı ettikleri sorunlar aralarında gösterilmekte. Problemi çözebilmek içinse öncelikle ısınma problemin ne sebeple kaynaklandığını da bilmemiz gerekmektedir. Bakalım sorun ne türlü çözülür ve hangi vaziyetlerde meydana çıkmakta.

Telefonlarda Isınma Probleminin Nedenleri

Telefonun ısınma gösterdiği bir takım durumlar var. Bu durumlar esasında bir arıza olarak gösterilmemekte. İlk olarak telefon şarjda iken anında hemen her markada biraz ısınma meydana geldiğini ifade etmek gerekmektedir. Bu çok normal bir durum olarak karşılanabilir. Başka Bir Deyişle telefonunuz şarj oluyorken ısınıyorsa bu durum bir sorun değildir. Bunun dışarısında çok uygulama çalıştırma halinde da telefonun ısınması mevzubahis olabilmektedir. Art arda bir 2 uygulama açtıysanız telefonda markaya yönelik değişmekle birlikte az ya da çok miktarda ısınma problemi görülebilir.


Telefonlarda Isınma Problemi Ne Türlü Çözülür?

Isınma probleminin halledilmesi amaçlı yapmanız gereken olan işlem kullanmakta olduğunuz uygulamaları durdurmaktır. Çok pek uygulama açıksa bu vaziyette uygulamaları tam anlamıyla kapatarak işlemci soğutma işlemini yapmış olursunuz. Elbet anında belirtelim bu işlemle birlikte aka tasarıda personel uygulamaları da durdurmak gereken. Tersi takdirde arka tasarıda personel uygulamalarda ısınmaya ne sebeple olabilmektedir. Bu işlemlere nazaran telefonun ısınması devam ederse bu vaziyette donanımsal bir arıza olup olmadığına bakmak amaçlı kesinlikle telefonunuzun yetkili servisine başvurabilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski