Chrome'den Android Kullanıcılarının İnternet Paketlerini Daha Verimli Kullanmalarını Sağlayacak Yenilik

Google, Geçen günlerde Hindistan'da bir organizasyon tertip etti ve Chrome amaçlı yapılmış olan yepyeni yenilemeler yardımıyla web paketlerinin ne türlü ek olarak randımanlı biçimde kullanılabileceğini aktardı.
Firma, Android Işletim Sistemi'teki Chrome amaçlı Veri Saver özelliğini ilan etti. Böylece Chrome'da video izlerken MP4 formatı devreye girecek ve Chrome'un bir önceki haline mukayese et %67'lik veri tasarrufu sağlanacak.
Bununla Birlikte, Android Işletim Sistemi'teki Chrome, HTTP sayfalarını da otomatik optimize ederek ek olarak güzel bir biçimde yayınlanmasını temin edecek. Şayet web bağlantı hızı düşükse, bunun için yönelik sayfayı optimize edecek ve normale mukayese et sayfanın 2 sert çabuk açılmasını temin edecek.
Ayrıca indirilme hızlarında da iyileştirmeler olacak. Şayet bağlantı hızınız berbat ise ve bağlantı koparsa, indirilme işleminiz iptal olmayacak, durdurulacak. İnternet bağlantınız geldiği zaman da indirilme işlemine kaldığı yerden aynı ritimde devam edilecek.
Bu bütün yepyeni özellikler, Android Işletim Sistemi amaçlı yapılan Chrome'un güncel beta sürümünde denenebiliyor. Diğer taraftan, tam versiyon olarak güncellemenin sene sonuna gerçek çıkacağı belirlendi.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski