Sony Xperia X Modeli Teknik İnceleme





Sony Xperia X Modeli Teknik İnceleme

Firmanın en en son lider modeli 'Xperia X'. Ancak fiyatlandırma mananında cihaz Z5 selefine ek olarak yakın: Neticede Xperia X'in fiyatı tahmini 2400 TL.

Akıllı telefonun görünüşü en son derece ilgi çekici. Arka tarafı metalik, önceden bu bölüm parmak izlerini belli eden bir cam yüzeye sahipti. Ek Olarak da ötesinde Z3 ve Z5'in aksine, cihazın çerçevesi de epeyce mükemmel. Boyutu açısından, 5 inçlik telefon Z5 Compact ile Z5 aralarında bir yerde ve ele rahatça oturuyor. Her vakitki benzeri, kuvvet düğmesi parmak izi okuyucusu ve ön tarafta alıcı stereo hoparlörleri var.

Ancak, işlemci laf konusu olunca, Sony şaşırtıcı bir şekilde tedavi mahaline geriye gerçek bir hamle atmış durumda. Cihazda yepyeni Snapdragon 650 şuanki, bunda 8 mahaline 6 çekirdek işlemci var. Xperia Z5 ile kıyaslanınca, saat frekansı da 2 GHz'den bir,8 GHz'e düşmüş. Ancak, performansa ilişkili olarak bir meseleye da rastlanmıyor: Gezinme çabuk, ekran reaksiyonu iyi ve takılmasız şekilde çokça uygulama çalışabiliyor. Bu yepyeni işlemcinin güzel bir hemen yan sonucu: Testte, Xperia X selefi Z5'ten bir sürü ek olarak az ısındı.

Ekran ile ilgili ise tenkit edilecek husus sayısı bir sürü az: Parlak Olmak düzeyi var olan tahmini 530 candela/m2 okunabilirliğin tatmin edici bir düzeyde olmasını güvence etmekte, parlak güneş ışığı altında dahi. Kontrast düzeyi bir sürü alıcı 130:1 düzeyinde ve nitelik yelpazesiaz da olsa piyasadaki öbür cihazlardan iyi. Ekranın belli bir süre mavi ağırlıklı meydana geldiğini söyleyebilirsiniz, ancak bunu ayarlardan düzeltmek olanaklı.

23 megapiksel çözünürlükte kamerası da etkileyici: Zaman ışığında, statiği düşük süper fotoğraflar çekebiliyor; fit ışıkta epeyce parlak ancak kritik derecede keskinleştirilmiş fotoğraflar çekebiliyor. Video kayıt özelliği laf konusu olunca ise, alıcı SteadyShot video sabitleme özelliği bulanıklığı kritik derecede devre dışı bırakıyor. Ancak, video çekimi esnasında full-HD çözünürlüğün ötesine geçemiyor, 4K takviyesi yok.

Fakat 2 meseleye da uyarı çekmeli: Batarya geçerliliği görece az (7:24 saat telefon müzakereleri amaçlı ve 6:02 saat video oynatma) ve cihazın küçük da olsa, telefon müzakerelerinde cızırtı ve parazit problemi var.

Sony Mobile Sony Xperia X Teknik Özellikleri
Ürün Modeli Sony Mobile Sony Xperia X
Ürün Türü Cep Telefonu
CHIP Online Notu 87
Üretici Sony Mobile
Firma Sony Mobile     (212) 473 77 77
İşletim Sistemi Android 6.0
İşlemci Qualcomm MSM8956 Snapdragon 650
Çekirdek (CPU) 6
İşlemci Hızı bir.8 GHz
Ekran Teknolojisi IPS LCD
Ekran Boyutu 5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü 1080 × 1920 px
Grafik İşlemci Adreno 510
Bellek (RAM) 3 GB
Dahili Depolama 32 GB
Arttırılabilir Depolama 256 GB
Ön Kamera 13 MP
Arka Kamera 23 MP
Çift Hat Yok
Wi-Fi Var
NFC Var
GPS Var
LTE (4G) Var
HDMI (MHL) Yok
Bluetooth Var
FM Radyo Var
Boyutlar 69 × 142 × 7.9 mm
Ağırlık 153 gr.

Kaliteli tasarım
İyi performans
Üst segment ekran
İyi kamera
Zayıf batarya ömrü

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski