Telefonlar Artık Vücut Sıcaklığı İle Şarj Teknolojisi Kullanabilecek




Telefonlar Artık Vücut Sıcaklığı İle Şarj Teknolojisi Kullanabilecek

Kullandığımız cihazlardaki şarjın sona ermesi sık sık oluşan bir meseledir. Bazen uyumlu bir mekan bulunamamasından ötürü şarj sorunu çözülemez. Firmalar çoğu çalışmayı bunun amaçlı yürütürken bambaşka bir bilgi dikkatleri üst kısmına çekti. Beden ısısıyla bataryayı şarj edebilmek çoğalış olası olacak.

North Carolina State University aracılığıyla başlatılan proje alanında yepyeni bir teknolojik ürün geliştirilmekte. Vücudun ısısı faydalanılarak kullanılan cihazdaki bataryanın dolması amaçlanırken bunun amaçlı termoelektrik jeneratörlerden yararlanılacak.
Teknolojinin her geçtiğimiz gün ilerlemesi kullanılan cihazların şarj ile alakalı bazı eksikliklerini de ortaya çıkarıyor. Bunlardan bir tanesi hiç kesinlikle uzunca zaman kullanılmaları neticesi bataryaların sona ermesi. Şirketlerde konuyla alakalı çalışmalarını sürdürürken randımanlı bir netice elde etmeyi amaçlıyorlar.

İşte tam bu noktada North Carolina State University'den iştirak eden bir yenilik haberi gündeme oturdu. Beden sıcaklığını faydalanarak cihazın bataryasını yüklemek çok yakında olası duruma geliyor olacak.


Giyilebilir bilişim mahsulleri akıllı saatler, bileklikler ve ayakkabılar olarak gelişmesini sürdürürken North Carolina State University aracılığıyla yapılan proje sahaya işaret eden yepyeni bir çözümün kapılarını açtı. Beden ısısından yararlanmak amaçlı termoelektrik jeneratörlerden yardım edinilen projede cihazın bataryasının doldurulması amaçlanıyor. Böylelikle şarj meselesine çeşitli bir yorum getirilecek.

Sorulardan birisi bunun benzeri bir teknolojinin birey üzerindeki ağırlığına karşı olabilmektedir fakat kaygı edilecek bir vaziyet yok. Çünkü hafifliği durumundan hiçbir problemin yaşanmaması beklenen ürünün kalınlığı 2 mm olarak ayarlanacak ve esnek meydana gelmesine itina gösterilecek. Bununla Birlikte  ısı alıcılarının sayesinde 20 kata kadar ek olarak çok enerji üretebilecek.

Termal iletken malzemeden üretilecek durumda olan ürün beden ısısından en uyumlu biçimde faydalanarak enerji imalatında bulunacak. Tek belirtmemiz lazım iştirak eden bir puan var ki o da bu ürünün akıllı telefonlar ya da tablet benzeri cihazlar amaçlı artık yeteri kadar kapasitede meydana gelmediği. Bunun amaçlı bir zaman ek olarak beklemek gerekebilir.

Bu teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz?


Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski