Android Telefonlarda Silinen Rehberi Kurtarma






Android Telefonlarda Silinen Rehberi Kurtarma



Akıllı telefonların kullanıcılara gsm telefonlarından çeşitli olarak sunduğu çok fazla yenilik yer alıyor. Akıllı telefonları  gsm telefonlarını tamamıyla değiştirmesi ve akıllı telefon teknolojisinin iletişim kurma amaçlı kullanılan öncelikli seçim haline gelmesinin sebebi de esasında tam anlamıyla bu. Çünkü akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemleri ve akıllı telefonlarda bulunan çevrim içi programlar yardımıyla çoğu ayrıcalıklı faaliyete kavuşabiliyorsunuz. Bunlardan birisi de akıllı telefonlarla birlikte getirilen bir tuşla kılavuz yedekleme ayrıcalığı. Bu nitelik yardımıyla rehberinizde bulunan bütün numaraları anında yedekleme olanağına sahip oluyorsunuz. Haliyle rehberiniz silindiğinde ya da telefonunuz sıfırlandığı zaman yedekleriniz yardımıyla kısa süre içinde tekrar numaralarına ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Peki, ama kılavuz yedeklemesi yapmadıysanız ve rehberiniz silindiyse o halde ne uygulamak gerekiyor? Daha ayrıntılı olarak bakalım.



NOT: Bu süreçte Android Işletim Sistemi telefon kullanıcısıysanız kılavuz geriye kurtarma amaçlı Google hizmetlerinden faydalanma olanağına sahip oluyorsunuz. Elbet bunun amaçlı de öncelikle telefonunuzdan Google hesabınız ile rehberinizi bağlamanız gereken. Bunun amaçlı Gmail üzerinden kişiler rehberinizi Google kişilerinize eklemeniz gerekmektedir. Bu işlem yardımıyla rehberinizde Gmail kişiler hesabı üstünde yedeklenmiş olacaktır. Bunun dışarısında rehberinizi eklemedi iseniz bu vaziyette da maalesef kılavuz yedekleme işlemi yapılmayacaktır.


Samsung ve Akıllı Telefonlarda Silinen Kılavuzu Geriye Getirme


Söz konusu kılavuzu geriye döndürmek amaçlı yapmanız gereken olan ise Google kişiler sayfasına giriş yapmak. Google kişiler sayfasına giriş yaptıktan daha sonra ise profil resminizin yer aldığı kısma girmeniz gerekmektedir.

Buradan ise sol menüde bulunan "daha fazla" sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Daha fazla sekmesine de tıkladıktan anında daha sonra açılan menüden ise kişileri geriye yükle sekmesine basmanız gerekmektedir. Kişileri geriye yükle dediğinizde de açılan pencereden sizlere bir tarih ekranı geliyor olacak. Buradan 1 saat, 1 gün yada 1 ay benzeri seçeneklerden bir tanesini seçip sonrasında da geriye yükle butonuna tıklamanız yeterli olmaktadır. Ancak anlatılan zamanın dışarısında olan sürelerden öncelikle silinen rehberin de maalesef geriye döndürülemediğini de bahsetmek gerekmektedir. Samsung ve öbür android işletim sistemi telefonlarda silinen numaraları geriye getirme ile ilgili yaşadığınız sorunları aşağıda bizimle paylaşabilirsiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski