İkinci El Telefon Alacaklar Lütfen Bu Tehlikeye Dikkat





İkinci El Telefon Alacaklar Lütfen Bu Tehlikeye Dikkat

Ülkemiz'de 15 Temmuz bugünü darbe teşebbüsünde yer meydan FETÖ, çözülmeye devam ederken, gsm telefonu piyasasında tek takım sorunlara sokak açtı. ByLock programının devlet aracılığıyla incelenmeye alınması üst kısmına, birçok teşkilat azasi çareyi gsm telefonlarını satmakta buldu.
Bu durum gsm telefonu alım-satım yapan kişilerin ise endişeye kapılmasına ne sebeple oluyor. Çünkü cihazların içinde yer meydan By lock yazılımı, esnafı ve telefonu alacak olan yepyeni sahiplerini kolay değil vaziyette bırakabilir.
Hem bizzat kendilerini hem tek de 2. el gsm telefonu meydan insanları kolay değil vaziyette bırakmak talep etmeyen gsm telefoncuları ise, çareyi cihazları fabrika ayarlarına çevirmekte buldu. Aldıkları her aleti sıfırlayan gsm telefonu satıcıları, meslektaşlarını da bu hale karşın uyardı.

"CİHAZ SIFIRLANMADIĞI MÜDDETÇE PROGRAMI SAKLAYABİLİR"
Eskişehir'de gsm telefonu alım-satım işiyle uğraşan Sinan Gücüm, ByLock programının vereceği zararlardan etkilenmemek amaçlı önlem almaya devam ettiklerini açıkladı. İkinci el cihaz meydan bireylerin da gsm telefonlarını iyice incelediğini aktaran Gücüm, "Tabi bize bu çeşit 2. el cihazlar tek sürü geliyor. Biz bunu engellemek için cihazları sıfırlayarak bakımlarını yapıyoruz. Bu programların tehlike boyutunu biliyoruz. Telefonu aldığımız kişiden varsa faturasını, yoksa müşterinin kimlik fotokopisi ve aleti bizzat rızasıyla sattığına konusunda kağıdı imzalatıp alıyoruz. Bu biçimde önlem alıyoruz.
Bu vakalar bizde de tek tedirginlik oluşturdu. Bu yüzden cihazları anında sıfırlıyoruz. Öbür telefoncu arkadaşlarım da ihmal etmesinler. Telefonları sıfırlasınlar. Faturasız cihazları almamaya çalışsınlar. İkinci el telefon meydan bireyler de aleti iyice incelemeye başladı.
Onlar da endişeli ama biz sıfırladığımız amaçlı program bulamıyorlar. Bundan ötürü da huzurlu rahat alarak kullanıyorlar cihazları. Elbet her birşey telefoncularda sona eriyor. Cihaz, sıfırlanmadığı müddetçe yazılımı saklayabilir"dedi.

"TÜM TELEFONCULAR KORKMAYA BAŞLADI"
Meslektaşlarına seslenen tek diğer gsm telefonu satıcısı Mehmet Gücüm ise, sıfırlanmayan cihazların sıkıntılı vaziyetlere neden vereceğini belirtti. Gücüm, "ByLock programından ötürü çok sorunlar yaşandı.
Tüm telefoncular korkmaya başladı. Elbette tedbiri de var. Aleti sıfırladığın zaman, hiçbir birşey kalmıyor. Tek Takım klasörler içinde saklanabiliyor. Bu berbat vaziyetlere da sokak açabilir.
FETÖ'nün yapmış meydana geldiği tek sistem neticede. Telefoncu arkadaşlarıma sesleneyim, cihaza program ve format atmaya bu dönemde daha çok önem versinler" halinde konutu.

"HER HAFTA KENDİNİ GÜNCELLİYOR"
ByLock programının her hafta kendisini yenilediğini, bu sebeple cihazların sıfırlanması amaçlı gereken tedbirlerin alınmasının gerektiğini belirten gsm telefonu satıcısı Hacer Erkul ise, şu biçimde konuştu;
"İkinci el telefon meydan alıcılar öncelikle cihazın sıfırlanıp sıfırlanmadığına bakmalılar. Sonradan farkına varanlar da şüphesiz cihazlarını sıfırlamalı. Çünkü terör teşkilatı FETÖ'nün kullandığı ByLock yazılımı, sıkıntı çıkarabilir. Esasen her hafta bizzat kendisini yenileme niteliğine sahip tek program. Telefonu sahaya da satana da sıkıntı çıkarabilir."

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski