Huawei Mare 9'dan Süper Hızda Şarj Teknolojisi





Huawei Mare 9'dan Süper Hızda Şarj Teknolojisi

Huawei Mate 9 ile USB Type-C üzerinden yayılan hareketli şarj voltajı algoritması yardımıyla, phablet ciddi anlamda süratli bir şarj etme özelliği sunuyor.

Huawei Mate 9 ile süper süratli şarj

Huawei Mate 9, USB Type-C şarj portunu ciddi anlamda verimli kullanıyor. Huawei marka phablet, 30 dakikada bataryasının ne kadarını dolduruyor merak ediyor musunuz?


Çinli akıllı telefon yapımcısı Huawei, uzun vakitdir gündemden düşmeyen Mate 9 modelini resmi...
Huawei Mate 9 şarjı resmen uçuyor

USB Type-C üzerinden şarj olan Cortex A73 tabanlı ilk phablet olan Huawei Mate 9’un yarım saatlik vakit ortamında bataryasının yüzde 58’ini doldurduğu ifade ediliyor. Bunda, Huawei’nin Qualcomm’un Quick Charge 3.0 ya da MediaTek’in Pump Express teknolojilerinin kendi sürümünü kullanması çok etkili. Telefonun üzerindeki bataryanın ise 4000 mAh olduğunu belirtelim.

3.5v-5V ile 5A desteklenmesi yardımıyla güç miktarı 25W’a kadar çıkıyor. Huawei Mate 9 ile beraber gelen şarj adaptörü ise 5V 2A, 4.5V 5A ya da 5V 4.5A desteği sunuyor. Mümkün olan en süratli elektrik kuvveti miktarı ise 22.5W olarak karşımıza çıkıyor. Dinamik şarj voltajı algoritması tüketimi yardımıyla, batarya uygun en makul güç miktarının belirlenmesi sağlanmakta.



Karşılaştırma anlamında, iPhone 7 Plus modelinin bataryasının tamamiyle dolması için 3 saat gerektiği belirtilirken, bu vakit yeni Android tabanlı akıllı telefonlarda bunun yarısı zamanda gerçekleşebiliyor. Huawei, iPhone 7’lerin saatte 990 mAh şarj edebildiğini, aynı süre içinde Mate 8’in 2590 mAh ve Mate 9’un ise 3720 mAh şarj ettiğinin altını çiziyor. Ek olarak Mate 9’un 10 dakikada 800 mAh şarj ettiği, iPhone’un ise bunun amacıyla 49 dakikaya gereksinim duyduğu da veriler arasında.

Görünen o ki Huawei, Qualcomm Snapdragon 830 ile beraber istikbal Quick Charge 4.0 teknolojisinden önce çok süratli davranmış.

:: Bataryalar amacıyla yayılan süratli şarj özelliğine güveniyor musunuz?

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski