Alcatel İdol 4 Videolu Teknik İnceleme





Alcatel İdol 4 Videolu Teknik İnceleme

Alcatel Idol 4 araştırma videosu ile karşınızdayız. 1099 TL fiyatı ile dikkat çeken telefon, şık dizaynı ve bilhassa VR gözlük ile satılıyor olması ile bir hayli merak uyandırdı.



Alcatel Idol 4 kutu içeriği
Alcatel Idol 4, kutu içeriği konusu ile ilgili en değişik modellerin başında geliyor. Telefonun kutusu başlı başına bir VR gözlük. Buna ek olarak kutu içeriğinden kullanım kılavuzları, sarj adaptörü, data kablosu, kulaklık ve koruma kılıfı çıkıyor.
Alcatel Idol 4 kutusundan çıkıyor Alcatel Idol 4 kutusundan çıkıyor
Türkiye pazarına yeni giren Idol 4'ü kutusundan çıkartıyoruz. Bakalım varlıklı kutu konusuna sahip...

Alcatel Idol 4  araştırma videosu ile sizler baş kafaya bırakıyoruz. Aşağıda Alcatel Idol 4 modeline ait mühim verileri okuyabilirsiniz. İyi seyirler...



Alcatel Idol 4 dizayn detayları
Alcatel Idol 4 akıllı telefon, metal ve cam malzemenin kullanıldığı son derece şık bir dizayna sahip. Genellikle yandan bakıldığı zaman ortaya çıkan simetrik görüntü çarpıcı bir manzara sunuyor. 135 gr ağırlığa sahip olan telefonun dört kanallı hoparlör dizaynı ise sesin her açıdan net bir şekilde duyulmasını sağlıyor.



Arka kısmındaki cam yapı da telefonu şık işaret ediyor fakat yapısı sebebiyle bir oran parmak izi bıraktığını da belirtmemiz gerekiyor. Buna ek olarak sağ doğrultuda öze fonksiyonlar atanan "boom" tuşu, ilk etapta güç tuşu muamelesi görebilir fakat kısa sürede alışıp, bu butonu verimli bir kısayol tuşu olarak kullanabilirsiniz.



Alcatel Idol 4 teknik detaylı inceleme
Qualcomm'un Snapdragon 617 işlemciden gücünü alacak olan Alcatel Idol 4, 3 Gigabayt RAM, 16 Gigabayt dahili ram ve ram kartı gibi donanım yetenegiyle geliyor.

5.2 " büyüklüğünde ve Full HD çözünürlüğe sahip LTPS IPS ekran ile gelen Alcatel Idol 4, kamera doğrultusunda da iddialı. f/2.0 diyafram değerine sahip 13 MP çözünürlüğe sahip ana kameraya, 8 MP çözünürlüğe sahip ve LED flaşla desteklenen ön kamera eşlik ediyor.

2 adet 3.6W  hoparlöre sahip olan telefon, dizayndaki ince fikir ile sesi bütün yönlere aktarabiliyor. Arayüzde uygulanan bir eklenti ise telefonu ne şekilde tutarsanız tutun, konuşma esnasında sesin daima üstte kalan hoparlörde duyulmasına imkân sağlamakta.

X8 LTE modem, Bluetooth 4.2 ve Wifi 802.11AC desteği gibi güncel bağlantıları destekleyen IDOL 4, bunun dışında HiFi ses kalitesiyle de dikkat çekiyor. Cihazın üstünde 2 adet 3.7 watt gücünde hoparlör bulunuyor.

IDOL 4'ün bataryası ise 2610 mAh. Hem de süratli şarj desteğinin de bulunduğunu hatırlatalım.

Alcatel Idol 4 artıları
Şık dizayn
VR gözlük ile sunulması
Stereo hoparlör tecrübesi ve 3.6W ses çıkışı
Ön ve arka kamera performansı
Sistem yükü az olan arayüz

Alcatel Idol 4 eksileri
Dahili ram 32 Gigabayt olabilirdi


İşlemci Qualcomm Snapdragon 617
RAM 3 Gigabayt
Depolama 16 Gigabayt + MicroSD (256 Gigabayt)
Ekran 5.2 " LTPS LCD - 1920 x 1080
İşletim Sistemi Android 6.0.1
Kamera 13 MP arka kamera - 8 MP ön kamera
Batarya 2610 mAh

Fiyat 1099 TL

:: Alcatel Idol 4 modelini beğendiniz mi?

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski