Android Cihazlarda Video İndirmeyi Sağlayan Uygulama Ve Kullanılışı





Android Cihazlarda Video İndirmeyi Sağlayan Uygulama Ve Kullanılışı

Android cihazlarınızda video indirmek için kuşkusuz bir programa gereksiniminiz var. Biz bu yazıda TubeMate programını kullanarak nasıl video indirebileceğinizi ve program kullanımınızı geliştirecek önerileri anlatacağız.

Uygulamayı İndirme
TubeMate programı Android 2.3+ sürümlere sahip cihazlarda problemsiz şekilde çalışıyor. Uygulamayı indirmek için Android cihazınızın web tarayıcısı ile tubemate.net adresine gitmeniz gerekiyor.

Siteyi açtığınızda programlamayı indirebileceğiniz bağlantıları (SlideME Market, Opera Mobile Store vb.) göreceksiniz, bu sayfadaki bağlantılardan herhangib birini kullanarak programlamayı indirebilirsiniz.

Uygulamayı Kurma
Uygulamayı indirdikten ardından indirmiş olduğunuz “.apk” uzantılı kurulumu çalıştırın ve onaylamaları gerçekleştirip programın yüklemesini tamamlayın. Daha ardından program çalıştırın ve yine lüzumlu onaylamaları gerçekleştirip programlamayı başlatın.

Uygulamanın Kullanımı
TubeMate programı YouTube, Dailymotion, Facebook Vimeo, MetaCafe ve daha sayamadığımız sayıda siteden video indirebilme özelliğine sahip. Hem de TubeMate yalnızca video indirme değil, aynı süreçte bir web tarayıcı olma özelliğine de sahiptir.

TubeMate, ortamında dahili olarak video izleyip indirebileceğiniz, belirli sayıda web sitenin kısayollarını barındırır. Bu kısayollara ulaşmak için ekranın üst alanında, Tube Mate logosunun solundaki üç çizgi simgesine tıklayabilirsiniz.

TubeMate ile video indirebilmek için yapmanız gereken, bir siteden video oynatmak. Daha ardından şayet site destekleniyorsa, ekranın üst alanında yeşil renkli bir ok işareti çıkar.

 Ok işaretine tıkladığınızda açılan popup penceresinde videonun hem izlenebileceği hem de indirilebileceği çözünürlükler yer alır. Bu çözünürlüklerden birini seçtikten ardından videoyu indirebilir ya da izleyebilirsiniz.

Video İndirme Hızını Artırma
TubeMate, videoları parçalayarak indirdiği için normal Android tarayıcılarından çok daha süratli indirme özelliğine sahiptir. Fakat TubeMate süratli olsa da kimi zaman büyük ebatlı videolar indirdiğimiz için daha çok sürate gereksinim duyabiliriz.

14-09/18/android-cihazlarda-video-indirme-2.png

TubeMate indirme süratini çoğaltmak için ilk olarak ekranın sağ üst alanındaki üç nokta şeklindeki simgeye tıklayın. Daha ardından “Tercihler” opsiyonuna tıklayın.

Tercihleri açtıktan ardından ilk olarak en baştaki alternatif olan “Hız Limiti : 20 Mbps” opsiyonuna tıklayın. Son olarak açılan alternatiflerden “ >50Mbps” sekmesini seçin.

(Not: Eğer web süratiniz zayıfsa, bu ayarı değiştirmemeniz daha iyi olacaktır.)

Daha ardından bir evvelceki “Tercihler” sayfasına geri dönün ve “Aynı Anda En Fazla İndirme” opsiyonuna tıklayın. Açılan alternatiflerden “4” opsiyonuna tıklayın.

Bir ardındanki adımda yine “Terchiler” sayfasına geri dönün ve “Hızlı İndirme Seçenekleri” opsiyonuna tıklayın. Açılan sayfadaki her iki seçeneğe de sırayla tıklayın ve açılan pencerelerdeki alternatiflerden, en yüksek dşayetleri seçin. Daha ardından indirme süratinizın normalden aşağı yukarı 2 kat daha süratli olduğunu fark edeceksiniz.



TubeMate Ana Sayfasını Değiştirme 
TubeMate’de varsayılan ana sayfa YouTube’dur. TubeMate şimdilik diğer bir web sitesini ana sayfa olarak ayarlamanıza izin vermiyor. Fakat açılışta YouTube’un açılmasını önleme şansınız var.
14-09/18/android-cihazlarda-video-indirme-3.png
Bunu yapabilmek için yine “Tercihler” sayfasına gidin ve “Çevrimdışı anasayfa” sekmesini işaretleyin.

Videoların İndirildiği Konumu Ayarlama
TubeMate ile indirmiş olduğunuz dosyaların indiği konumu öğrenmek yada videoların dilediğiniz bir konuma indirilmesini istiyorsanız ilk olarak daha evvelce anlattığımız şekilde “Tercihler” sayfasını açın.

Daha ardından “Tercihler” sayfasındaki “Videolar için Klasör” alternatifi ile videoların indirildiği konumu görebilir ya da üstüne tıklayıp varsayılan konumu değiştirebilirsiniz.

14-09/18/android-cihazlarda-video-indirme-4.png

Önbelleği ve Geçici Dosyaları Silme
TubeMate’de seyrek de olsa sorunlar ile karşılaşabiliyoruz. Bu sorunları tamir etmek içinse önbelleği temizlememiz ve programlamayı yinedan başlatmamız gerekiyor.

Önbelleği temizlemek için “Tercihler” sayfasına gidin ve “Yerel önbelleği temizleyin” opsiyonuna tıklayın. Geçici dosyaları silmek içinse “Tercihler” sayfasına gidin ve “Geçici dosyaları sil” opsiyonuna tıklayın.

Sonuç olarak Android cihazınız ile video indirmek çok kolay. TubeMate’de en iyi Android video indirme programlarından biri olarak, işini son derece iyi şekilde gerçekleştiriyor.

:: Android cihazınız ile nasıl video indiriyorsunuz?


Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski