Nokia 6 Teknik Özellikleri Ve Piyasalara Çıkış Tarihi Açıklandı




Nokia 6 Teknik Özellikleri Ve Piyasalara Çıkış Tarihi Açıklandı

Nokia isminin yeni sahibi Finlandiyalı HMD Global, uzun vakitdir hazırlıklarını sürdürdüğü Android tabanlı akıllı telefonunu sonucunda pazara çıkardı. Henüz yalnızca Çin piyasası için çıkarılan Nokia 6, hoş özelliklere sahip.

Microsoft'un Nokia'yı satın almasının sonrasındası Nokia ismi yerine Lumia tercih edilmeye başlanmıştı. Daha sonra  Nokia isminin kullanım hakları, belirli bir vakit kullanılmaması şartı ile HMD Global'e devredilmişti. Anlaşmada belirti edilen tarihe kadar hazırlıkları yapan HMD, isim kullanmama vakitsinin bitmesiyle bir arada ucuz akıllı telefonlar üretmiş; fakat Android tabanlı akıllı telefonlar da gerçekletireceğini açıklamıştı. İlk telefonunu yalnızca Çin piyasası için hazırlayan şirket, mevzu ile ilgili açıklamayı da şu şekilde yaptı:

"HMD'nin ilk Android akıllı telefonunu Çin'de çıkarma kararı, dünyanın değişik pazarlarındaki tüketicilerin gerçek dünyadaki greksinimlerini karşılama arzusunun bir yansımasıdır. 2016'da 552 milyondna çok telefon kullanıcısı olan Çin'de, bu rakamın 2017'de 592 milyon olması bekleniyor. Bu sebeple Çin, premium tasarımın ve niteliğin tüketiciler doğrulusunda çoktan kıymetli görüldüğü, stratejik yönden mühim bir pazardır."



Nokia 6 Teknik Özellikleri

Ekran: 5.5-inch
Çözünürlük: 1080x1920p
İşlemci: Dört çekirdeğe sahip Qualcomm Snapdragon 430
Bellek: 4gigabayt  hafıza Dahili Depolama: 64GB
MicroSD kart Desteği: Var
Batarya Kapasitesi: 3000mAh
Arka Kamera: f / 2.0 diyafram açıklığı ve PDAF özellikli 16 megapiksel
Ön Kamera: f / 2.0 diyafram değerine sahip 8 megapiksel
Ses: Dolby Atmos desteği
Android Sürümü: Android 7.0 Nougat
Henüz yalnızca Çin sektöründe satılacak olan telefon, meraklıları doğrulusunda JD.com üzerinden satın alınabilecek. Çin'de 1699 CNY (894TL) fiyat etiketiyle satılacak.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski