Asus Zenfone 3 Zoom Teknik İnceleme





Asus Zenfone 3 Zoom Teknik İnceleme

Asus, bu sene CES’te büyük ve güzel bir hafta geçirdi. Şirket, basın faaliyeti esnasında bir kez ama çarpıcı iki akıllı telefonu tanıttı. Sunulan aygıtlar arasında hem Google’ın Tango’su hem de Daydream uyumluluğu olan ilk akıllı telefon ZenFone AR çoktan beğenildi.

Asus’un duyurduğu başka aygıt ZenFone 3 Zoom‘du “fotoğrafçılık için üretilmiş bir akıllı telefon”. ZenFone 3 Zoom, çarpıcı özelliklere sahip 3 kamera ile ismini kullanmaya hazır görünüyor. Bunun üzerine, bu yeni aygıt yalnızca güzel kameralar değil, başka özellikleri ile de kullanıcılarını bekliyor.

Tasarım
Herhangi bir akıllı telefonun tasarımının bir birine çok benzer bulunduğu bir çağda, stil konusu ile alakalı fark gerçekleştirmek çoktan zor. iPhone 7 Plus‘a bariz benzerliğini göz ardı etmek çok doğru olmaz, fakat Asus, kamera özelliklerine gelince, iPhone 7 Plus‘da olan özelliklere yaklaşamıyor ya da yakınlaşmak istemiyor.

Telefonun alt doğrultusunda üç kapasitif düğme bulunmakta ve üstte önden bakan kamera ve kulak parçası bulunmakta. Yan taraftaki çerçeveler gördüklerimiz arasında ne en incesi, ne de en büyüğüdür. Yuvarlak kenarlar ve düz sırt ZenFone 3 Zoom modelinin kullanılmasını kolaylaştırmış.

Ekran
5.5 " tam HD AMOLED paneli ZenFone 3 Zoom‘u birtakım kullanıcılar için orta sınıf kategorisine koyabilir fakat gene de vazifiyeti gerçekten tam da budur. 404 piksel / " ile görüntüleme (PPI) ya da fotoğraf çekme ve videolar için çok sayıda çözünürlük bulunmakta.

Kameralar
Kameralar ZenFone 3 Zoom‘un en mühim özelliklerinin başında geliyor. Ön yüze bakan kamerayla başlayarak, Asus, f/2.0 diyaframı olan 13 mp çözünürlüklü bir Sony IMX214 sunuyor. Asus, SuperPixel teknolojisinin kamerayı, düşük ışıklı Özçekim için çok iyi olan rakip aygıtlara göre iki kat daha çok ışığa duyarlı duruma getirdiğini iddia ediyor.

Arka kısımdaki ana kameralar fotoğraflara ek ebat getiriyor. Lazer yardımlı otomatik odaklama ve “çift piksel PDAF” (odaklanmada piksellerin yüzde 100’ü kullanması) ile ana 12 mp Sony IMX362 duyargaü f/1.7 diyafram değerine sahiptir ve bunun dışında Asus’un SuperPixel’i Teknoloji burada da bulunmakta. Asus, bu kameranın iPhone 7 Plus‘a göre iki buçuk kat daha iyi ışık hassasiyeti sunduğunu iddia ediyor. Sonra büyütme kamerası var. Bu 59 milimetre odak mesafesi ve 12 kat toplam zum özellikli 12 mp çözünürlüklü bir duyarga demek oluyor. Optik büyütme 2.3x’dir ve reaming büyütme özelliği dijitaltir. Yeterince istikrarlı bir elle, geniş mesafelerde görebilirsiniz. Oldukça çarpıcı.Kamera arayüzü deklanşör süratinden beyaz dengesi ayarlarına kadar her türlü manuel kontrol imkânı sağlıyor. Hem de hangi objektifi elle seçeceğinizi seçebilir ve dilerseniz RAW fotoğraf çekebilirsiniz.

İşlemci, Bellek ve Batarya
ZenFone 3 Zoom, 32GB, 64GB ve 128GB olmak üzere üç veri depolama alternatifi ile satışa sunulacak. Yapısında 4GB RAM, çift SIM ve en üstte bir microSD kart yer alıyor. Bu telefonun donanım yapısı ise, Adreno 506 GPU’lu, 2GHz 8 çekirdekli, Qualcom Snapdragon 625 CPU’dan oluşuyor. ZenFone 3 Zoom‘un girişlerimizi yönetmekle alakalı rastgele bir problem yaşadığına dair bir problem görünmüyor. Performansı özelliklerine göre çoktan yeterince denebilir.Sadece 8 milimetre kalınlıkta bir aygıt için Asus ZenFone 3 Zoom‘a 5,000mAh batarya takmayı başarmış. Asus, full-HD ekran ve enerji tasarruflu CPU ile birleştiğinde bekleme süresinin 42 gününe, 4K video kaydının 6.4 saatine ve canlı medya akışının 8.5 saate kadar süreceğini söylüyor. Bunlar rastgele bir akıllı telefon seviyesine göre çarpıcı.

Arayüz ve işlevsellik
Android 6 Marshmallow, Asus Zen 3.0 kullanıcı arayüzünü kullanıyor. Diğer Android destekli aygıtlarda bulunduğu gibi ZenFone 3 Zoom‘taki pek çok kamera odaklı özellik var. Zen 3.0, aşırı komplike bir kullanıcı arabirimi değil, gezinmek kolaydır, fakat manuel özelliklere girdiğinizde kamera arayüzü çok derinliği ve genişliği vardır.

Fiyatlandırma, Çıkış Tarihi ve Beklentiler
Asus bir fiyat bilgi kapasitesi açıklamadı, fakat ZenFone 3 Zoom‘un Şubat ayında satışa sunulacağını belirtti. Şirket, hangi pazarların ZenFone 3 Zoom‘u alacağını adeta açıklamadı; fakat şirketin internet sayfasında ağ standartlarındaki “ABD sürümü” için şartnameler gösteriliyor ve böylelikle durumun kullanılabilirliği iyi anlaşılıyor. iPhone telefon pazarına girişinin 10. yılına değindiğimizde, Asus bunu bir risk olarak görmüyor. ZenFone 3 Zoom, pazardaki gerçek ihtiyaçlara, iyi kamera arzusuna, yetki sahibi donanıma ve iyi batarya ömrüne hitap ediyor. Gerçekten de, bu ikinci özellik her bireyin fiyat performans aradığı yerd başarılı olabilir.


Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski