Sony Xperia X Compact Teknik İnceleme Ve Satış Fiyatı





Sony Xperia X Compact Teknik İnceleme Ve Satış Fiyatı

IFA 2016'da Berlin'de ONY tanıtılan yeni akıllı telefonlardan biri Xperia X Compact idi. Xperia X Compact, amiral gemisi olarak konumlandırılan Xperia XZ ile karşılaştırıldığında daha mütevazı bir cihaz gibi görünse de, gelişmiş kamera özellikleriyle bir uyarı yakalayamadı. Bu yazıda Sony'nin Türkiye'de yeni akıllı telefonlar satması için düzenlediği kısa bir süre içerisinde yaşadığımız Xperia X Compact hakkındaki ilk izlenimlerimizi bulabilirsiniz.
Sony Xperia X Compact, 4.6 inç ekranıyla birincil kullanımda kolayca kavranmış ve oldukça hoş bir konfor sağlıyor. Yakışıklı bugün akıllı telefonların gittikçe artan popülaritesi tarafından rahatsız edilen küçük handikap için uzun bir yol kat edecek potansiyel bir cihaz taşıyor. Telefonun kenarlarında düz ve nazik çizgili bir ön panelle yuvarlak hatlar varken, üst ve alt kenarlar nazik düz tasarıma döner.
Sony, Xperia X Compact'da olduğu gibi Xperia XZ'de de arka panel için başka bir malzeme seçti. "Oleofobik" kelimesini içeren malzeme, yağa direnci açısından dikkat çekicidir. Sözü edilen madde, duyguların gösterilmesi ve yaratılması açısından zihinlere seramik getirir. Sony Xperia X Compact, en üst düzeyde "oleofobik" video sunabiliyor. Ancak, bu maddenin hafif pozitif bir parmak izi olan cinsten olduğu konusunda spekülasyon yapmak gerekiyor.
Akıllı telefonun arka panelinde sol üst köşede 23 megapiksel bir kamera bulunuyor. Bu kameranın sağında bir Darbe LED'i yanıp sönüyor. Sony Xperia X Compact yalnızca 4K sahneyi kaydedemez. Fakat diğer kardeş karakterleri beğenmek için tanıtıldığı büyük ağabeyi altına sokmaz.
Sony Xperia X Compact'ın ön yüzünde herhangi bir vücut tuşu yok. Ekranın sağ kenarındaki sabit düğmeye dokunulduğunda akıllı telefon uyandırılır. Bazı pazarlarda, konuşma düğmesinin de bir parmak izi tarayıcısı vardır. Fakat Sony Mobile Türkiye'ye göre, Xperia X Compact veri kartları parmak izi tarayıcısına bahis oynamıyor. Bu nedenle, Türkiye'de modellerde hiçbir parmak izi tarayıcısı bulunmadığı rahatlıkla söylenebilir.
Xperia X Compact'ın menüsünde gezinmek için, sanal tuşlar ekranın altına yerleştirilir. Android deneyiminin kapsamlı bir şekilde özelleştirilmemesi nedeniyle, Sony bir noktada standart çözümler üzerinde ek bir seçenek sunmuyor. Chrome'u varsayılan tarayıcı olarak seçmek, bu yaklaşımın en gerçekçi örneklerinden biri.Sony Xperia X Kompakt Ön Analiz
Google, Drive, Haritalar ve Gmail gibi uygulamalara, Android telefonundaki ana Google ekranı üzerinden erişilebilir. PlayStation ve Facebook gibi uygulamalar da cihaza önceden yüklenmiştir. Kısa deneyimlerimizde, akıllı telefonun menüler arasında geçişte bir problem olmadığını ve uygulamaların hızla açıldığını gördük. Ancak bu konuda daha kapsamlı değerlendirmeler yapmak için telefonumuzu daha ayrıntılı analiz etmemiz gerekmektedir.Sony Xperia X Compact, 1999 TL fiyatı ile satışa sunuldu
Xperia X Compact, 1999 TL'lik bir fiyat etiketi ile Türkiye pazarına girdi. Özellikle yakın gelecekte basit bir kavrama ve rahatlama ile size ilk bakışta etkileyici bir yaratıcı akıllı telefonun ayrıntılı bir incelemesini sizlerle paylaşağız.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski