Xioami Not 2 Teknik İnceleme





Xioami Not 2 Teknik İnceleme

ARTILARI
Üst düzey donanım kalitesi
Ekran aydınlık, renkli ve kenarları vardır
Kullanıcı Arayüzü samimi ve sezgisel
Kamera, iyi taneli kontrollere sahip manuel mod içerir
Birinci sınıf maliyet olmadan birinci sınıf özellikler
EKSILERI
ABD'deki kullanıcılar görünür olmayanları satın almalıdır
ABD merkezli ekosistem eksikliği, ithalat vakaları, teknik destek demektir.
Donanım kırılgan (çok sayıda cam)
Kablosuz şarj yok
Dahil olan plastik kutu, son derece çizilmeye eğilimli
Bu hafta, şirket tarihinin önemli bir döneminde uluslararası olarak piyasaya sürülen Xiaomi Mi Note 2'ye bir göz atıyoruz. Elde edilen cihazın görünümü ve hissi göz önüne alındığında, bu, şirketin pazardaki en büyük düşmanlarından biriyle savaşmasını sağlamak için önemli bir zamandır: Samsung. Pazarda yeni Galaxy Note ve bir yaşına yaklaşan Galaxy S7 Edge'in olmadığı Xiaomi Mi Not 2, Samsung defectors'a alternatif sunabilmek için en azından yüzeyde görünüyor.


Görüntüle

Bu akıllı telefonun iki eğri kenarı var - biri her biri sol ve sağ taraf için. Samsung aynı özellikte akıllı telefonlar yayınladı, ancak asla sadece 1080 x 1920 piksel boyutlarındaki bir ekranla. Bu akıllı telefonun 5.7 inç panelinin benzersiz bir özelliği var; sadece arkada 22.5MP'lik bir kamera ve içinde Snapdragon 821 SoC ile birleştiğinde değil.


Bu akıllı telefon ilginç. Ön panel, Xiaomi'nin kendi MIUI 8.0'unun en yeni sürümünü sunarak Android kullanıcı arayüzüne benzersiz bir görünüm kazandırıyor. Tabii ki Android, ancak Xiaomi benzersiz bir kullanıcı arabirimi ile çalışıyor. Temel bilgiler aynı kalıyor; uygulamalar, aynı alana, klasörlere, ayarlara erişim, bildirimlere ve Google Asistan'a erişimi yaygınlaştırıyor.

Fark, Xiaomi'nin ayarları gösterirken ve MI markasını kullanıcı deneyimiyle birleştirir. Kullanıcıların bazı uygulamalarıyla çalışabilmesi için kullanıcıların Çince bilmeleri gerekir, ancak bu uluslararası sürüm de Google Play ile birlikte gelir. Normalde diğer Android akıllı telefonlarda kullandığım tüm uygulamaları aynı anda rahat bir şekilde yükledim ve çalıştırdım, terlemedi.


Ekranın kıvrımlı kenarları ile çok az özellik bulunur - kilit ekranından sola veya sağa hızlıca kaydırarak birkaç bildirim ve kısayol. Ancak cihazın hissi bununla ilgili. Akıllı telefonun kenarlarında kaybolmuş gibi görünen bir görüntünün olması, tüm deneyimin daha fazla prim hissetmesini sağlıyor.

Ekran, Samsung Galaxy Note 7'ninkiyle aynı parlak ve zekice değil, fakat yakın. Bu cihaz, görünür 16M renkleri ve 386 PPI piksel yoğunluğu ile OLED teknolojisi ile çalışır. Burada gördüğünüz fotoğraflar, Samsung Galaxy S7, Motorola (Lenovo) MOTO Z DROID ve bir renk için HTC 10'a ve Galaxy cihazında keskinliğe yakın ekranı karşılaştırıyor. Farklılıklar ön planda net olmalıdır.




Xiaomi Mi Not 2, yan yana kıyaslandığında geri kalandan biraz daha serin bir ekran olarak çıkıyor. En keskin ekran HTC 10, ancak tüm açılardan daha iyi renkler tutan Galaxy S7, akıllı telefonlardaki bu kısa ekran listesinin en üstünde yer alıyor. Xiaomi Mi Not 2'nin ekranını başkalarına kıyaslamak zordur, çünkü boyutu ve yoğunluğu bu kadar azdır - bu üst düzey cihazlara karşı Mi Not 2'nin ekranı hala kendine aittir.


Performans ve Kullanıcı Arayüzü

Günümüzde piyasada bulunan çok az sayıda cihazın hem Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821 işlemcisine hem de 1080p ekrana sahip olması. Bu işlemciyi kullanan çoğu cihazda 2K ekran (2560 x 1440 veya civarında) kullanılmaktadır. 1080p ekran ve bugün piyasadaki en iyi (ve mobil cihazların her biri için en uygun hale getirilmiş) işlemciden biri olan bu cihaz, optimum işlem gücü ve pil ömrüne sahip olmalıdır.


Ve öyle - değerinde olan şey için. Bu boyutta bir cihazda böyle bir işleme gücüne ihtiyacımız olduğunu öngören kampta değilim. Büyük ekranlı akıllı telefonları kullanmaya başladıysak - bunlara klavye, fare ve masaüstü bilgisayarlar gibi büyük ekranlarla bağlanırsam - akıllı telefonumuzdaki işlemcinin ne kadar sağlıklı olmasını önemsiyorum. Sonra akıllı telefonun sahip olduğu RAM miktarı hakkında daha fazla bilgi edineceğim.

Bu notta - Xiaomi Mi Note 2'nin iki versiyonu mevcuttur. 64GB dahili bellek ve 4GB RAM ve 128GB dahili bellek ve 6GB RAM içeren bir tane var. İkincimiz var ve bunun 120.7GB'lık kısmı sistem dışı bir depolama alanı. Çalıştığımız versiyon, kullanıcıların birer tane almak için üçüncü parti ithalatçılarına gitmesini gerektiren "global" versiyon.


Pil optimizasyonları - özellikle en son Android optimizasyonları ile Doze Marshmallow içinde yoğun bir uzun pil ömrü sunuyor. Burada gördüğünüz olağanüstü pil ömrünün çoğu, bu test süresince ekran açıkken çok az zamana sahip olmak ve SIM kartı girmekten kaynaklanmıyor.

SIM kart takılı, ekranda gösteriliyor ve oyun sırasında düzenli olarak kullanılmasıyla, bu cihaz temelde diğer her cihazın aynı süre boyunca, geçen sene bu ekran boyutuyla sürüyor. Bu, tam dolu bir pil şarjıyla yaklaşık bir buçuk gün demektir.

Kamera

Xiaomi Mi Not 2, içinde bir Sony IMX318 görüntü işlemcisi bulunan 22.56MP arka yüz kamerasıyla çalışır. Bu cihaz, f / 2.0 optik, EIS (yerleşik jiroskop ile), faz tespit otofokus ve çift LED (ikili tonlu) flaşa sahiptir. IMX318 1.0 μm piksel yakalar ve 2016 Şubat'ında piyasaya sürüldü. Bu Sony görüntü işlemcisi, Sony tarafından bu MP boyutunda en son piyasaya sürülmüştür. Bu jenerasyondan gelen ve Moto X Force'da yaşayan 21 MP'lik bir IMX işlemci var ve Vivo V5'de (önde, inan ister inanmayın) 20 MP'lik bir IMX işlemci var. Aynı IMX işlemcisine sahip diğer cihazlar arasında ASUS Zenfone 3 Deluxe, ASUS Zenfone 3 Ultra, Zenfone AR ve ZTE Nubia Z11 mini S bulunur. Arka yüz kamerasıyla temel testlerimizin bazı sonuçlarını göreceksiniz. Bu cihazın oldukça çok yönlü bir manuel modu da içeren bir grup mevcut modu vardır. Manuel modda Focus Peaking (Odak Peaking) adı verilen ve kamera odaklı olduğuna inandığı fotoğrafın alanına kırmızı noktalar yerleştiren bir özellik var - bu da yardımcı olabilir gibi görünüyor, ancak cihazın odak önizlemesini cihazın üzerinde görebildiğimiz için özellikle gerekli olmadığını düşünüyor. Her neyse, kendi yaşıyor.





Burada göreceğiniz bir video, köpeğimle birlikte yürürken arka tarafa bakan kameranın 4K sonuçlarını gösterir. Diğeri, bir buz kürsüsünün yavaş hareketli bir görüntüsünü yere bıraktığını gösteriyor.





Video



Bu aygıtı, Çin'de doğrudan ABD Doları'na dönüştürülen fiyat karşılığında alıyor olsaydık, bu gerçek bir anlaşma olurdu. Duruma göre, cihazı almak için hâlâ 3. taraf perakendecilere başvurmamız gerekiyor. Çin'deki standart 128GB versiyonu, sahip olduğumuz sürümle karşılaştırıldığında yaklaşık 480 ABD doları civarında 3299 RMB civarında bulunabilir. Mi Note 2 Global adlı sürümümüz var. Bu sürümün yaklaşık $ 510 USD'ye yakın olan 3499 RMB civarında maliyeti olması gerekiyordu. Aygıtın içe aktarılması, perakendeciye bağlı olarak daha fazla maliyetlendirme yapabilir. Bu arada 4GB + 64GB sürüm 2799 RMB'den başlıyor ve bu da 410 USD doları buluyor.Bu cihaz 410 dolara veya yakınında bulunursa, gerçek bir çalınmış demektir. Samsung Galaxy S7 Edge (pek çok açıdan bu cihaza çok benziyor), Unlocked 32GB dahili depolama alanı yinelemesi için 670 dolar civarında bulunabiliyor. Xiaomi Mi Note 2'den daha ucuz Galaxy S7 Edge'i bulursanız, elde edin. Yapamıyorsanız, Xiaomi Mi Not 2 gerçekten çekici bir alternatiftir.


2 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

  1. Bu telefonda 400-500 dolar bandında. Evet bizim ülkemizde dolar saçmalık derecesinde pahalı bu yüzden bu telefonlar da pahalı geliyor ancak şu modellere bu kadar para vereceğime bir nesil ya da iki nesil eski iphone almayı yeğlerim.

    YanıtlaSil
  2. Xioami Not 2 ülkemize gelirse en 2.200TL olur evet telefonun özellikleri iyi ama bu fiyatlar artık pahalı geliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski