Android Telefon İnterneti Nasıl Paylaşıma Açılır






Son zamanlarda internet'e bağlanan veya internet bağlantısı gerektiren aygıtların sayısı hızla artmakta. Artık her türlü cihaz internete bağlanabiliyor. Belirtmeye gerek yok, bu bağlantı onunla bazı sorunlar doğuruyor. En önemlisi, bu bağlantının nereden geldiği.Cep telefonunuzdan nasıl internet paylaşabilirsiniz?
Birçok cihazın kablosuz ağlara bağlanabileceği düşünülürse, kablosuz bir ağ olmadan İnternet erişimi için yeterli olduğunu öngörebiliriz. Peki ya böyle bir ağımız yoksa? Burada, internetin telefonumuzda paylaşımı teknolojisi kablosuz olarak büyüyor.
İngilizcede, Tether veya HotSpot adı verilen özellik bize cep telefonunun İnternetini kablosuz olarak paylaşma imkanı veriyor. Kablolu bağlantı olarak kullanılabilen bu teknoloji, akıllı telefonlarla kablosuz olarak yükseltildi. Cep telefonuyla kablosuz paylaşım hizmeti olarak tanımlayabildiğimiz bu işlev, operatörler tarafından memnuniyetle karşılanmıyor. Aslında, ABD'deki bazı operatörler, bir süre çevrimiçi yazılım pazarlarından bir bağ oluşturabilecek uygulamaları kaldırmaya bile çalıştılar. Akıllı telefonların başında üçüncü taraf yazılımı tarafından sağlanan bu özellik, belirli bir süre sonra işletim sistemi üreticileri tarafından da onaylandı.

Akıllı Telefon İnterneti Nasıl Paylaşıma Açılır?

Bu özelliği kullanmadan önce bunlara dikkat!Son 1-1.5 yılda, bu özellik birçok akıllı telefon mobil işletim sisteminde standarttır. Genellikle Ayarlar menüsündeki 'İnternet Paylaşın' veya 'Kişisel Puan Oluştur' bölümünden etkinleştirilen bu hizmeti kullanırken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır:

    
Her şeyden önce, bu pilin kullanımını sağlayan bir uygulamadır. Çünkü bir Wi-Fi alanı oluşturduğunuz yer, telefonun işi sonlanır. Buna dikkat etmemiz gerekiyor.
    
Kişisel erişim noktası oluştururken, ayarlar bölümünde bir şifre oluşturmayı unutmayın. Aksi takdirde herkes ağınızı açabilir ve İnternet'ten yararlanabilir.
    
İnternet operatörünüzün üye olduğunuz veri paketinden çıkmış olduğunu lütfen unutmayın. Çok fazla dosya indirmek veya sürekli video izlemek gibi eylemlerden kaçının. Ambalajınız hızlı bir şekilde tüketilebilir. 
    
Böyle bir özelliği etkinleştirdiğinizde birçok işletim sisteminin 5 cihaza kadar bağlanmasına izin verdiğini unutmayın. Önerilmez çünkü çok fazla bağlantı internetinizi yavaşlatacaktır.
    
Paylaştığınız İnternet hızının, cep telefonu şebekesinin durumuna ve baz istasyonuna olan uzaklığına bağlı olduğunu unutmayın.
Takip eden sayfalardaki yönergeleri izleyerek akıllı telefonunuzun İnternet'ini kablosuz olarak paylaşabilirsiniz. Doğru şeyleri yaparsanız, örneğin tablet bilgisayarınızla bir kablosuz ağ arıyorsanız, kendi kablosuz ağınızı görebilirsiniz.
Yukarıdaki uyarıları okuduysanız, bir sonraki sayfaya geçerek Android işletim sistemindeki ayarları görebilirsiniz.

Android İnternet paylaşımıBu hatırlatıcılardan sonra, önce Android cihazlarda İnternet paylaşımı yapma hakkında yazmaya başlıyoruz.
Ekran görüntüsü almak için kullandığımız telefon olan Samsung Glaxy S'de, bu seçenek Ayarlar menüsündeki Kablosuz ve ağ seçeneği altındaki Bağlantı seçeneğinin altında bulunur.
Buraya girdiğinizde USB Bağlantısı, Mobil AP ve Mobil AP ayarları ile bir bölüme gelirsiniz. Öncelikle Mobil Ayarlar'ı kurmanız gerekir.
K
ablosuz ağınıza bir isim ve şifre verirsiniz. Parolayı unutmamak önemlidir, çünkü kablosuz ağ paylaşırsanız, bağlantı için bu şifreye ihtiyacınız olacaktır. Gerekli ayarları yaptıktan sonra nerede olursanız olun kablosuz bir ağ oluşturmak için Mobil AP bölümünü tıklayın. Bu özellik telefonumuzun Ayarlar bölümünde olsa bile, bazı HTC modellerinde ana makalede Wi-Fi Hotspot adlı özel bir kısayol bulunur. Yukarıdaki ayarların benzerini yaparak aynı özelliği tekrar etkinleştirebilirsiniz. Android işletim sistemini kullanan telefonlar üreten birkaç şirket olduğundan, menülerde ufak farklar olabilir. Ancak genel olarak aynı yerde (Kablosuz ayarları).
IPhone internet paylaşımı nasıl yapılır?
Ayrıca, Apple'ın ürünlerinde görmeye alıştığımız, iOS'ta kolay ve basit bir kullanıcı arayüzü var. Ayarlar menüsüne girdiğinizde, mevcut olmayan Kişisel Erişim Noktası seçeneğine tıklayarak İnternet paylaşmaya başlıyorsunuz.
Bu bölümde, kablosuz ağınız için benzersiz bir ad ve parola belirtebilirsiniz (şifrelenmemiş olarak kullanmayı düşünmeyin ).

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski