İOS 11'de Portre Modunu Kaldırma Nasıl Yapılır?

İOS 11'de Portre Modunu Kaldırma Nasıl Yapılır?


iPhone 7 Plus ile tanıtılan portre modu, iOS 11 ile daha da geliştirildi. IPhone 8 Plus ve iPhone X ile iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus sahipleri, boyutu farklı portre modu özelliğini kullanabiliyorlar. Önümüzdeki dönemlerde, bu karavan da iPhone X sahipleri tarafından katılacak.
IOS 10'da, portre modu efekti, diğer bir deyişle derinlik efekti, fotoğrafları uygulandıktan sonra kaldırılamaz. Ancak şimdi, bu özellik sadece bir donanım unsuru ve yazılım bir sonraki seviyeye taşındı. IOS 11 ve sonrasında, portre modunu kullanarak çektiğiniz fotoğraflardaki arka plandaki bulanıklığı giderebilirsiniz. Bu, çekilen görüntünün dosya biçimini değiştirerek elde edilecektir. Daha önce iPhone ile çektiğiniz fotoğraf JPEG olarak kaydedilirken, iOS 11'de HEIF dosya biçimi ile kaydedilir. Dolayısıyla, Photoshop'la iPhone'taki fotoğrafları düzenlerken daha az görüntü kalitesi kaybı yaşayacaksınız. Bu dosya biçimini kamera ayarlarında değiştirebilirsiniz. Normal fotoğrafı sakla seçeneğini de kontrol edebilirsiniz, ancak unutmamak gereken bir şey var; kullandığınız depolama alanı iki katına çıkacak, çünkü iki fotoğraf kaydedilecek.
Şimdi, portre modunun nasıl kaldırılacağını görelim.Portre Modu ile Çekilen Fotoğraflar'dan Derinlik Etkisini Nasıl Kaldırır?
 

İOS 11'de Portre Modunu Kaldırma Nasıl Yapılır?

Fotoğraflara girdikten sonra portre çekimini portre moduyla açın. Düzenledikten sonra, yukarıdaki derinlik sütununu tıklayın. Burada derinlik efektini açıp kapatabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken tek şey, telefonunuzda depolama alanını fazla tüketmek için iki fotoğrafınız olmadığıdır.
Portre modunda iOS 11'de birkaç değişiklik daha var. İkili bir kameranın avantajı ile görüntü sabitleme özelliği artık fotoğraflardaki ve video kasetlerin titreşimlerini en aza indirgemeyi mümkün kılıyor. Aynı zamanda, fotoyu kullanmadan HDR'yi aktive ederek doygun renkleri etkinleştiren, çift tonlu LED flaş kullanan portre modunda bir derinlik efekti verilebilir.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski