Telefon Rehberi İphone'den Android'e Nasıl Aktarılır


Telefon Rehberi İphone'den Android'e Nasıl Aktarılır?


Diyelim ki bir iPhone telefonunuz var ve bir Android telefonu kullanmaya karar verdiniz. Tabii ki, eski telefonunuzla ilgili en önemli şeylerden biri mevcut telefon defterinizdir. ITunes zaten onu yeni telefona aktarmaya yardım ediyordu. Önceki sürümlerde, aşağıdaki resme göre Google Kişileriyle senkronize edildi ancak iTunes'un yeni 11.1 ve sonraki sürümlerinde bu yeteneğe sahip değiller.Bu durumda iCloud yardımcınız olur.
Not: iCloud aracılığıyla telefon defterinizi (kişi bilgilerini) almak, rehberinizin iCloud'da senkronize edilip edilmeyeceğine bağlıdır. Telefon defterinizi aşağıda tarif edildiği gibi 3 adımda Android cihazınıza kolayca aktarabilirsiniz. 


Aşama 1:


    
Önce, iPhone'unuzu iCloud'a iPhone üzerinden yedekleyin. (Nasıl yapıldığını tıklayın)
    
Apple kimliğinizin girişiyle (www.icloud.com) iCloud'a giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki ana ekranda Kişiler'i tıklayın.



    
Kişilerinize kayıtlı kişilerle birlikte pop-up Kişiler ekranda görünür. Öncelikle, CTRL + A ile bütünü seçiyoruz. Daha sonra, sol alttaki dişli çark simgesini tıklıyoruz ve vCard Verme'yi seçiyoruz.


 

    
Açılan pencerede, dosyanıza bir isim veriyoruz (örn. IPhoneRefer.vcf) ve masaüstünüze kaydedin, böylece kolayca erişebilirsiniz.

Adım 2:


    
Lütfen Android telefonunuzu etkinleştirdiğiniz gmail e-posta adresinizle Gmail Kişiler dizininize (https://accounts.google.com/Login) giriş yapın. (Farklı bir gmail hesabı da olacak, daha sonra Android'e eklemeniz gerekecektir)




    
Google Rehber ana sayfasında, sol alttaki "Kişileri Aktar" ı tıklayın.googlecontactsimport

    
Yukarıdaki pencerede "Dosya" yı seçin ve kaydettiğiniz dosyayı seçin. Seçiminizi yaptıktan sonra, kayıtlarınızı iPhone dizininden Google hesabıma aktarmak için "Alanları Aktar" düğmesini tıklayın. Yeni kişi girdileri listede görünür. Türkçe karakterlerle ilgili sorun yaşıyorsanız, kişi adını tıklayarak düzeltebilirsiniz.
    
Yinelenen girdiler varsa, bunları birleştirmek için üstteki "Diğer" menüsünden "Yinelenen girdileri bul ve birleştir" i seçin.

Aşama 3:


    
Bu adımda, yukarıda aktardığımız kişileri Android telefona aktarma işini yapacağız. Hesabınız Google Rehber uygulamasına girdiğiniz Gmail hesabı ile aynıysa, ilk senkronizasyon (senkronizasyon) bilgileriniz otomatik olarak telefonunuza aktarılır. Değilse, gmail senkronizasyon ayarlarınızdaki Kişiler senkronizasyon seçeneğinin seçili olup olmadığını kontrol edin.
    
Telefonunuzda farklı bir gmail adresi kullanıyorsanız, onu diğer gmail hesabında tanımlamanız gerekir. Bunu yapmak için, telefonda Ayarlar> Hesaplar menüsüne gidin ve ardından "Hesap Ekle" yi ve daha sonra Google'ı seçin. Görüntülenen ekranda "Mevcut Hesap" ı seçin ve GMail e-postanızı ve şifrenizi girin. Yeni hesap tanımlanacak. Hesaba girin ve Rehber senkronizasyonunun seçili olduğunu kontrol edin.
    
Son olarak, rehbere giriş yapın ve yeni kayıtların geldiğini teyit ediniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski