BTK'dan Wikipedia Açılabilir Müjdesi


BTK'dan Wikipedia Açılabilir Müjdesi



BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'yi AEA terörist örgütüyle aynı temeldeki içeriği kaldırmayan Wikipedia ile ilgili açıkladı; aksine onu koruyor. Yapılan açıklamaya göre, süreç pozitif ise Wikipedia yavaş yavaş erişim açılabilir. Wikipedia neden kapalıydı?Son dakika: BTK Başkanı'nın Flash tanıtımı!
29 Nisan 2017'den bu yana ülkeye erişim yasaklandı, bu da Türkiye'yi DAE terör örgütü ile aynı tempoda gösteren içeriği kaldırmıyor. Çeşitli VPN uygulamalarında çeşitli kullanıcı uygulamalarına girilen Vikipedi hakkında BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan hakkında daha fazla açıklama.
BİT Başkanı Fatih Sayan, yönetimin Wikipedia yönetimi ile müzakereler yönünde olumlu adımlar attığını söyledi.
Ayrıca, Sayan, sitenin tamamının kapatılmaması için çeşitli formüllerde çalıştığını belirtti. Ayrıca Wikipedia'nın açılması için olumlu sinyaller verdi.
Görüşmeler çok iyi giderse siteyi açmak şaşırtıcı değil. Buna ek olarak, yapılan açıklamadan kademeli olarak sitenin açılabileceği anlaşılmaktadır.
Wikipedia neden kapalıydı?
Henüz konunun resmi bir açıklaması yok. Ancak, iddia edilen terörle mücadele içeriği nedeniyle, erişim engellendi. Buna ek olarak, AÇA terör örgütü ile aynı sitedeki içerik siteden kaldırılmadı, ancak erişim, Wikipedia tarafından korunması nedeniyle engellendi. Türkiye, Wikipedia'dan gelen dört talebi var, ancak ABD merkezli kuruluş onlara cevap vermedi. Türkiye, Viktorya'yı ülkede temsil açma, uluslararası hukuka uyma, mahkeme kararlarını uygulama ve Türkiye'deki karartma operasyonlarının bir parçası olmamasını istemiştir.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski