Bu Makeleyi Okumadan İphone X Alma

Bu Makeleyi Okumadan İphone X Alma




iPhone X, bir Android fanı olan kullanıcılar için iyi bir telefon değildir; Önce bunu halledelim. IPhone ekosisteminden memnun olan kullanıcılar iPhone X'i beğeneceklerdir. Öte yandan, iPhone X, şu anda bu ekosistemin en iyi satırı modelidir ve satın almak isteyenler için heyecan verici özellikler içerir o.
Bunların en önemlileri OLED ekran olsa da, TrueDepth kameranın özellikleri, geliştirilmiş çift arka kamera özellikleri ve yenilikçi Face ID ve üst düzey performans, önemli geliştirmeler olarak ekleniyor - ancak bazı kullanıcılar onu takdir etmeyecek ve çekmeyecek Touch Kimliğini kaldırın. Sonuç olarak kısaca, iPhone X'in Apple'ın gelecekteki modeline göre en iyi iPhone olduğunu söyleyebiliriz.
 


IPhone X satın almanız mı gerekiyor?


Bunun için söyleyebileceğimiz tek şey, akıllı bir telefona 6000 dolardan fazla para yatırırsanız, iPhone X sizin için olabilir. Aksi takdirde, buna gerek yoktur.



Kimler Almalı?


Apple ekosistemini seven, en iyi iPhone'u şimdiye kadar üretmek isteyen ve akıllı telefonla 6000 dolardan fazla bir bütçeye sahip olan kullanıcılar, iPhone X satın almak isteyebilir.
Apple iPhone X, test merkezimizde tam ayrıntıda. Apple iPhone X'in ne kadar iyi olduğunu görüyor musun?
Apple'ın uzun süredir yetenekli üst düzey danışmanı olan iPhone X sonunda test merkezimizi elendi ve girdi. 64GB ve 256GB modelleri ülkemizde 27 Kasım'da piyasaya sunulacak. IPhone X, Apple'ın şimdiye kadar ürettiği en pahalı iPhone modelidir. Buna rağmen, iPhone X şu anda piyasadaki en pahalı amiral gemisi telefon modelidir.
 


Bugün, üst düzey amiral gemisi modelini satın almak için 4000 TL ödemesi gerekiyor. Bunların arasında Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8 Plus, iPhone 8 Plus, Huawei Mate 10 Pro ve Sony Xperia XZ Premium bulunmaktadır. Öte yandan, iPhone X fiyatı ile tüm bu modellerin üstünde gidiyor ve 6099 TL'den ülkemize giriyor. 64 GB modeli satın alınabilirken, 256 GB modelin fiyatı 6899 TL. Orana göre değişebilen bu fiyat için küçük bir servet söyleyebiliriz. Bu durumda, iPhone X'u satın almadan önce gerçekten iyi bir karar vermeniz gerekir.

Peki iPhone X bize ne sunuyor? Kimler satın almalı? Şimdi iPhone X'e yakından bir göz atalım.

 

Ekran


Yeni iPhone X'in en önemli noktası şüphesiz çarpıcı ekran. Çerçevesiz çizgiler, iPhone 8 Plus'dan daha küçük bir alanda da daha geniş bir görüntü sunarken, 5.8 inçlik OLED ekran netlik, görsel kalite ve parlaklık için en iyi iPhone ekranıdır. IPhone X ayrıca Apple'ın en büyük ekran iPhone'unu da içeriyor.
Ekrandaki OLED teknolojisi, iPhone X'ü diğer iPhone modellerinden daha derin siyahlar ve daha parlak beyaz alanlarla ayırıyor. Ancak tabii ki piyasadaki tek başarılı telefon bu değil. Samsung Galaxy Note 8, yanında bulunur.
Telefonun ekranıyla ilgili teknik detayları paylaşırsak ekran çözünürlüğünün inç başına 1125x2436 piksel ve 458 piksel olduğunu söyleyebiliriz. 625 kandel parlaklık oranı ve HDR özelliğine sahip ekran, ekranın yüzde 82.9'u.
IPhone X, çerçevesiz ekranı ve en yeni telefonuyla 19.5: 9 en-boy oranına sahiptir. Galaxy S8 ve Not 8'de, 18.5: 9 oranında bir oran görüyoruz. Sıradan iPhone'larda, 16: 9 oranı korunmaya devam ediyor.
 

Elbette, genişletilmiş ekran tasarıma katkı sağladığı sürece, efekt, sunduğu görüntü açısından da önemlidir. Kullandığınız uygulamalardan, ziyaret ettiğiniz internet sitelerinden, videolarından ve fotoğraflardan neredeyse her şeyi görebilirsiniz. Tabii ki, şu anda her uygulama bu ekran boyutu üzerinde çalışmıyor. Kenarlarda siyah bantlar görebilirsiniz. Onları optimize etmek zaman alacaktır.
Bu arada, iPhone X için "çerçevesiz" bir ekran olsa da (iPad Not 8 ve Galaxy S8 için belirttiğimiz gibi) kenarlarda gerçekte siyah bir şerit çerçeve mevcut. Bu alanlar, telefonu tutarken parmaklarınızın ekranı yanlışlıkla ekrana dokunmasını önler ve görüş alanını rahatsız etmez.
Başkalarının çok fazla hoşlanmadığı ekranda gördüğümüz iyi haberler var: Hırslı kullanıcılar, bu çentikli alanı çeşitli üçüncü taraf uygulamaları kullanarak kaldırabiliyor. Sağ ve sol taraftaki alanlar orta gibi siyah bir renkle kaplıdır, bu nedenle tek bir siyah bant görülebilir.


Bu arada, iPhone X için "çerçevesiz" bir ekran olsa da (iPad Not 8 ve Galaxy S8 için belirttiğimiz gibi) kenarlarda gerçekte siyah bir şerit çerçeve mevcut. Bu alanlar, telefonu tutarken parmaklarınızın ekranı yanlışlıkla ekrana dokunmasını önler ve görüş alanını rahatsız etmez.
Başkalarının çok fazla hoşlanmadığı ekranda gördüğümüz iyi haberler var: Hırslı kullanıcılar, bu çentikli alanı çeşitli üçüncü taraf uygulamaları kullanarak kaldırabiliyor. Sağ ve sol taraftaki alanlar orta gibi siyah bir renkle kaplıdır, bu nedenle tek bir siyah bant görülebilir.



dizayn


IPhone X'in tasarımı zaten ekranın etrafında şekillendirilmiştir. Önünde siyah beyaz bir ekran, arkasında cam malzeme bulunan bir telefon var. Çerçeve çelik malzeme içerir. Telefonu elinizde tuttuğunuzda çok seviyorsunuzdur.
Şu anda iki farklı renk seçeneği mevcut, iPhone X gümüş ve alan içinde grisly bulunabilir. Muhtemelen önümüzdeki dönemlerde raflarda daha fazla renk seçeneğine sahip daha fazla model olacak.
IPhone X'in kalınlığı 7,7 mm ve ağırlığı 174 gram. Bunu iPhone 8 Plus ve Not 8'e hemen karşılaştırırsak, Note 8'in 195 ve iPhone 8 Plus'ının 202 gramından daha hafif ve Not 8'in 8.6 mm kalınlığından daha incedir. fark edilmeyecek kadar kalın.


Telefonun konumu dengeli. Not 8 ve iPhone 8 Plus'dan daha kısa olan iPhone X, 143 mm'lik bir telefon. 70 mm genişliğinde, elinizde kolayca tutabilirsiniz. Elbette, telefonun tamamen ön tarafta ve arkada cam malzemeden yapıldığı ve ekranla en önemli noktayı oluşturduğu için bırakmak istemeyeceksiniz. Düşme testlerine göre, ekran oldukça savunmasız. Bu nedenle, iPhone X satın alan kullanıcıların ekranlarını kırılmalara karşı korumalarını öneriyoruz.

IPhone X'e sıvı dökerseniz endişelenmeniz gerekmez. IPhone ve X, IP67 sertifikası ile suya ve tütüne karşı korunmuştur, bu da 30 dakikadan 1 metreye kadar suya dayanıklılık vaat eder.
Telefonun arkasına bakarsak, burada en önemli detayın kamera alanı olduğunu söyleyebiliriz. IPhone 7 Plus ve 8 Plus modellerinde yatay olarak ve iPhone X dikey olarak bakıyor. Elbette teknik altyapı açısından yenilikler var, bu da incelemenin kamera adımında konuşacağız.
Telefon tasarımının sinir bozucu yönlerinden biri, vücudunuzdaki parmak izlerini yine de görebilmenizdir. Bu nedenle, iPhone X'i satın aldıktan sonra, çok fazla temizleme işlemine sahip olursunuz. Neyse ki, az önce bahsettiğimiz suya dayanıklı olduğu sürece rahatça yıkayabilirsiniz.
IPhone X'in etrafına baktığımızda sol taraftaki ses düğmelerini, sağ taraftaki güç düğmesini ve nano SIM kartı alt kısmını çiziyoruz. Telefonun alt kısmında, Yıldırım bağlantı noktasını stereo hoparlörlerle de görüyoruz. Evet, telefonun 3,5 mm kulaklık girişi ve microSD kart yuvası yok.



İşletim sistemi, Face ID ve Animoji


Zaten bir iPhone kullanıyorsanız, iOS 11'i denediniz. IPhone X de iOS 11'i içerir, ancak kullanımı biraz farklıdır. Dokunmatik Kimliğin iPhone X'de bulunmaması işletim sistemini kullanırken sizi hareketlendiriyor. Örneğin, ekranı en alttan çektiğinizde, Kontrol Merkezi ortaya çıkmaz. Bunun yerine, ekranın sağ tarafını aşağı çekmeniz gerekir. Yatay veya düşey konumda, ekranın sağ köşesinden aşağı doğru çektiğinizde, merkezden uzaktayken Kontrol Merkezi ana ekrana döner. Bu kullanım bazı kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanmayabilir.

Face ID


IPhone X'deki en büyük yeniliklerden biri, kaldırılan Touch ID'nin yerini alan Face ID'dir. Face ID yüz tanıma sistemi kurulumu ve kullanımı ile çok basit bir yöntemdir. Face ID, gözlerinizi, burnunuzu ve ağzınızı görebildiğiniz kadar hızlı çalışır. Bu yüzden telefonunuzu yüzünüzden biraz uzak tutmanız gerekiyor.
Farklı ışık koşullarında yüzünüzü kontrol eden kızılötesi tarayıcıyı test ettik. Güneşli havalarda güneş gözlüğü deneylerimizde iyi çalışan Face ID, bazen bu senaryoda güneş telefona düştüğünde atlanabilir.
Face ID gece çalışıyor mu? Çok düşük ışık altında yaptığımız Face ID testlerini de düzgün bir şekilde kullandık. Bu senaryoda bile, kendinize bir kamerayla kayıt yaptırıyorsanız, kızılötesi ışınların iPhone'un yüzünden düştüğünü görebilirsiniz.
Ancak temelde Face ID, yıllardır kullandığımız Touch ID'den daha az pratik bir yöntemdir. Dokunmatik Kimliğin daha hızlı davranıldığını söyleyebiliriz. Tıpkı ortadaki ana düğme kaldırılırken Sony Xperia'ya aşina olduğumuz gibi Touch ID'yi telefonun sağ tarafında bir güç düğmesi olarak geçemeyeceğiz. Böylece hem kullanım seçenekleri hem de alışkanlıkları değişmedi.
Size Face ID'nin güvenlik yönü hakkında da bilgi vereyim: Apple, Face ID'nin diğer yöntemlerden çok daha güvenli olduğunu söylüyor. Ancak elbette ki aldatılmak imkansız değildir. Evet, yüz tanıma ve diğer telefonlarda gördüğünüz iris tanıma yöntemlerinde olduğu gibi yüzünüzdeki basit bir fotoğrafla Yüz Kimliği'ni elde edemezsiniz, ancak gelen raporlara göre bu fotoğraf geçilemez. Tüm dünyadaki kullanıcılardan gelen çok sayıda video var. Örneğin, birinin yüzünü, gözünü, burnunu ve ağzını bir maskeye uyan bir kullanıcı iPhone X'in Face ID yöntemini aşabilir. Ayrıca, Face ID ikizlerde de çalışmıyor gibi görünüyor. Elbette, bu örnekler zamanla çoğalacak ve bu da teknoloji devinin güvenliği artıracaktır.



The Animoj


IPhone X'in eğlencesi Animoji'ye gelirse, şüphesiz bu yenilik ile çok eğleneceksiniz. IPhone'un TrueDepth kamerasını kullanan Animoji, temel olarak yüzünüzü bir robota, belediyeye, bir köpeğe veya bir maymuna aktarmanıza olanak tanır. Peki, ne işe yarar ki? Eğlence başlıyor. Sosyal medyada arkadaşlarınızla uğraşırken şimdi emojile mahkum edilmezsiniz. Kendinize bir emoji - Animoji - olarak sunabilirsiniz, böylece onlarla video benzeri bir şekilde konuşabilirsiniz. Evet, Apple, Animoji ile sosyal medya görüşmelerine yeni ve eğlenceli bir şeyler getiriyor.
 

Animoji'nin etkileyici bir parçası nokta değil, ancak kullandığınız yüz haritalama yönteminin kesin doğruluğu değildir. TrueDepth kamerası tüm yüz ifadelerini, kaşlarınızdan dudaklarınıza dudaklarına kadar karakterinize mükemmel bir şekilde aktarabiliyor; bu da, gelecekte daha yararlı görevler için kullanılabileceğini gösteriyor. Ancak o zamana kadar o zamana kadar Animogues ile sohbet etmek için bu yöntemi kullanırsınız. Bu sırada, Animoji, iMessage dışındaki diğer uygulamalarla çalışır ve bu mesajları sohbet iş ortağınızda görüntülemek için bir iPhone X sahibinin olması gerekmez. IPhone X olmayan kullanıcılar Animoji mesajlarını görecekler, ancak size böyle geri dönmeyeceklerdir.
Apple iPhone X şüphesiz yüksek performanslı bir telefon. Ancak teknik altyapı açısından iPhone 8 ile fark yaratmaz. IPhone X teknik ekibine baktığımızda Apple A11 Bionic işlemci görürüz. Bu 6 çekirdekli işlemci 2.39 GHz'de bize güç veriyor. 2 Monsoon, 4 Mistral çekirdekler 3 GB RAM ile güçlendirilmiştir. Grafik birimi, 3 çekirdekli bir Apple GPU.

IPhone X'in iki farklı kapasitesi vardır. Mevcut 64 GB modelleri olsa da, başka bir 256 GB model de var. Depolama kapasitesini fiziksel olarak artırabileceğinden, uygun modeli seçerseniz iyi olur.
Geekbench test skorlarına göre, telefon sadece iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile yarışıyor. Geekbench tek çekirdekli testimizde 4238 puan topladığımız iPhone X, çok çekirdekli performansda 10097 puan kazanıyor. Aşağıda, en yakın Android rakibinden Not 8 ve Galaxy S8'den yaklaşık 3 kat daha fazla çok çekirdekli bir puana sahip olan iPhone X'in karşılaştırma grafiklerine bakabilirsiniz.
IPhone X'in performansının gerçek kullanım senaryosunda en ufak bir sorunla karşılaşmadık. Oyunlar ve uygulamalarla yoğun şekilde geçirebileceğiniz IPhone X, Apple'ın yeni Artırılmış Gerçeklik (AR) stratejisi için de önemli bir silah. App Store'da 20'den fazla arcade oyununun yanı sıra rahat oyunlarla mobil oyun noktasında yeni bir deneyim yaşayabilirsiniz.



Pil ömrü


IPhone X'de oyun oynamak için tek dezavantajı, batarya noktasında görülmesi. Oynatırken yüksek parlaklık ve renk doygunluğu ile OLED ekranın tadını çıkarabilirsiniz, ancak tükenmiş bir pil ömrüyle fiyatı hızlı bir şekilde ödüyorsunuzdur.
Bu noktada, iPhone X'ün pil ömrüyle ilgili notlarımıza bir göz atalım. IPhone X'in 2716 mAh'lik bir pili var. Bu pil ile iPhone X, kağıt üzerinde 21 saate kadar konuşma süresi sunuyor; 12 saate kadar internet kullanımı, 13 saat internet video oynatma, 60 saat müzik çalma. Peki, yaptığımız testlerde iPhone X nasıl çıktı? Şimdi, şuna bir göz atalım.
Ağırlıklı pil testimizde iPhone X, 12 saatin üzerinde bir çalışma performansı yakaladı. Bu kullanımda, Netflix aracılığıyla yaklaşık 30 dakika boyunca HDR modunda film izledik ve Spotify'te Bluetooth bağlantısı aracılığıyla müzik dinledik. Medya kullanımıyla ilgili oyun oynamayı ihmal etmedik. Paylaşımı hücresel bir veri sıcak noktası olarak açtığımızı, fotoğraf makinesiyle test fotoğrafları çektiğimizi ve işlem sırasında Face ID'yi defalarca çalıştırdığımızı düşünelim.
IPhone X'in pil ömrü yaklaşık yüzde 5 olduğunda, filmi güç tasarruf moduyla bitmeden önce 35 dakika izleyebildiğimde bir pil test notu göndereceğim.
IPhone X'i daha hafif, ancak daha ağır kullanırsanız, gecede yüzde 25'lik bir pil oranıyla girebilirsiniz. Bu sonuca gün boyunca mesajlaşma uygulamaları kullanarak, birkaç fotoğraf çekerek ve yaklaşık 30 dakika boyunca GPS kullanarak gezinerek ulaştık.
Başka bir test senaryosunda, ortalama bir kullanımı tartıştık. Bluetooth bağlantısını, whatsapp'ı ve diğer benzer sosyal medya uygulamalarını, Facebook'u ve interneti kullandığımız böyle bir senaryoda, 18 saati bulabiliriz.
Tabii ki, iPhone X'de, klasik 90 dakikalık Full HD video testimizi de uyguladık. Elde edilen sonuç, bu sürenin sonunda pilden yüzde 10 kaybedildi. Elbette bir Apple markalı telefon için elimizden gelen en iyi sonuç açıkçası budur. Çünkü aynı testi iPhone 8 Plus'a uyguladığımızda, yüzde 25'lik bir kayıp yaşadık. Bu, OLED ekranının iPhone X'de ne kadar önemli olduğuyla sonuçlanır.
Kısacası, iPhone X ile yoğun bir şekilde oynamadığınızda akşamı kolayca getirebileceğinizi söyleyebiliriz.
Peki iPhone X'e ne kadar süreyle şarj edebilirsiniz? Bildiğiniz gibi, iPhone X kablosuz ve hızlı şarj özelliğine sahiptir. Kablo ile şarj edilirken, iPhone X pilini tamamen şarj etmek 3 saat 6 dakika alır. 15 dakikalık bir ücretle, telefonun% 20'sini doldurabilirsiniz.

Kamera


IPhone'un ana iki video kamerası iPhone 8 Plus'a çok benzer, ancak ufak farklarla. Örneğin, her ikisi de çift 12 MP sensör dizisine sahipken, iPhone 8 Plus'daki kameranın diyafram açıklığı f / 2.4'te. Bununla birlikte, iPhone X'in telefoto kamerasında f / 2,4 diyafram değeri var. Ve iPhone 8 Plus sadece geniş açılı mercek görüntü sabitlemesine sahipken, her iki lens de iPhone X'deki bu özellikten yararlanıyor.
 

Cephedeki TrueDepth fotoğraf makinesine baktığımızda, söyleyecek çok şey olmadığını görürüz. 7 MP kağıtta olmasına rağmen, iPhone X piyasadaki en iyi selfie fotoğraf akıllı telefonlarından biridir. Portre modundaki sonuçlar da inanılmaz.
Çift kameranın yararlanacağı nimetlerin en önemlileri olan derin odaklı fotoğraflar, yalnızca iPhone X'de değil; Aynı zamanda sahne aydınlatma ile değiştirilebilir. İşte; Doğal Işık, Stüdyo Işığı, Kontur Işık, Sahne Işıkları ve Siyah Beyaz gibi seçenekleriniz var. Bu şekilde arka plan sahnesini çektiğiniz fotoğrafların derinliği ile bozabilirsiniz.
IPhone X ile makro çekimler - çoğu zaman renkli çekimlerde - iPhone 8 Plus'dan daha doğru oldukları kanıtlanmıştır. Önemli bir fark yoktur, ancak bu senaryoda iPhone X renk doğruluğu daha iyi bir sonuçtur.
Yaptığımız diğer çekimlerde renk doğruluğu ve detay seviyesi de yansıtılıyordu. IPhone X ile çekilmiş ve yüzde 100'e baktığınızda yeterli ayrıntıyı görebilirsiniz. Elbette, çektiğiniz fotoğrafların iPhone X'in OLED ekranında çok daha iyi görüneceğini söylemek zorunda değilsiniz.
IPhone X ile teknik olarak iPhone 8 ve 8 Plus modelleri ile aynı özelliklere sahip olacaksınız, iPhone X ile çektiğimiz fotoğraflara geçmeden önce video noktasından söz etseniz bile, iPhone X, 60 çerçeve kapasitesine sahiptir. saniyede 4K video kaydederken, 120 çekimlerde ve yavaş çekim modlarında 240 kare Full HD video kaydı. TrueDepth video senaryosu kamera üzerinde 1080p'de 30 karelik, 720p'de 240 karede işlem görüyor.
Son olarak şunu söylemek iyi olur; IPhone X ile 60 kare içinde sıklıkla 4K videolar kaydetmek istiyorsanız, 256GB modelini seçmeniz yarar sağlayacaktır.
 
 
 

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski