Sosyal Medyadaki Tehlikeye Dikkat


Sosyal Medyadaki Tehlikeye Dikkat !!!



Nevşehir Valiliği, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle düzenlenen "Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü" sempozyumunda uyuşturucu, internet ve sosyal medyada kolaylıkla satıldı ve yeni medya, ilaç alımını kolaylaştırdı.
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dr. Levent Eraslan, Twitter ve Facebook'ın yanı sıra popüler sosyal medya çevrelerinin yanı sıra Dark Net, Derin Web, Kirli İnternet İnternet ağları da deniyor, uyuşturucu satışlarının kolayca yapılabileceğini belirtti. "Cezai ve suç örgütleri yasadışı faaliyetlerini kolaylaştırmak için her türlü teknolojiyi kullanıyor." Eraslan, tüm teknolojilerin bankaları soymak için en iyi otomobilleri satın alan iyi ve kötü kullanıcılara, Bonnie ve Clyde'a şunları söyledi: "Geleneksel medya uyuşturucuların zararlarını anlatıyor ve yeni medya onları satıyor. genel sosyal medya yasadışı kişilerin pazarlanması, tanıtımı, iletişimi ve satışı ile ilgilenmektedir. "
Konuşma için derin internet olarak adlandırılan ağların tehlikesinin çok büyük olduğunu belirten Doç. Dr. Levent Eraslan, "Derin (kirli) web, derin ve kirli internet, kullandığımız yüzeysel internetin alt boyutları. Her internet kullanıcısının erişemediği sitelere ve bilgilere erişmek mümkündür. sınır yok, kural yok, yasa yok ya da yasak yok.Bu durumda zihin için suç anlamında gelen en rezil şey ulaşılabilir "diyen öğretmen," Grams DarkNet Market "gibi Bir arama motoru, uyuşturucuya erişim kolaylığının altını çizdi. "Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Snapchat'ın uyuşturucu satışı için en popüler sosyal ağlar olduğunu" söylendi, "Görülmeyen tehlike binlerce sosyal ağın varlığı ve yeni ağlar oluşturulması potansiyeli" dedi. Facebook'ta Eraslan uyuşturucu bulmanın bir fincan kahve almadan daha kolay olduğunu söyledi. İlaçların sanal hesaplar, kuryeler, doğrudan toplantı, kargo, sanal para ve banka havalesi yoluyla kullanıcıya teslim edildiğini söyledi.
"Sosyal medyanın yükselen yıldızı Instagtam, görüntü, yorum ve hashtag ile uyuşturucu ürünleri satıyor ve yüzlerce bayere Weed4sale, #nodsquad, #junkiesoflG gibi farklı hashtag'ları arayarak bir günde ulaşılabiliyor. kendi profillerinde gerçek yüzlerini gösteriyorlar ve yaptıkları işten gurur duyuyorlar ve kazandıkları parayı gösteriyorler Akıllı telefon teknolojisi ile artan bir şekilde dijital dünyaya gelen bu uygulamalar uyuşturucu satıcılarının önemli aktörlerinden biri, Kik, Wechat, Fısıltı, Yık Yak, uyuşturucu satışı bu alanda en iyi bilinen uygulamalar. "Sosyal medyanın nasıl kullanıldığını anlatan uzmnlar önerileri şu şekilde belirttiler;

  •     İlaç satışını engelleyecek bir strateji oluşturmak için yeni bir medya oluşturulmalıdır. Sosyal medya sosyolojisi ve psikoloji uzmanları şimdi kavga için yollar arıyor. Bu nedenle, sosyal medya basamakları ulusal uyuşturucu önleme stratejisi belgesinde yer almalıdır.
  •     Sosyal ağ şirketleri uyuşturucu ile mücadele için motive edici yollar aramalıdır. Gerektiğinde güvenlik güçlerine gizlilik bilgisi sunmak için yasal düzenlemeleri kabul eden SM başvuruları ülkede yayın yapma hakkına sahip olmalıdır.
  •     Sosyal medya ile ilgili bölümler İnternette güncellenmelidir.
  •     Ceza Suçları ve Narkotik Şefleri'nin ilçe teşkilatları organize edilmelidir. Bu önemli dairelerin altyapı ve finans açısından yüksek düzeyde desteklenmesi gerekiyor.
  •     Uyuşturucu Mağduru Çalışanlara bilgi verilmeli ve uyuşturucu ile mücadele konusunda sosyal medya eğitilmelidir.
  •     MEB, Erişim Sağlayıcıları Birliği ve ICTA'nın sosyal medyada uyuşturucuyla mücadele kapasitesini geliştirmelidir.
  •     Okullarda narkotik eğitimi EGM tarafından tekrar verilmelidir. Sosyal Medya yönü örnekleri, polis tarafından gençlere anlatılmalıdır.
  •     Yeni medyada uyuşturucu dili üzerine daha geniş kapsamlı araştırmalar yapılmalıdır.
  •     Uyuşturucu departmanı, Narkotik Bürosunun başında olmak üzere sosyal medyada kurulmalıdır. Yeni popüler randevu ve arkadaşlık uygulamaları polis güçleri tarafından takip edilmelidir.
  •     Sosyal Medyada uyuşturucu satan insanlar hakkında kamuya açık medya bilgileri polis kuvvetlerine tüm medyada yapılmalıdır.
  •     Aile üyelerinin sosyal medya uygulamalarının performansını izlemek için bilgilendirici eğitimler ve metinler hazırlanmalıdır.
  •     Yüklerin log kaydı EGM ile paylaşılmalıdır.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski