Backlink Alacaklara Öneriler





Sitenizi SEO yaparken backlink alımında hata yapmaya başlarsanız, sıralamalarınızı olumsuz yönde etkilemeniz muhtemeldir. Bu yazıda kısaca geri bağlantı alırken göz önünde bulundurmanız gerekir.

Her şeyden önce, Google doğal bağlantılar arıyor. Doğal sırtlar; Doğal olarak, sitenize atıfta bulunan siteler, sosyal profiller ve bloglar tarafından oluşturulur ve yalnızca bir konuyla ilgili mükemmel ve eksiksiz içerik içerir ve sitenize referans veya teklif olarak bağlanır.

Kısacası, doğal bir geri bağlantı için göz önünde bulundurulması gereken kriterler şunlardır:

Yalnızca ana sayfaya giden geri bağlantılar genellikle doğal görünmüyor, satın alıyor gibi görünüyorlar, bu yüzden yapay görünüyorlar. Web sitenizdeki farklı sayfalara bağlantı vermelisiniz.
Kullandığınız bağlantı türlerini çeşitlendirmeniz gerekir. Çeşitlilik, sıralamada size yardımcı olur. Yalnızca aynı türdeki içeriğe bağlanırsanız, Google’ın algoritmalarında sıkışma riski vardır.
Her bir geri bağlantı için aynı bağlantı metnini kullanırsanız, Google bunu yapay bir geri bağlantı ağı kurmanın bir planı olarak görebilir. Böylece, sıralamada en alt seviyeye çıkarır. Bağlantılarınızı oluştururken farklı anahtar kelimeler kullanmanız gerekir. Ayrıca marka adınızı, anahtar kelime varyasyonlarını ve anlam sözcüklerini de kullanmalısınız.
Alakasız ve gereksiz çapa metinleri kullanmak zararlıdır. “Burada daha fazla, daha fazla ve daha fazla tıklama, sitenizin sıralamasına yardımcı olmaz.

Kaliteli bir siteden tek bir bağlantı, özensiz sitelerden 10 bağlantıdan daha yararlı olabilir.
Bazı web siteleri içeriğinize bağlanır, ancak nofollow etiketi ekleyin. Bu etiket Google’a bağlantının sıralama algoritmasıyla alakasız olduğunu söyler. Başka bir deyişle, bağlantı gücünün veya otoritenin iletilmemesi gerektiği anlamına gelir. Nofollow etiketi olmamalıdır.
Geri bağlantıların nasıl performans gösterdiğini izlemelisiniz. En çok tıklanan geri bağlantılar daha kullanışlıdır. Hiç tıklanmayan geri bağlantılar bazen işe yaramaz olabilir.
Backlink Almamanız Gereken İnternet Siteleri

  • İçeriği az olan siteler
  • Güvenli olmayan web siteleri
  • Çöp özensiz dizinleri
  • Site genelinde bağlantılarla dolu olan siteler bağlantı dökümü sayfasına geri döndü
  • Nişiniz ile alakalı olmayan web siteleri.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski