Facebook Yeni Bir Arkadaşlık Uygulaması Sunmaya Hazırlanıyor




Facebook yeni dostluk uygulamasını çalışanlarıyla test etmeye başladı. İki ay önce F8 geliştiricileri konferansında açıklanan yeni uygulamanın ilk testleri başladı. Bağımsız bir uygulama araştırmacısı olan Jane Manchun Wong, Facebook'un kaynak kodunu incelerken bu uygulamayı yakın zamanda keşfetti. Wong, keşfini Twitter'da paylaştıktan sonra Facebook'un varlığını doğruladı.

Facebook Yeni Bir Arkadaşlık Uygulaması Sunmaya Hazırlanıyor2


Ekran görüntüsündeki bilgilere göre, bu uygulama şu anda yalnızca ABD'deki Facebook çalışanları tarafından kullanılabilmektedir. Bununla birlikte, mevcut kullanımın çalışanların birbirleriyle ilişki kurması, hata bulması ve uygulamanın kullanımını iyileştirmesi amaçlanmıştır.

Facebook, çalışanlarının sahte profiller oluşturmak ve bu uygulamayı kullanmak istediğini ve uygulama başlatılmadan önce tüm verilerin silineceğini söylüyor. Ayrıca, başvurunun kullanımının tamamen gönüllü olduğunu ve çalışma koşullarının hiçbir koşul altında etkilenmeyeceğini belirtmektedir.

Ekran görüntüsündeki diğer bilgilere baktığımızda, profil oluşturma işlemini görebiliriz. Belki de bu süreçte en önemli ayarlardan biri gizlilik ayarlarıdır. Facebook arkadaşlarınızın bu uygulamayı kullandığınızı bilmesini istemeyebilirsiniz. Bunu önlemek için, Facebook'un bu bilgileri arkadaşlarınızla paylaşmasını önleyebilirsiniz.

Beklenen ve daha fazlası
Facebook'un bu uygulamayı açıp açmayacağı henüz belli değil. Testlerden sonra yüzü görmeyen diğer projeler gibi, bu uygulama hiç ortaya çıkmayabilir.

Öte yandan, başvurunun tek başına duyurulması, Match Group'un OKCupid ve Tinder gibi uygulamaları içeren paylarında% 17'lik bir düşüşe yol açtı. Başvuru, uygulanması halinde otomatik olarak pazar lideri olacağının sinyallerini verdi.

Bu uygulamada elbette diğer dostluk uygulamalarının özelliklerini de bekleyeceğiz. Bir profil oluşturmanın yanı sıra, bu profille insanlarla etkileşime girme, uygulama yoluyla mesajlaşma ve Facebook gibi özellikler de gücün arkasındaki özelliklere sahip olacaktır. Bunlardan biri yaklaşan etkinliklerde toplantı profilinizi diğer kullanıcılara gösterecek. Böylece, daha fazla uygulama dışı etkileşimler oluşturmayı hedefliyorlar.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski