Fazla Isınan Android Telefonlar İçin Isıyı Düşürecek Yöntemler





Sıcaklık, akıllı telefonlar için olduğu kadar, bilgisayarlar için de büyük bir sorundur. Arka planda çalışan servisler ve mobil uygulamalar, bazen telefonları sıcaklık konusunda çaresiz bırakabilir.
Bilgisayarlarda olduğu gibi, akıllı telefonlar da zaman zaman sıcaklık sorunları yaşarlar. Aslında, yine, nedenlerin çoğunlukla yaygın olduğu söylenebilir. Bunun nedeni, uygulamaların masaüstü veya dizüstü bilgisayar olup olmadıklarına bakılmaksızın aşırı ısınmanın ana nedeni olmalarıdır.

Bilgisayarlar, genellikle yüksek performans gerektiren işlemlerde (4K çözünürlüklü video oluşturma gibi) aşırı ısınır. Aynısı akıllı telefonlar için de geçerlidir. Arka planda çalışan çok fazla hizmet, yüklü mobil uygulamalar, mevcut işlem ve daha pek çoğu aslında akıllı telefonları aşırı ısınabilen ‘yazılımının temel unsurlarından bazılarıdır.

Hem Android hem de iPhone'lar aşırı ısınan telefonlar kendini kapatıyor. Bununla birlikte, bu aşırı sıcaklıklara yükselmeden çözelti üretmek yararlıdır. Bilgisayar örneği üzerinden küçük bir giriş yaptık, ancak hararetin nedenleri ile başlayalım.

Smartphone Aşırı Isınmasının Nedenleri


Daha sonra kurulan ya da üzerine kurulan varsayılan uygulamalara ek olarak, bazı sistemik öğeler de sıcaklığı önemli ölçüde etkiler. Bunlardan ilki, aşırı kullanım ve kablosuz bağlantılardır.

Sıcaklığı gidermek ve azaltmak için belirli bir süre sonra telefonunuzu kapatıp yeniden başlatmış olabilirsiniz. Ancak sıcaklık tekrar hızla yükselebilir. Bu gibi durumlarda, aslında bazı yazılım nedenlerine geri dönebiliriz.

Ekran parlaklığı çok yüksek, kablosuz bağlantılar açık ve uzun süredir aktif de aşırı ısınmanın nedenleri arasında. Ayrıca, akıllı telefonunuzda çok fazla oyun oynarsanız, bu aşırı ısınmayla da giderilebilir.

Yine, kameranın aşırı kullanımı aşırı ısınmaya neden olabilir. Özellikle 4K çözünürlükte çekim yaparken, ortam sıcaklığı ve ekranın parlaklığı çok yüksektir ve telefonlar aşırı ısınabilir.

Telefonunuz Gerçekten Sıcak mı?



Aslında karar vermelisin, telefonunuz gerçekten sıcak mı? Çünkü birçok kullanıcı 15-20 dakika çaldıktan ve aşırı mobil uygulamalar kullandıktan sonra telefonun çok ısındığından şikayet ediyor. Bu normal. Ancak, aşırı ısınma uyarısı varsa ve telefona dokunduğunuzda gerçekten sıcak olduğunu fark ederseniz, tavsiyemizin geldiği yer burasıdır. Sıcaklık kontrolü için mobil uygulamalardan da yararlanabilirsiniz.

Uygulamalarınızı Kontrol Edin


Sorununuzun yazılım olduğunu düşünüyoruz ve çözümleri buna göre sıralıyoruz. Bu nedenle, akü tarafındaki çeşitli teknik problemler için servisi takip etmek faydalıdır.

Aslında, Google Play de dahil olmak üzere resmi uygulama pazarlarındaki uygulamaların çoğu telefonlarda ısı sorunlarına neden olabilir. Bunun için uygulama listesini açmak ve kontrol etmek faydalıdır. Sonuçta, kötü amaçlı yazılım geliştiricileri, cihazın sağlığına dikkat etmek yerine verilerinize odaklanıyor. Bu yüzden telefonunuzun ısınması umrunda değil.

Yüklediğiniz veya yüklemediğiniz uygulamalar listenize göz atın. Gereksiz bir uygulama görürseniz, kaldırın. Ayrıca, yakın zamanda yüklediğiniz bir uygulamanın ardından yavaşlama ve aşırı ısınma yaşıyorsanız, bu uygulamayı da kaldırmanız gerekir.

Telefon Kılıfı veya Koruyucuları çıkarın


Üst düzey telefonlar farklı malzemeler içerir, ancak giriş seviyesi ve orta seviye modellerde plastik, genellikle malzeme olarak tercih edilir. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, plastik malzeme aşırı ısınabilir. Ancak, kılıflara veya koruyuculara da dikkat etmelisiniz. Telefonu tamamen kaplayan deri kapaklar, ortam sıcaklığına göre telefonun aşırı ısınmasına neden olabilir.

Bataryayı ve Şarj Kablosunu Kontrol Edin


Dikkate alınması gereken bir diğer şey, batarya ve şarj kablosu. Aynı telefonu uzun süredir kullanıyorsanız, batarya zayıflıyor olabilir. Bu, pilin kısa sürede şarjının bitmesine ve şarj sırasında sorunlara neden olabilir. Aynısı kablo için de geçerlidir. Hem Apple hem de Android telefonlar için orijinal kabloların kullanılması şarttır. Bu mümkün değilse, şarj cihazı ve kablolar onaylı bir sertifika içermelidir.

Telefonlar nasıl soğutulur
İlk bilgisayar örneğine bakarsak, aşırı ısınmanın akıllı telefonlarda performans kaybına neden olacağını söyleyebiliriz. Bu gibi durumlar için birkaç öneri paylaşıyoruz


  • Koruyucu kapakları veya kapakları çıkarın.
  • Tüm bağlantıları devre dışı bırakmak için uçak moduna geçin.
  • Telefonu güneşin altındaysa gölgeye alın.
  • Sıcaklığı serin bir ortamda düşürmeye çalışın. Ancak, bu soğutma için buzdolapları veya dondurucular gibi ev eşyalarını kullanmayın.
  • Ekran parlaklığı

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski