WhatsApp, dosya aktarımı sırasında fotoğrafları sıkıştırır ve kalitesini bozar. Ancak, gönderilen fotoğrafları diğer tarafa herhangi bir başvuru yapılmaksızın tam kalitede göndermek mümkündür.
WhatsApp bir anlık mesajlaşma uygulaması olsa da, dosya aktarımı için yaygın olarak kullanılır. Ancak genel sorun, görüntü dosyalarının belirli filtrelere eklenmesidir. Yani herhangi bir görüntüyü doğrudan WhatsApp ile göndermeye çalıştığınızda, kalite önemli ölçüde düşer.

Bunu önlemek için, aktarılacak görüntülerin veya görsellerin uzantılarını değiştirmek veya klasörlere dönüştürmek ve diğer tarafa iletmek gerekir. Üstelik bu, herhangi bir üçüncü taraf uygulamasına ihtiyaç duyulmadan yapılabilir.



Bu işlemi Android'de gerçekleştirmek için görüntüleri farklı bir uzantıya kaydedebilirsiniz. Varsayılan olarak gelen dosya yöneticisi uygulamalarını da kullanabilirsiniz. Bu, dosya yöneticisi uygulamalarında görüntü uzantısını .JPG veya .PNG'den .DOC veya .PDF'ye ayarladığınızda, yalnızca aktarımı yapmanız gerektiği anlamına gelir. Tabii ki, karşı tarafta görüntü çekerken, uzantıları .JPG veya .PNG olarak değiştirmeli ve bunları göstermelidir.



İOS'ta fotoğrafları Dosyalar uygulamasına kaydedebilirsiniz. Zaten telefonunuzda varsayılan olarak gelen bir uygulama. Bu nedenle, herhangi bir ek uygulamaya gerek yoktur. İCloud Drive için bir klasör seçtikten sonra işlemi tamamlayabilirsiniz.



Fotoğrafı kaydettikten sonra, dosyayı seçilen WhatsApp kişisine gönderirken Fotoğraf yerine Belge olarak Fotoğraf'ı seçin ve aktardığınız işlemi yaptığınız klasörü seçerek aktarımı tamamlayın. Böylece, sıkıştırılmış bir görüntü yerine, doküman bir ham dosya biçiminde diğer tarafa iletilir.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski