Wi-fi İçin Yeni Dönem Başlıyor





Yeni nesil kablosuz bağlantıların temeli olacak olan Wi-Fi 6 teknolojisi, teknolojinin temel taşlarından biri olarak kabul edilir. Wi-Fi Alliance'ın yeni nesil kablosuz bağlantı programı, Wi-Fi Certified 6, bugün başlıyor.
Wi-Fi Alliance, kar amacı gütmeyen bir endüstri grubu olarak, günlük yaşamımızda kullandığımız kablosuz bağlantı standartlarını belirler. Grup, yeni nesil teknolojilerin gerektireceği Wi-Fi Sertifikalı 6 sertifika programını başlattı. Bu Wi-Fi araçları, 802.11ax Wi-Fi radyo frekansını kullanacaktır. Sisteme dahil olan üreticiler, Wi-Fi Certified 6 logosunu ürünlerinde kullanabilecekler.

Bu logo çok önemlidir çünkü bir cihazın yeni nesil teknolojiyi kullanabileceğini gösterecektir. Bu lisansla, üreticiler bu kablosuz standarda uygun cihazları başlatabilecekler. Bazı akıllı telefonlar zaten bu teknolojiye uygun olarak oluşturulmuştur.


Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6'nın Wi-Fi 5'ten% 40'a kadar daha hızlı olabileceğini söylüyor. Wi-Fi 6 modemleri, birden fazla kullanıcıya tek bir kanalda hizmet vermek için OFDMA (Dikey Frekans Bölmeli Çoklu Erişim) özelliğine sahiptir.

Bu sistem sayesinde, WPA3 Wi-Fi güvenlik sistemi de mevcuttur. Çoklu kullanıcılar, çoklu girişler, çoklu çıkışlar ile modem aynı anda birden fazla sinyal gönderebilir ve alabilir. 160 MHz kanallar ayrıca modemin bant genişliğini de arttırır. Ek olarak, bu modemler daha uzun mesafelerde daha fazla bilgi gönderir. Yeni modemler ayrıca ping işlemi gerektiren aygıtları sıralayarak enerji tasarrufu sağlar.

Böylece Wi-Fi 6 ve kablosuz bağlantılar her anlamda gelişecektir. Wi-Fi Alliance Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6 cihazının en yeni nesil Wi-Fi 6 ile uyarlanmasıyla üreticilerin ve servis sağlayıcılarının Wi-Fi 6 cihazlarını maksimum güvenlik ve uyumluluk açısından ayırt etmek için Wi-Fi Sertifikasına güvenebileceğini söyledi.


Wi-Fi 6 sertifikalı ilk cihazlar bu yıl gelecek


Bununla birlikte, 2019'da yeni nesil Wi-Fi cihazlarının çoğunu görmek mümkün değildir. Ancak, 2020'den sonra yeni ürünlerin yeni nesil kablosuz bağlantılarını desteklemesi bekleniyor. Uzmanlara göre, yeni sertifika ve standartların belirlenmesinden sonra Wi-Fi 6 piyasaya hakim olacak.

Wi-Fi Certified 6 etiketli ilk cihazlar ayrıca:


  • Broadcom BCM4375
  • Broadcom BCM43698
  • Broadcom BCM43684
  • Cypress CYW 89650 Otomatik Sınıf Wi-Fi 6 Sertifikalı
  • Intel Wi-Fi 6 (Gig +) AX200 (PC için)
  • Intel Ev Wi-Fi Yonga Seti WAV600 Serisi (modemler için)
  • Marvell 88W9064 (4x4) Kablosuz Bağlantı 6 Çift Bantlı STA
  • Marvell 88W9064 (4x4) + 88W9068 (8x8) Wi-Fi 6 Eşzamanlı Dual-Band AP
  • Qualcomm Networking Pro 1200 Platformu
  • Qualcomm FastConnect 6800 Wi-Fi 6 Mobil Bağlantı Alt Sistemi
  • Ruckus R750 Wi-Fi 6 Erişim Noktası

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski