Akıllı Telefonu Yenileme Öncesi Cevaplamanız Gereken 4 Soru





Telefonu yenilemeyi düşünüyorsanız ve çok büyük bir bütçeniz yoksa, önce bu soruları yanıtlamanızı öneririz!


Telefonu Yükseltmeden Önce Bu Soruları Cevaplayın

Telefon üreticilerinin her altı ayda bir, dikkatinizi çekmek için ışıltılı telefonları piyasaya sürdükleri bir zamandayız. Ancak, yüksek kaliteli telefonlar bile, bir yıl önce harika yenilikler sunmasalar bile, bütçenizin çok üstünde fiyatlara sahip olabilir.


Bazı yeni telefonların göz kamaştırıcı olduğu doğrudur, ancak gerçekten yeni bir telefona ihtiyacınız var mı? İşte yeni bir telefona geçmeden önce kendinize sormanız gereken sorular.

1. Yeni bir telefon için bütçeniz var mı?


Yeni bir telefon alırken göz önünde bulundurulacak ilk şey bütçenizdir. Telefonu yenileme sıklığı bütçenizle sınırlıdır.Yüksek kaliteli telefonların fiyatı hiç olmadığı kadar yüksek. Gelir seviyeniz yakında değer kaybedecek bir cihaz satın almanıza izin vermiyorsa, yapmak istediğiniz en son şey budur.


Bir sözleşmeyle telefonu yenileme planlıyorsanız, bunun sizi aylık ödemelere mahkum edeceğini unutmayın.

Göz alıcı yeni telefonlar göz kamaştırıcı olsa da, gerçekçi bir şekilde kendi ekonomik durumunuza bakmalısınız. Piyasada satın alabileceğiniz birçok uygun fiyatlı telefon bulunduğunu unutmayın. Tabii ki, eğer mevcut telefonunuz amiral gemisi ise, uygun fiyatlı bir telefon geriye doğru gitmek gibi gelebilir.

2. Yeterince yenilik var mı?


Üreticiler, önemli bir yenilik yapmasalar bile her yıl telefonlarını yeniliyorlar. Örneğin, Galaxy S8 ve Galaxy S9 arasında büyük bir fark yoktur. Ancak, Galaxy S8'den Galaxy S10'a geçerken daha önemli yeniliklerin olduğunu görebilirsiniz.

Ayrıca, telefonun yeni bir sürümü yakında yayınlanacaksa, biraz beklemeyi ve yeni sürümü almayı seçebilirsiniz.

3. Telefonunuz günlük ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?


Mevcut telefonunuzun pili bitiyorsa, yeni uygulamalar çalışmıyorsa ve eski bir işletim sistemine bağlıysanız, yeni bir telefon almayı düşünebilirsiniz.

Bununla birlikte, telefonunuz ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa, yükseltmeyi ertelemeyi tercih edebilirsiniz. Kamerayı sık kullanmazsanız, en son kamera teknolojisine ihtiyacınız olmayabilir. Sadece WhatsApp ve basit bir oyun oynayabileceğiniz telefonda çok yüksek performansa ihtiyacınız olmayacak.

4. Yükseltme için Ucuz Alternatifler

Telefonu yenilemek istemenizin sebebi batarya ömrü ise, üreticinizin bataryayı değiştirip değiştirmediğini kontrol edin. Depolama sorunlarını, daha büyük bir microSD kart veya bulut depolama ile çözebilirsiniz.

Ses ve kamera aksesuarları gibi ek bileşenlerin telefon deneyimini önemli ölçüde değiştirebileceğini varsayalım.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski