Modemin Wi-fi Performansını Arttıracak 7 Öneri

Hız dalgalanmayan güvenilir bir ağ bağlantısı için kablodan vazgeçmemelisiniz. Ancak gerçek şu ki, hiçbir şey kablosuz ağın rahatlığını koruyamıyor. Kablosuz ağınızı sinyal düşmesi, ölü alan gibi problemlerle nasıl hızlandırabilirsiniz? Cevap wifi performans ayarları aşağıda verilen 7 ipucunda!
  1. Otomatik yeniden başlat

    Sık sık yeni yönlendiricileri yeniden başlatmanız gerekmez. Ancak, internet bağlantınız kopar ve geri gelmezse, yönlendiricinizi kapatıp tekrar açmanız sorunu çözebilir. Bunu sık sık yaparsanız, size DD-WRT ve Domates ürün yazılımının yeniden başlatma programlamanıza izin verdiğini hatırlatalım. Yönlendiricinizi uyuduğunuzda günde bir kez başlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece kesinti olduğunu fark etmezsiniz.
  2. Daha iyi bir anten al

    Yeni bir yönlendirici satın almadan wifi performans arttırma en iyi yollarından biri, güçlendirilmiş antenler kullanmaktır. Duvar prizine bağlı tel genişleticiler biraz daha pahalıdır, ancak hem güçlendirilmiş antenler hem de kablosuz tekrarlayıcı olarak işlev görebilirler.
  3. Eski kablosuz ağ protokollerini kapatın

    802.11ac protokolünü destekleyen yeni yönlendiriciler, çoğu İnternet servis sağlayıcısından daha yüksek hızlara ulaşabilir. Ancak, ağınızda 802.11g gibi eski protokolleri kullanan cihazlar varsa, ağınıza bağlanıldığında tüm ağınız yavaşlayabilir. Bu nedenle, ağınızdaki "b" veya "g" protokolünü kullanarak cihazları kaldırmanızı öneririz.
    Modemin Wi-fi Performansını Arttıracak 7 Öneri2
  4. Kanal genişliğini ayarlayın

    Yönlendiriciler genellikle 20MHz ve 40MHz olmak üzere iki kanal genişliği ayarıyla gelir. İkinci bir geniş kanal kullanmak, eski protokolleri kullanan cihazların bağlantısını olumsuz etkileyebilir veya ağınızın hızını artırabilir. Bu ayarlarda değişiklik yapın ve hız kazanıp wifi performans iyileşmesi kazanıp kazanmadığınızı test edin.
  5. Güncelleme yazılımı

    Çoğu elektronik cihaz gibi, yönlendiriciler de üreticileri aracılığıyla güncellemeler alabilir. Bu güncellemeler genellikle güvenlik düzeltmeleri olduğundan, hızınızı (çok) etkilemezler. Ancak, uzun süredir güncelleme yapmadıysanız, yönlendiricinizi güncellemelisiniz. Güncellemeler size yeni işlevsellikler ve nadir bulunan küçük hız artışları sağlayabilir.
  6. Modemin yerini değiştirmek

    İnternet hızı arttırma programsız olarak uygulayabileceğiniz basit yöntemlerdendirEvinizin duvarlarında kullanılan malzemeye bağlı olarak, kablosuz sinyalin odadan odaya geçmesi zor olabilir. Bunu yapmak için yönlendiricinizi merkezi bir yere ve yükseğe yerleştirmeyi deneyin. Bazı durumlarda, küçük konum değişiklikleri kablosuz ağ sinyalinde gözle görülür iyileştirmeler sağlayabilir.
  7. Kanalı değiştir

    Wifi hızı kaç olmalı genelde internet erişim hızını arttırmanın yolunu öğrenmek için sorulan sorulardan biridir. Ama Bu sorunun doğru şekli "modemin wifi kanalı kaç olmalı şeklindedir. En az yoğunluğu olan kanalı bulmak için Acrylic Wi-Fi gibi bir yazılım kullanabilirsiniz. Sorun yönlendiricinizin kullandığı kablosuz kanalın yoğunluğundan kaynaklanıyorsa, yönlendiricinize giriş yapmak ve en serbest kanala geçmek sizi hızlandırabilir

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski