İngilizce-Öğrenmeyi-Kolaylaştıracak-Öneriler




İngilizce bilgisi bir zorunluluk haline geldi. Öyleyse neden İngilizce öğreniyorsunuz? Daha iyi bir şirkette çalışmak, yabancı insanlarla tanışmak, yabancı dizileri ve filmleri orjinal dillerinde izlemek vb. İngilizce öğrenmenin birçok nedeni vardır. Bu yazıda, hızlı ve etkili bir şekilde İngilizce öğrenmek için basit yöntemler paylaştım. Umarım İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran yöntemler yardımıyla kolayca İngilizce öğrenebilirsiniz.

İngilizce öğrenmenin basit yolları


Kelime Defterini Kaydet
Her gün bilmediğiniz bazı İngilizce kelimeler veya daha önce not defterinizde duyduğunuz bir kelimeyi yazarsanız, kolayca unutmayacaksınız. Bu yüzden kendi notlarınızı alın ve bilmediğiniz kelimeler yazın ve notlarınızı sık sık kontrol edin.

Filmleri ve Dizileri İzle
İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran yabancı filmler ve diziler İngilizce öğrenmenin en pratik yollarından biridir. Elbette Türkçe dublajını izlememelisiniz. İngilizce öğrenmek istiyorsanız, İngilizce altyazıları izlemek sizin yararınıza olacaktır. Başlangıçta Türkçe altyazıları izleyebilirsiniz, ancak İngilizce altyazılara geçmezseniz, İngilizcenizi geliştiremezsiniz.

Yabancı Kitaplar Makaleleri Oku
Bol kitap okumak kelime dağarcığımızı geliştirir. Sürekli yeni kelimeler öğreniyoruz. İngilizce kitaplarınızı okumalı ve yeni öğrendiğiniz kelimeleri kelime defterinize yazmalısınız. Bu şekilde, her zaman hızlı ve kapsamlı bir şekilde okuduğunuz yeni kitapları okuyabileceksiniz.

İngilizce Dergisi
Size günlük olarak tutmanız için daha fazla kelime öğretebiliriz. Böylece gün boyu yaptığınız işin İngilizce eşdeğerini öğrenebilirsiniz. Bu yüzden günlük tutmak İngilizce öğrenmede çok etkili olacaktır.

Yabancı müzik
Yabancı müzik dinleyerek telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz. Kelimelerin doğru telaffuzu öğrenilir. Bu yüzden çok sayıda yabancı müzik dinleyin.

Yüksek sesle tekrarlama
İzlerken veya dinlerken duyduğunuz kelimeleri tekrarlayın ve İngilizce bir kitap okurken yüksek sesle okuyun. Bu, İngilizce telaffuzunuzu geliştirir.

Yabancılarla konuşmak
İngilizce öğrenmek istiyorsanız, İngilizce konuşmaya başlamalısınız. İnternet sayesinde her ülkeyle iletişim kurabiliriz. Bunun için birçok uygulama var. Bu uygulamalara internette biraz araştırma yaparak ulaşabilirsiniz.

Cihazlarınızı İngilizce Hale Getirin
İngilizce öğrenmek istiyorsanız, İngilizceyi hayatınıza almalısınız. Şimdi kullandığınız tüm cihazları İngilizceye çevirin. Bunu yaptığınızda İngilizceye alışacaksınız ve kısa bir süre için İngilizce kullandığınızı bile unutacaksınız. İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamalar da bu aşamada fayda sağlayabilir.

Çeviri Siteleri
Google Çeviri gibi çeviri siteleri kurtarıcınız olabilir. Ama bu seni tembelliğe alıştıracak. Yani bu tür siteleri kullanmak zararınıza olacak. Bunları sadece kelimeler yazarak kullanın, çünkü bir cümleyi yazıp çevirdiğinizde aslında hiçbir şey öğrenmezsiniz.

Bu makaledeki yöntemleri, düzenli bir öğrenme programı olarak İngilizce öğrenmenin ipuçları olan yöntemleri kabul ederseniz ve uygularsanız, kısa sürede ilerleme kaydedersiniz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski