Güç-Tuşu-Bozulan-Telefon-Nasıl-Açılır

Güç tuşu, bozuk bir telefonun sorununu çözmeyi düşündüğünüzden daha kolaydır. İzleyebileceğiniz birkaç yöntem vardır. Bu yöntemlere birlikte bakalım.
Ne kadar silikon kılıflar ve kırılmaz camlar takarsak takalım, bu telefon kesinlikle düşecek ve hasar görecektir. Telefon kasasında kırık cam veya ezilmelere alışkın olabiliriz, ancak güç tuşu sorunu en sinir bozucu sorundur. Telefondaki diğer tuşlar bozulursa, durum bir şekilde çözülebilir, ancak açma / kapama gibi en temel görevleri de yerine getiren güç tuşu en yaygın kullanılan tuştur. Açma / kapatma tuşu kırılırsa, telefon açıksa sorun değil, sadece kapanmadığından emin olun, ancak telefon kapalıysa kısa bir panik atak yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bu yazıda güç tuşu bozuk telefon nasıl yeniden başlatılır konusuna değineceğiz.


Tabii ki, bu çaresiz bir sorun değil. Kapanma işlemi ilk başta düşünüldüğü kadar zor değildir. Şarj cihazı yanınızdaysa, sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Bununla birlikte, telefonunuzu ömür boyu kullanamayacağınız için, cihazı ilk açtıktan sonra yetkili bir teknik servis tarafından kontrol etmeniz yararlı olacaktır.


Açma / kapatma Tuşu Bozulan Telefonun Açılması (iOS):


Güç düğmesi bozulan telefonda iOS işletim sistemi varsa, prosedür basittir. Apple, böyle bir sorunu çözmek için kullanıcı dostu bir yöntem buldu. İhtiyacınız olan tek şey şarj cihazınızın güç adaptörü ve USB kablosudur. Kapalı cihazınızı şarj cihazına takın, cihazın açık olduğunu göreceksiniz. Böylece power tuşu bozuk iphone nasıl açılır sorununu çözebilirsiniz. Eğer güç adaptörü kullanılamıyorsa ve yalnızca bir USB kablonuz varsa, arızalı telefon USB kablosuyla bilgisayara bağlandığında açma / kapatma tuşu da açılır.


Güç tuşu telefon açma işlemini kötüleştiriyor (Android):



Güç tuşu bozulan telefon Android işletim sistemine sahip bir telefonsa, kolayca uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem vardır. Cihazı güç adaptörü ve USB kablosuyla açabilir veya yalnızca cihazdaki tuşları veya farklı bir nesneyi kullanarak telefonu açabilirsiniz.


Farklı bir nesne kullanma;
Telefonunuzun güç tuşuna ne kadar süre basarsanız basın ya da güç tuşu çalışmazsa, güç tuşu bozulan telefonu açma için tel tokalar, kürdan veya ince uçlu bir kalem kullanabilirsiniz. Bu işlemi yaparken son derece dikkatli olmalısınız. Normalde, tuşun telefona temas ettiği noktaya hafif basınç uygulamanız gerekir. Bu noktaya dokunmazsanız veya farklı noktalara sert baskı uygulamazsanız, cihaza kalıcı hasar verebilirsiniz. Bu yüzden güç düğmesi bozulan telefon nasıl açılır problemi için servise gitmeniz gerekebilir.


Telefon şarjı bitmişse;
Güç tuşu, telefon şarjının bitmesi nedeniyle kapatılırsa, kolayca açabilirsiniz. Çoğu Android işletim sistemi, şarj oranı belirli bir seviyeye ulaşıncaya kadar açılmaz. % 0'da gücü kapatın ve en az 15 ila 20 dakika şarj olmasını bekleyin. Telefon yeterince şarj edildiğinde otomatik olarak açılır. Bu şekilde telefonumun açma kapama tuşu çalışmıyor problemini çözebilirsiniz.





Telefondaki diğer tuşları kullanma
Yavaş yavaş kaybolsa da, Android işletim telefonlarının önünde veya arkasında, ana sayfaya yönlendirecek fiziksel bir ana anahtar var. Açma / kapatma tuşunda telefon bozuksa, tuşuna ve ses seviyesi tuşlarına aynı anda basarak telefonu uyandırabilirsiniz.


Bilgisayara bağlanarak;

Güç tuşu olmadan telefon açma için telefonunuzu bir USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Telefonunuzun giriş tuşu(ana ekran) varsa, tuşu basılı tutun ve giriş tuşu yoksa ses seviyesi tuşlarını basılı tutun. Telefon bilgisayara bağlanmak için uyanacak, ancak klasik ekran görünmeyebilir. Matrix'te gördüğünüz ekranlara benzer bir menü görürseniz endişelenmeyin. Ses seviyesi tuşlarını kullanarak yukarı ve aşağı hareket edebilirsiniz. Yeniden Başlat veya Aç'ı seçtiğinizde güç düğmesi açılır. Yukarıda açıklanan yöntemleri izleyerek açma / kapatma tuşu kırıldığında açılış işlemini kolayca yapabilirsiniz. Panik olmadan, adımları doğru bir şekilde takip etmek sorununuzu çözecektir. Tüm bunları yaparsanız ve cihaz hala açılmıyorsa ve tamamen şarj olduğundan eminseniz, telefon power tuşu tamiri amacıyla telefonu yetkili bir teknik servise götürmek en iyisidir.

1 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski