Android Telefonunuzu Bu Yöntemle Daha Hızlı Yapabilirsiniz




Android Telefonunuzu Bu Yöntemle Daha Hızlı Yapabilirsiniz

Android telefonunuzu hızlandırmak istiyorsanız, bu yazımızda geliştirici alternatifleri üstünde bulunan animasyonları ne türlü kapatabileceğinizi öğreneceksiniz.
Yeni çıkan her Android Işletim Sistemi sürümüyle birlikte Google'ın çeşitli animasyon geçişleri kullandığına tanık oluyoruz.

Ancak şayet gelişmiş model akıllı telefonunuz yoksa, bu animasyonlar telefonunuzu yavaşlatan sebeplerden biri olabiliyor.

O sebeple şayet giriş düzeyi ya da ortalama seviye  Android Işletim Sistemli akıllı telefonlar kullanıyorsanız, bu animasyonları kapatarak telefonunuzun performansında yükseliş sağlayabilirsiniz.

Android cihazlarda animasyonları kapatma

Google bu animasyon ayarlarını doğruca olarak sunmadığı amaçlı öncelikle geliştirici seçeneklerini etkin etmeniz gerekiyor.

Bunun amaçlı telefonunuzun ayarlar menüsünden 'cihaz hakkında' kısmına gidin ve yapım numarasına üst üstüne 5 kere basın. Bu işlemi yaptıktan ardından Artık geliştiricisiniz  şeklinde kısa mesaj ekranda görülecek ve geliştirici ayarları açılmış olacak.



Bu işlemi tamamlama ardından telefonunuzun ayarlar kısmına geriye dönün ve geliştirici seçeneklerini açın.


Geliştirici seçeneklerinde Geçiş animasyonu ölçeği seçeneğinden animasyonları kapatabilir ya da 1x olan seviyeyi  0.5x seviyesine getirerek telefonunuzu hızlandırabilirsiniz.

:: Geçiş animasyonlarını kapatarak hız artışı sağladınız mı?

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski