Samsung Galaxy Note 7 Teknik İnceleme





 Samsung Galaxy Note 7 Teknik İnceleme

2011 yılında kocaman ekran telefon trendini oluşturan Samsung, 7. nesil Galaxy Note ile karşımızda! Telefonu Türkiye'de önce edinenlerden biri olarak bu detaylı incelemeyle karşınızdayız. Bir Sonraki günlerde video analiz olarak da paylaşımda bulunacağız.



5,3 inçlik önce Note, akıllı telefonlar dünyasını büyük ekran telefon tasarımı ile tanıştırdığında takvimlerde 2011 yazıyordu ve bizler bu tarihi 3 -3,5 inçlik ekranlarda okuyorduk. Hemen 5,7 inçlik ekran boyutuna sahip Note7, üst seviye telefonların standart ebatlarından yalnızca bir tık daha kocaman (Galaxy S7 Edge -5,5 ", LG G5-5,3 ", Xperia Z5-5,2 ", iPhone 6s Plus-5,5 ", HTC 10-5,2 ") ama o sayısal olarak "tık"diye dile getirdiğimiz ölçüt kullanımda halen kritik fark yaratıyor. Gelelim Samsung Galaxy Note7 ile tanışmamızdan sizlere aktaracağımız anılara.

Ekran

AMOLED ekranlara yönelen ve bu konuyla alakalı her cihazda gelişim kaydetmeyi muvaffak olan Samsung amaçlı vaziyet Note 7 ekranında da ilginç değil: Parlak ve dik kontrastlı. Dik zaman ışığı altında dahi ekranı kullanmanızı temin edecek bir parlak olmak laf konusu. Elbette bu kullanımın 2. ciddi faktörü düşük yansıma oranı ki, Note7 bu konuyla alakalı da iyi bir tecrübe sunuyor. Daha birden çok ay öncesinde elimize erişen S7 Edge'den daha mı parlak? Gözlerimiz bu fikre meyletse de bir sürü güvenilir olamadık. İşi gücü çeşitli türlü ekranı test etmek durumda olan Displaymate'teki arkadaşların test neticeleri da gözlerimizi doğrular nitelikte. 5,7 inçlik 1440 x 2560 çözünürlüğe sahip ekranın megapiksel yoğunluğu ise 518 ppi (iPhone 6s Plus -401 ppi, LG G5-554 ppi). Note 7'nin ekranı da iki uzunca kenarından kavisli. Hem Bir ön hem bir arka tarafında iki ilginç ortam ışığı algılayıcısı koltuk alan önce telefon durumda olan Samsung Galaxy Note 7, bu sayede bir sürü işlevsel bir otomatik ekran parlaklığı niteliğine sahip oluyor. 4K TV'lerde de kullanılan yepyeni HDR video modu, gece tüketimi amaçlı yepyeni bir mavi ışık filtre teknolojisi ve tüm bu güzellikleri savunacak Gorilla Glass 5 göze dokunan öbür birşeyler.


Tasarım

Küçük eller ve kocaman eller, işte tüm sorun bu. Gerçekten: elleriniz minik ise bu boyutta bir telefon ergonomi amaçlı ne yaparsa yapsın sizlere bir nebze yararı olacaktır. Biz ya da başkaları ne yazarsa yazsın, rastgele bir akıllı telefonlar almadan öncesinde yapmanız gerekli durumda olan şey; cihazın bizzat ile haşır neşir olmak amaçlı mağazaya gitmek olmalıdır, sonuçta el küçüklüğü, büyüklüğü filan şunlar daima bir derece görece değerlendirmeler. Ancak şunu söyleyebiliriz hem bir görüntü hem bir de duygu tarafından Galaxy S7 ve S7 Edge'den daha iyi bir iş çıkarılmış. Bilhassa hem bir ön hem bir arka tarafın kenarlarda yuvarlak hale gelmesi, S7 Edge modelinin kenarlarındaki o konik, huzursuz eden duygusu ortadan kaldırmış. Ekranı çevreleyen kasa kısmı dahi daha inceltilmiş. Su ve toz geçirmezlik nitelikleri Note 7'de de bulunuyor.


Donanım

Samsung Galaxy Note7 ve S7 Edge içinde benzerliklerin tavan yaptığı koltuk iç uzuvları. Sekiz çekirdekli Exynos işlemci ve 4 GB hafıza ile donatılmış Note7, ne verimlilik, ne iş, ne multimedya, ne oyun, ne de çoklu görevlerde standart ya da standart üstü üyeler amaçlı bir performans sıkıntısının yanından dahi geçmeyecektir. 64 GB'lık dahili depolama sahasının tahmini 53 GB benzeri bir sahası sizin kullanımınıza açık, microSD kart takviyesi ise 256 GB'a denli bu sahası artırmak olanaklı.



Kamera

12 MEGAPIKSEL arka ve 5 MEGAPIKSEL ön kamera ile iştirak eden Note7, S7 Edge ile tamamıyla farksız kamera özelliklerine sahip. f1,7 diyafram açıklığı değerine sahip arka kamerasının piyasadaki en iyi bir iki kameradan biri olduğunu ifade etmek lazım. F değerinin düşmesi, basitçe lensin daha bir sürü ışık alması ve daha iyi bir alan derinliğine sahip olması anlamına gelir. Bu özellik zayıf ışıklarda çekilen karelerde dahi gözle görülür bir iyileşme sağlamaktadır.



S-pen özelliği, İris tarama ve diğer özellikleri

Samsung Galaxy Note7 modelini özel kılan özelliklerden biri de her model de hepten iyi saklanan, S Pen ve destekleyici uygulamaları. Bu uygulama el yazınızı bile başarıyla tanıyabilmekte. Kilit ekranına not bırakabilme özelliği Note7'nin bir iş telefonu olma iddiasını kuvvetlendiren ve yoğun tempoda yaşayanlar amaçlı bir sürü işlevsel bir özellik. GIF hazırlama ile videolardan GIF yaparken, üst kısmına birşeyler yazmak ve kolayca paylaşmak da olanaklı. S Pen'in 70 dil destekli Google Çeviri özelliği sayesinde kalemi üst kısmına tuttuğunuz kelimeleri dilediğiniz dile çevirebilecek. Yazıları da kalemdeki büyüteç özelliğiyle büyüterek daha iyi okuyabileceksiniz. Ön kameradaki iris tarama özelliği, ekran hizasından telefona baktığınızda gözünüzü tarıyor ve telefon kilidini açıyor. Bu özelliği klasör şifreleme ve veri korumada da kullanmak olanaklı. Samsung Galaxy Note7 bir USB Type C iletişime sahip ama kutu içeriğine micro USB dönüştürücü de dahil olmak üzere.



Samsung Galaxy Note 7 Teknik Özellikler

İşletim Sistemi: Android 6.0.1 (Marshmallow)
Ağ: Cat.9, 3CA
Boyut:153,5 x 73,9 x 7,9 mm, 169 g
İşlemci: Sekiz çekirdek (2,3GHz Dört + bir,6GHz Dört), 64 bit, 14 nm işlemci
Bellek: 4 GB RAM (LPDDR4),64 GB dahili depolama (UFS 2.0)
Ekran: 5,7¨ Quad HD Çift edge Super AMOLED ekran 2560 x 1440 (518ppi)
Kamera: Arka Dual Megapiksel 12MP OIS (Fbir.7),Ön: 5MP (Fbir.7)
Pil: 3.500mAh, hem bir kablolu hem bir kablosuz Yüksek Hızda Şarj, WPC ve PMA ile uyumlu Kablosuz Şarj
Bağlantı: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB Tip-C, NFC, Konum (GPS, Glonass, Beidou)
Algılayıcılar: Barometre, parmak izi algılayıcısı, jiro algılayıcı, jeomanyetik algılayıcı, hall algılayıcısı, HR algılayıcısı, iris algılayıcı, yakınlık algılayıcı, RGB ışık algılayıcı
Ses: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Video: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski