Plastik Telefon Kılıfları Telefonlara Zarar Veriyormu





Plastik Telefon Kılıfları Telefonlara Zarar Veriyor mu ?

Günlük hayatımızın anında hemen her anında yanı başımızda durumda olan telefonları muhafaza etmek amaçlı üretilen plastik kılıflar ile alakalı uzman olanlar uyardı

Özellikle ateş gibi havalarda gsm telefonu, tablet benzeri elektronik cihazların kullanımında daha temkinli olunması gerektiğini anlatan uzman olanlar, Ülkemizde bu aylarda Akdeniz en başta olmak havadaki sıcaklıklar epeyce yüksek. Dolayısı ile bu tip elektronik cihazlar çalışırken sıcakla beraber daha bir sürü ısınır. Dikkat edilmesi gerekli durumda olan basit noktalardan bir tanesi, fazla sıcaklarda elektronik cihazların pencere önü, otomobil içinde doğruca güneşe maruz kalacağı yerlere bırakılmaması gerektiği uyarısında bulundular.

Telefon kılıfı telefonun patlamasına yol açabilir

Ayrıca telefon kılıfları amaçlı ayrı bir parantez açan uzmanlar hava sıcaklıları bugünlerde fazla yüksek. Telefon ve tablet benzeri cihazlar çalıştığında ortama ısı yayarlar ama telefonlarda ve tabletlerde kullanılan kılıf denilen koruyucu ısıyı tutan özelliklere sahiptir. Bu sebeple telefon sıcaklığını yayamaz ve dolayısıyla fazla ısınmaya ne sebeple olabilmektedir. Bu tip havalarda telefon ve tabletlerde kılıf ya da koruma amaçlı kullanılmasını önermiyoruz nedeni ise kılıf ve koruyucular sıcağı bulundurarak elektronik cihazlarda ısının dağılmasına mani olabilir. Bu da elektronik cihazlarda patlama benzeri sıkıntılara ne sebeple olabilir" dedi.



TELEFONUN ORİJİNAL RENGİNİ BOZUYOR

Yıpranmalara, düşmelere, fizyolojik hasarlara karşı tam sığınma parolasıyla yola çıkan kılıflar telefonun özgün rengine de kayıp veriyor.


Yapılan araştırmalar nezdinde, sahip meydana geldiği mıknatıs eşliğinde, telefonun hem ön, aynı zamanda arka bölümü arasındaki bağıntıyı imkanı sunan kılıflar; edevat ekranında nitelik bozukluklarına, edevat dokunmatik meydana geldiği halde, dokunmatik algılayıcıların sıkıntı yaşamasına ne sebeple oldu.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski