Xiioami'nin Yeni Modeli Redmi Note 4 Teknik Özellikleri





Xioami'nin Yeni Modeli Redmi Note 4 Teknik Özellikleri

Çin merkezli akıllı telefonlar imalatçılarından Xiaomi'nin heyecanla beklenen yepyeni akıllı telefonu Redmi Note 4 tanıtıldı.

5,5 " ekran boyutunda ve 1080 x 1920 megapiksel çözünürlüğünde IPS LCD ekranla iştirak eden Xiaomi Redmi Note 4 modelinin %72,7 ekran / kasa oranı bulunuyor. MediaTek'in MT6797 yonga setinden gücünü alan telefona 2,1 GHz saat hızında personel on tane Helio X20 işlemci çekirdeği eşlik etmekte. Üstünde 2 GB sistem belleği barındıran cihazda 16 GB depolama kapasitesi bulunurken, 3 GB belleği olan modelde  64 Gigabayt veri depolama alanı bulunacak. Ek olarak microSD bellek kartı kullanım alanına imkân tanıyan telefonun üstünde Mali-T880 MP4 grafik çözümü yer ediniyor.

Cihazın arka bölümüne baktığımızda ise 13 MEGAPIKSEL çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram açıklığı olan ana kamerası bulunuyor. Telefonun ön bölümünü çevirdiğimizde ise bizi 5 MEGAPIKSEL çözünürlüğünde tekrardan f/2.0 diyafram açıklığına sahip öz çekim kamerası karşılıyor. Coğrafi etiketleme, dokunmatik odaklama, surat / gülümseme tanıma, panorama ve HDR benzeri ek kamera fonksiyonlarını üstünde barındıran telefona çift led flaş ve faz algılayıcısı olan otomatik odaklama teknolojisi de eşlik etmekte.

Parmak izi sensörü, ivmeölçer, jiroskop, yakınlık sensörü ve pusula benzeri sensör özelliklerinin bulunduğu akıllı telefonlar, hem de etkin gürültü engelleyici mikrofonuyla beraber geliyor. Telefonun üstünde bulunan bütün bu sensör özelliklerine ayrıyeten Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct ve hotspot benzeri kablosuz kontakt teknolojilerini de savunan cihazın üstünde Bluetooth 4.1 ve A-GPS irtibatı da bulunuyor. Telefonun işletim sistemi tarafında ise Android Işletim Sistemi 6.0 Marshmallow yer ediniyor. Çıkarılamaz 4100 mAh Li-Po pil ile beraber iştirak eden akıllı telefonun Gümüş, Gri ve Altın nitelik alternatifleri ile indirilmeye çıkacağını da belirtelim.

Çin'de ön siparişe açılan cihazın 16 GB olan modeli 135$ fiyatı etiketine sahipken, 64 GB olan model ise 180$ fiyatı yaftasıyla piyasaya takdim edilecek. Konu ile alakalı gelişmeleri size aktarmaya aynı ritimde devam edeceğiz. Peki, siz bu akıllı telefonu almayı düşünüyor musunuz?

Sizce bu cihazın ülkemizdeki fiyatı ne denli olmalı? 
Bununla beraber şu anki akıllı telefonunuzdan bu cihaza geçmeyi düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı alalım.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski