Hala 4.5G'ye Geçmeyenlere Son Uyarı




Hala 4.5G'ye Geçmeyenlere Son Uyarı

Telekomünikasyon, İnternet ve Bilgi Teknolojileri Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren,yaptığı bildiride, 4,5G teknolojisine 1 Nisan itibarıyla geçildiğini hatırlatarak, Türkiye'de 73,6 milyon taşınabilir aboneden 38,6 milyonunun yüksek taşınabilir web hızı ve daha çok veri kapasitesi sunan 4,5G'yi seçtiğini söyledi.
Bilişim piyasasının 2003'ten bu yana her sene stabil tek şeklide büyüdüğüne dikkati çeken Özeren, "Mobil cihazların çoğunlukla 9 yıl üstü bireyler aracılığıyla kullanıldığı varsayımından hareketle 0-9 yıl nüfus ve Makineler arası kontakt (M2M) kullanıcıları haricinde olmak üzere taşınabilir penetrasyon oranı yüzde 106 olarak gerçekleşti" dedi.
Özeren, 1 Nisan 2016'da başlayan 4,5G hizmeti amaçlı aleti ve SIM kartı uyumlu durumda olan etkin abone sayısının haziran sonu itibarıyla 13 milyon 256 bin 457 meydana geldiğini ifade ederek, 4,5G uyumlu cihaz sayısının ise 20 milyon 72 bini aştığını kaydetti.
Mobil haberleşme hızını 3G'ye yönelik 10 kat artıran bu teknolojiden yararlanmanın en mühim koşullarından durumda olan SIM kart değişiminin operatörler aracılığıyla sene sonuna denli bedava gerçekleştirileceğini ifade eden Özeren, "1 Ocakta 2017 itibarıyla ise operatörler tercihlerine yönelik SIM kart değişimini ücretlendirebilecek. Bu sebeple aboneler, SIM kartlarını bedava değiştirmek amaçlı ivedî etsin" değerlendirmesinde yer aldı.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski