Hangisi Daha İyi Samsung Galaxy Note 7 Ve İphone 7 Plus Karşı Karşıya





 Hangisi Daha İyi Samsung Galaxy Note 7 Ve İphone 7 Plus Karşı Karşıya  

Merakla beklediğimiz iPhone 7 ve iPhone 7 Plus öğrenildi ve bilişim sektörünü izleyen kitlede büyük bir merak yarattı. Bir bir önceki iPhone'ların çıkmasından itibaren, birçok bilgi piyasaya sızan telefonlar ile ilgili resmi verilere erişebiliyoruz. Öbür taraftan en büyük rakibi Samsung ile aralarında olacak rekabeti de heyecanla bekliyoruz. En Son çağın skandallar kralı Samsung Galaxy Note 7 çıktığından beri başı dertten kurtulmamıştı. Bu blogda Samsung Galaxy Note 7 ve iPhone 7 Plus karşılaştırması yapılarak 2 büyük amiral gemisinin özelliklerini sizlerle paylaşmak istedik.

Samsung Galaxy Note 7 Ile Ilgili İnceleme

Galaxy Note 7, tasarımsal olarak selefi Galaxy Note 5 ile kıyasladığında daha iyi yapıldığını görüyoruz. Metal ve cam karışımı yekpare gövdeyle karşılaştığımız telefonda, ön tarafta uzaktan bile kolay bir şekilde ayırt edilebilen ve tek elle çok daha kolay kullanım sunacağını düşündüğümüz özellikleri şu anki. 5.7 " Quad HD çözünürlük sunan Süper AMOLED ekran kullanılan Note 7'de çift kavisli kenarlarda yer alıyor. Ek olarak Galaxy Note 7'nin ekranı Gorilla Glass 5 ile sağlamlaştırılmış. Always On ekran özelliğiyle geldiğini de unutmayalım. Ekranı açmadan saat, meteoroloji durumu, takvim benzeri verilere hızlıca ulaşmamızı imkanı sunan bu özellik Samsung kullanıcıları aracılığıyla çok beğeniliyor.

Samsung Galaxy Note 7'nin teknik özelliklerine baktığımızdaysa çok kuvvetli bir donanım bizleri bekliyor. 4 GB RAM şuanki durumda olan telefonda, işlemci olarak Exynos 8890 yer alıyor ve 3500 mAh bataryası olmasıyla göze çarpıyor. Kamerada ise ince geliştirmeler meydana geldiğini görüyoruz. 12 megapiksel çözünürlükte kamera size az gelebilir ama f/1.7 diyafram yer alan telefon daha çok ışığı alabiliyor ve muhteşem kalitede fotoğraflar meydana koyabiliyorsunuz.

Son dönemlerde patlak verici batarya skandalı olmasaydı sanırım mükemmele yakın bir telefonla karşın karşıya olduğumuzu söyleyebilirdim. Ama Samsung çabuk şarjdan kaynaklı bu yanma olaylarında çok kötü çuvalladı ve finansal açıdan da büyük bir yıkıma uğradı. Dolayısı Ile S7 ve S7 Edge'in yakaladığı başarının sonrasında kabul görmeyen erkek duyuru edilebilir.

iPhone 7 Plus Ile Ilgili İnceleme

iPhone 7 Plus tanıtılalı birden çok saat olmuşken ve edevat elimize geçmemişken konuşmak belli bir süre erken olacak ama evrensel ölçümlendirme yapmakta mahzur görmüyorum. Öyle ki Samsung'un tökezlediği bir dönemde Apple'ın yanlış yapacağına da pek ihtimal vermiyorum. Dolayısı Ile görüşlerim izah eden özellikler üzerinden olacak, şimdiden söyleyeyim.

iPhone 7 Plus'ın bir an önce ekranına bakacak olursak, 5.5 " Retina HD ekran ile beraber geliyor olacak ve LED arkadan aydınlatmalı olacak. IPS teknolojisine sahip Multi-Touch ekranı, 401 ppi yoğunlukta 1920 x 1080 piksel çözünürlüğü ve 1300:1 kontrast oranı durumda olan telefonda, kapsamlı nitelik yelpazesi (P3), 625 cd/m2 en yüksek parlak olmak, kapsamlı izleme açıları amaçlı çift amaç alanlı pikseller, parmak izine sağlam yağ tutmayan kaplama, çok sayıda lisan ve karakteri aynı sürede görüntüleme takviyesi ve ekran yakınlaştırma da bulunacak.

Donanımı çok merak edilen telefonun Android Işletim Sistemi telefonlarda yer alan Snapdragon 820 işlemcileri sağlı sollu döveceğini şüphesiz söyleyebiliriz. 64 bit mimariye sahip A10 Fusion çip, tümleşik M10 yardım eden davranış işlemcisi yer alan iPhone 7 Plus, 3 GB RAM ile beraber geliyor ve selefinden 1 saate denli daha uzunca batarya sözü veriyor. Kamerası ise bundan önce sızdırıldığı üzere çift kameradan meydana gelen telefonun en fazla değinen özelliklerinden biri bu diyebiliriz. 12 MEGAPIKSEL kapsamlı açılı f/1.8 ve 12 MEGAPIKSEL telefoto f/2.8 kamerasıyla dikkatleri üst çeken iPhone 7 Plus, kullanıcılara 2 kat optik yakınlaştırma ve 10 kata denli dijital yakınlaştırma sunuyor. Bununla beraber kamerada optik görüntü stabilizasyonu, altı bileşenli lens, dört LED'li True Tone Flash, panorama (63 megapiksele denli), safir kristal lens kapağı, arka aydınlatma sensörü, karma kızılötesi filtresi, Focus Pixels özelliğine sahip otomatik ve dokunarak netleme, stabilizasyon özelliğine sahip Live Photos, fotoğraflar ve Live Photos amaçlı kapsamlı nitelik yelpazesiyle çekim, iyileştirilmiş mahalli ton eşleme, beden ve yüz idrak etme, pozlama denetimi, pürüz azaltma, fotoğraflar amaçlı otomatik HDR, otomatik görüntü stabilizasyonu, seri çekim modu, zamanlayıcı modu ve fotoğraflara konum bilgisi ekleme meydana geldiğini da ekleyelim. Video tarafına gelince, saniyede 30 kare 4K video kaydı ve saniyede 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydı alabilirsiniz.

32, 128 ve 256 GB modelleriyle boy gösterecek durumda olan iPhone 7 Plus hakikat anlamda beklentileri karşılayabilecek benzeri görünüyor. Öbür taraftan Touch ID parmak izi sensörü, barometre, üç eksenli jiroskop, ivmeölçer, yakınlık sensörü ve ortam ışığı sensörü meydana geldiğini da unutmayalım. Büyük telefon kullanmayı seven kullanıcıların hoşuna gidecek birçok özellik yer alan iPhone 7 Plus, iOS 10 ile beraber geliyor olacak yenilikleri de muhteşem bir performansla üzerinde taşıyacak. Kısa sürede meydana çıkacak bilimum testlerden bunu daha yakından görebileceğiz.


           
                  Samsung Galaxy Note 7
               iPhone 7 Plus


İşletim Sistemi                                   Android 6.0.1                                                     iOS 10
Ekran Boyutu                                           5.7 "                                                             5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü              2560x1440, Super AMOLED              1080x1920, Retina HD Ekran

İşlemci                                      8 Çekirdek Exynos 8890                               Apple A10 çipseti

Depolama                                                64GB                                                    32/128/256 GB

microSD Desteği                          Var (256GB'a denli)                                             Yok
Bellek                                                       4 GB                                                         3 GB
Ön Kamera                                      5 MEGAPIKSEL f/1.7                    7 MEGAPIKSEL f/2.2
Arka Kamera                                      12MP f/1.7, OIS    12 MEGAPIKSEL kapsamlı açılı kamera ve                                                        12 MEGAPIKSEL                      telefoto kamera

Geniş açı: f/1.8 diyafram

Telefoto: f/2.8 diyafram

Batarya                                              3500 mAh (Yanıyor)                                2910 mAh
Boyut ve Ağırlık                                153.5 x 73.9 x 7.9 mm, 169 g   158,2 x 77,9 x 7,3, 188 g
Su Geçirmezlik                                      Var (IP68) Var (IP67)
Parmak İzi Sensörü                                            Var Var
Hızlı Şarj                                        Var (Quick Charge 3.0)                             Yok

Sonuç

Elbette kesin yargılara varamayız ama özelliklerden yola çıkarak bir yorum uygulamak gerekirse, 2 ilginç amiral gemisinin ayırt edici özellikleri yer alıyor. Daha önce Android Işletim Sistemi ve iOS işletim sistemine sahip cihazların birçok modelini kullandım ve performans olarak Apple ürünlerinin çok daha kullanışlı meydana geldiğini tahmin ediyorum. Bu bağlamda Samsung Galaxy Note 7'nin en son zamanlarda içinde bulunduğu sıkıntılar göz önüne alındığında iPhone 7 Plus belli bir süre daha önde diyebilirim. Gerek işlemcisi, gerek kamerası, gerekse iOS işletim sistemiyle beraber iştirak eden güzellikler bu amiral gemisini bir adım öne çıkarıyor ve fiyaskoyla sonuçlanan Note 7'nin sonrasında daha çok başarılı görünüyor. Note 7 bu sıkıntıları yaşamasaydı daha ilginç yorumlar yapabilirdim ama durumu hazırda çıkışında hasar yer alan bir telefonu donanımıyla değerlendirmeyi pek doğru bulmuyorum. Zira yapılmış durumda olan testlerde de işlemci bazında A10 çipseti şuanki rakiplerini yerle bir etti. İki telefon aralarında kalırsanız iPhone 7 Plus'ı size tavsiye ederiz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski