Yeni Trend Dual Kameranın Tanımı Ve Ne işe Yarar





Yeni Trend Dual Kameranın Tanımı Ve Ne işe Yarar?

Bundan bir sene öncesinde ismini birçok duymadığımız dual kamera (çift kamera) teknolojisi, 2016 senesinde kendisinden fazlasıyla bahsedilen bir akıllı telefon kamera altyapısı olarak karşımıza çıktı. Bir Takım Android Işletim Sistemi amiral gemisi türü telefonlarda markalar dual kamera teknolojisine süratle adapte olurken, 2017 senesinde anında her telefonda görebileceğimiz bu bilişim nedir, bize ne benzeri avantajlar sağlıyor bir bakalım isteyüksek.

LG G5 ve Huawei P9 dual kameralı telefonların önce liderleri sayılırlar. Her ne denli iPhone 7 içerisinde dual kamera söylentisi dolaşsa da, Apple'ın bu özelliği geliyor olacak yıla bırakmış olma ihtimali da konuşuluyor. Diğer taraftan sızan bir takım haberlere yönelik Sony ve LG Innotek şirketleri iPhone 7 için çift kamera modülleri üretmek üzere uyuşmaya vardılar.

Dual kamera ne türlü çalışıyor?

Bir telefonda dual kamera olması hali her kameranın çeşitli işlevleri mahaline getiriyor olması manasına geliyor. Bir kamera RGB sensörü ile donatılmışken, ötekisi de kara beyaz görüntülere odaklanıyor. Fakat bu lensler ayrı ayrı değil beraber çalışıyorlar. RGB sensör ve kara beyaz sensörün birlikte bulunmalarının nedeni çeşitli hassasiyet oranlarındaki fotoğrafları yakalayabilmek ve bunları bir fotoğraf üstünde birleştirebilmek.

Dual kamera teknolojisi ne sebeple var?

Bir telefonda 2 kamera yer alması demek o cihazın yavaşlaması manasına gelmek bilmiyor. Aksine normal bir kameranın tam 2 misli çabuk odaklama yapabileceği manasına geliyor. Akıllı telefonlar minik cihazlar oldukları için daha kalifiye enstantaneler çekebilmek için lenslerinin daha kocaman olması gerekebiliyor. Biliyoruz ki, buna akıllı telefonlara eklenebilen sensörler var. Fakat pahalı olan bu aparatları almak bir sürü da akılcı olmayabiliyor. Bundan ötürü kapsamlı sensör mahaline üreticiler dual kamera teknolojisini faydalanarak daha kalifiye renkler ve görüntüler yakalanmasına imkân sağlamaya çalışıyorlar. Böylelikle dual kameralı cihazlar, bir bir rengarenk sensörün sağladığı ayrıntıları ve görüntü netliğini, 2. kara beyaz sensörle ile birleştirince meydana zengin ve ayrıntılı görüntüler çıkıyor.

Dual kamera teknolojisinin geleceği

Dual kamera teknolojisi 5x zoom yaparken hiçbir sorun yaşamıyor. Bu yüzden de seçim edilme ihtimalleri bir sürü yüksek, bununla beraber yukarıda saydığımız sebeplerin tümü de bu hali kolaylaştırıyorlar. 2017 senesinde daha pek akıllı telefonun dual kameraya geçme ihtimali çok pek. Dual kamera (çift kamera) teknolojileri pazardaki rekabetin ivmesini tespit edilecek yepyeni telefon özelliklerinden en ehemmiyetlisi diyebiliriz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski