Google Pixel Teknik Özellikleri Ve İnceleme





Google Pixel Teknik Özellikleri Ve İnceleme


Google, yepyeni referans akıllı telefonu Google Pixel'i duyurdu. Google, bugüne civarı ürettiği referans akıllı telefonlarda Nexus şeklinde ismini kullanıyordu. Bu sene yapılmış durumda olan ad değişikliği ile yepyeni telefonun ismi Google Pixel olarak açıklandı. Google Pixel'in imalatını HTC firması gerçekleştiriyor.

Google, bundan önceki çıkardığı Nexus yeni sezon modelleri ile kullanıcıya akıcı bir Android tecrübesi sunuyor ve sahip meydana geldiği dizayn anlayışıyla telefon üreticilerine taraf gösteriyordu. Google Pixel modelinde de benzer idrak aynı ritimde devam etmektedir.

Google Pixel, Android Nougat'ın en yepyeni sürümü Android 7.1 ile kutudan çıkıyor. Nexus modellerinden çeşitli olarak saf Android arayüzü mahaline Pixel Launcher arayüzü kullhatıralıyor. Pixel Launcher arayüzü, Google Asistan ve Google Now servisleri ile etkileşim içerisinde çalışıyor. Yepyeni Google Asistan yardımıyla arayüzde ve uygulamalar içerisinde fark etmeksizin asistan servislerinden yararlanabilmek olanaklı.

Tasarım
 Google Pixel, her yepyeni Google cihazında meydana geldiği benzeri bu kez da çeşitli bir dizayn ile karşımıza çıkıyor. Geçen senenin yeni sezon modelleri durumda olan Nexus 5X ve Nexus 6P'ye yönelik tamamıyla çeşitli bir cihaz ile karşın karşıyayız. Elbette tasarımdaki bu değişiklikte üretici şirketin değişmesinin de tesiri var. Cihazın çok fazla yüzünde HTC'nin dizayn anlayışından esintiler görebilmek olanaklı.

İlk olarak cihazın malzeme kalitesine değinecek olursak ağırlıklı olarak alüminyum malzemenin egemen meydana geldiğini görmekteyiz. Arka yüzün yarısı cam yarısı alüminyum malzemeden üretilmiş. Bu tercih, tasarıma çeşitlilik katmış. Cihaz 143.8 x 69.5 x 8.5 mm boyutlarına ve 143 gram ağırlığa sahip.
 Google Pixel'in ön tarafında 5 " boyutunda ekran olduğunu görüyoruz. Ekran/kasa oranı %69 düzeyinde. Sanal tuşlara sahip bir telefon için bu ölçüt yeterlidir değil. Ekranın aşağı çerçevesi daha minik tutulabilir veya bu bölgeye fizyolojik tuş konulabilirdi.

 Arka yüzeye baktığımızda dekoratif bir dizayn ile karşılaşıyoruz. Arka yüzeyin yarısı metal iken, öbür yarısı cam materyalden meydana geliyor. Parmak izi okuyucu sensör, arka kısımda işaret parmağının erişebileceği kısıma yerleştirilmiş. Kamera lensi ve flaşı hemen yan yana dairesel bir pozisyonda yerleştirilmiş. Sağ tarafa gerçek küçülerek giden mikrofon delikleri tasarıma modernlik katmış.

 Ekranı uyandırma tuşu ve ses açma-kapama tuşu sağ kısımda yer ediniyor. Ekranı uyandırma tuşunun ses tuşlarının üzerlerine konumlandırılması kullanışlılığı bozuyor.

Cihazın aşağı kenarında USB Type-C girişi, hoparlör ve mikrofon yer ediniyor. USB Type-C girişi, USB 3.0 standartlarında hıza sahip.

Google Pixel'in tasarımı uyarı cazip seviyede değil. Ne var ki premium malzeme kalitesi ve yalın tasarımın bir araya gelmesi ile amiral gemisi bir telefon tutuyormuş hissini kolaylıkla verebiliyor. 

Ekran
Google Pixel, 5.0 " boyutunda 1920 x 1080 megapiksel çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip. Ekranın " başına düşen megapiksel değeri 442 ppi. Çizilmelere ve darbelere karşın Gorilla Glass 4 düzeyinde sığınma sağlanıyor.
 Ekranın çözünürlüğü rakipleri ile karşılaştırıldığında düşük seviyede. Bir An Önce Hemen bütün rakipleri 2K çözünürlüğünde ekrana sahipken bu telefon 1080p çözünürlüğe sahip. Telefonun maliyetini düşündüğümüzde 1080p ekran çözünürlüğü bu telefona yakışmamış. Kesinlikle 2K çözünürlüğünde olmalıydı. Bilhassa de VR teknolojisini deneyimlemek isteyenler için Google Pixel'in ekranı düş kırıklığı olacak. Google Pixel, Google'ın en yepyeni VR teknolojisi durumda olan Daydream VR'ı destekleyici ilk cihaz. Ne var ki Google Pixel'i VR gözlüğe taktığınız vakit her yer Pixel Pixel olacak ??

VR deneyimini bir kenara bırakırsak normal kullanımda 1080p çok fazla da göze batmıyor. Ne var ki 2K ekranlı cihazlar ile hemen yan yan koyduğunuzda bu telefonun çözünürlüğünün düşük meydana geldiğini anlıyorsunuz. AMOLED panel yardımıyla dinamik renkleri ve limitsiz kontrast oranını deneyimleyebiliyoruz.

Eğer daha kocaman ekran ve daha yüksek çözünürlük istiyorsanız Google Pixel XL sizin için daha uygun bir tercih olacak.

 Google Pixel'in kamera nitelikleri, bu cihazın en güçlü yanlarından birisi. Kamera donanımı kağıt üzerinde alıcı durmasa da yapılmış durumda olan yazılımsal özelleştirmeler yardımıyla alıcı resimler çekebilmek olanaklı. Öyle ki DxOMark'ın mobil kameralar sıralamasında 89 puanla bir. sıraya yerleşmiş durumda. Google Pixel'in bir an önce daha sonra 88 puan ile Galaxy S7 Edge, HTC 10 markası ve Sony Xperia X modeli performansı geliyor.

Cihazın arka kamerası 12.3 MEGAPIKSEL çözünürlüğe, f/2.0 diyafram açıklığına, 1/2.3¨ sensör büyüklüğüne ve  bir.55 µm pixel büyüklüğüne sahip. Bununla Birlikte ıptik görüntü sabitleme, 4K video kayıt ve çift tonlu led flaş nitelikleri de bulunuyor.

Arka kamera ile yaptığımız testlerde renklerin canlılığı ve kontrast seviyesi bu güne civarı test ettiğimiz cihazlar içinde en iyi sonucu vermeyi vermeyi başardı. Detaylardaki bozulmalar ve simetrik yanlışlar minimum seviyedeydi. Optik görüntü sabitleyici de çok başarılı çalışıyor. Titreşimin oranını çok fazla güzel bir pozisyonda analiz edip olabilecek en az titremeyi sunuyor. Kameranın flaşı da beklenmedik seviyede başarılı idi. Flaş ile yapılmış durumda olan çekimlerde ışığın yayılması ve renklerin doğruluğu tam anlamıyla olması gerektiği gibiydi. Düşük ışıklar altında yapılmış durumda olan flaşsız çekimlerde ise yetersiz kediniyor. Düşük ışıkta resimler olması gerekenden daha karanlık ve daha gürültülü çıkıyor. Renklerde de bozulmalar yaşanıyor.

Cihazın ön kamerası 8 MEGAPIKSEL çözünürlüğe, f/2.4 diyafram açıklığına, 1/3.2"sensör büyüklüğüne ve 1.4 µm pixel büyüklüğüne sahip. Ön kamera ile çektiğimiz resimler tatmin edici seviyede. Arka kamera civarı uyarı cazip değil fakat amaç selfie çekmek ise gayet yeterlidir olacaktır.

Performans
Google Pixel, gücünü Snapdragon'un en güçlü işlemcisi Snapdragon 821'den ediniyor. İşlemciye Adreno 530 grafik işlemcisi ve 4 GB RAM eşlik ediyor.

Snapdragon 821 işlemcisi; 2 adet 2.15 GHz hızında çalışan Kryo ve 2 adet bir.6 GHz Kryo çekirdeklerinden meydana geliyor. Çekirdeklerin çalışma frekanslarına baktığımızda Snapdragon 82bir'in ulaşabileceği maksimum düzeyin altında meydana geldiğini görüyoruz. Zira Snapdragon 821 ile 2.4 GHz hızına çıkabilmek olanaklı. Google'ın düşük frekans kullanmasının sebebinin cihazın daha az ısınmasını sağlamak ve daha tasarruflu pil tüketimi amaçlamak meydana geldiğini tahmin ediyoruz.

Dahili depolama alanı olarak kullanıcıya 32 GB ve 128 GB depolama alternatifleri sunuluyor. Ne yazık ki hafıza kartı slotu yer almıyor.
 Google Pixel, Android'in en son sürümü Android 7.1 işletim sistemi ile kutudan çıkıyor. Arayüzün sadeliği ve yazılımın Google aracılığıyla hazırlanmasıyla akıcı bir Android tecrübesi elde ediliyor. Hatta bugüne kadarki en akıcı Android deneyimini Google Pixel ile elde ettik.

Oyun performansına baktığımızda da Snapdragon 820'ye sahip öbür telefonlara yönelik bir hamle daha güzel bir deneyim elde ediyoruz. Snapdragon 82bir'deki Adreno 530 grafik işlemcisi Snapdragon 820'dekine yönelik daha yüksek frekansta çalışıyor. Cihazın ekran çözünürlüğünün 2K değil de 1080p meydana gelmesinin da tesiri ile oyun performansı bakımından yüksek grafikli oyunlarda S7 Edge, LG G5 ve HTC 10 benzeri güçlü rakiplerine yönelik daha performanslı çalışıyor.

Batarya
Google Pixel'e 2770 mAh büyüklüğündeki batarya güç veriyor. Rakipleri ile karşılaştırıldığında Galaxy S7 Edge, iPhone 7 Plus ve HTC 10'dan minik, iPhone 7'den kocaman pile sahip. Snapdragon'un QuickCharge 3.0 hızlı şarj teknolojisi yardımıyla 30 dakikada bataryanın %75'ini doldurulabiliyor.

Ekranın Amoled panele ve 1080p çözünürlüğe sahip olması nedeni ile pil tüketimi normalden daha az seviyede. Yaptığımız pil tüketim testlerinde normal kullanımda günü çıkarabildik. İkinci günün ortalarında da pil tamamıyla tükendi. Ne var ki bu kıymetler normal kullanım için geçerli. Telefon yük altında iken günü çıkarmakta zorlanıyor. Google Pixel ile günde birçok oyun oynamamak gerekiyor.

Çıkış Tarihi ve Fiyat
Maalesef Google Pixel'in ülkemizde satışa sunulması beklenmiyor. Google, Geçen sene çıkardığı Nexus modellerini de ülkemizde satışa sunmamıştı.

Yurtdışında en başta AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'de 20 Ekim tarihinde satışa takdim edilecek. Daha Şimdiden ön siparişler başlamış durumda. AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI satış fiyatı ise 32 GB versiyon için 649$ ve 128 GB versiyon için 749$ olarak değerlendirilmiş. Belirlenen fiyat etiketi, Google Pixel için çok fazla yüksek seviyede. Bu fiyata iPhone 7 alınabiliyor. Hatta bütçeyi düşürerek S7 Edge, HTC 10 ve Note 7 alabilmek de olanaklı. Hal bu gibi olunca Google Pixel, devlerin içerisinden tercih edilmeyecektir. Zaten Google da bu durumun farkında olacak ki Google Pixel'i az sayıda üreterek az sayıda ülkede satışa sunmayı planlıyor.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski