Kaan N1 Modeli Detaylı Teknik İncelemesi





Kaan N1 Modeli Detaylı Teknik İncelemesi

Yerli mühendisler aracılığıyla geliştirilen bir akıllı telefonlar durumda olan KAAN Nbir'i sizin amaçlı inceliyoruz. KAAN N1 akıllı telefonlar, Muvaffakiyet Elektronik aracılığıyla üretilen ve indirilmeye getirilen bir Türk akıllı telefonlar. Muvaffakiyet Elektronik firması, KAAN Nbir'i "Telefonun Akılcısı"sloganıyla beraber bizlerin karşısına çıkıyor. Sözü pek uzatmadan KAAN Nbir'in Özelliklerine bakalım ve detaylıca inceleyim…

kaan n1 tasarımı

KAAN N1 Tasarımı ve Grafik Özellikleri
7.3mm kalınlığında ve 165 gr durumda olan KAAN Nbir, yekpare bir görünüme bürünmüş. Metal gövde tasarımı yardımıyla epeyce dekoratif ve sağlam bir izlenim verici KAAN Nbir, 5.5 " boyutunda bir telefon olarak karşımıza çıkıyor.
5.5 " (bir080×1920 piksel) Full HD IPS grafik yer alan cihazın ekranını 2.5D teknolojisi ile geliştirilmiş bir grafik oturumu yardımıyla güzel bir imaj kalitesi sunuyor. 401 PPI nitelik derinliğine sahip durumda olan KAAN N1 akıllı telefonun ekranın gövdeye % 70.28 benzeri bir oran ile tasarlanmış. Grafik ise Dragontrail ile çizilmelere ve darbelere karşın korunuyor.

KAAN N1 grafik özelliklerine baktığımızda esasında ortada seviye bir telefon amaçlı berbat diyemeyiz. Ciddi Anlamda tatmin edici özelliklere sahip bir telefon. Fakat KAAN Nbir'de bu konuyla alakalı dragontrail ile korunuyor olması mahaline Corning Gorilla Glass teknolojisi ile korunduğunu görmeyi isterdim.

kaan n1 ekran

KAAN N1 Donanım Nitelikleri ve Donanım İncelemesi
KAAN N1 akıllı telefonu incelerken işlemcisini her biri benzeri bende bir sürü heyecan ettim. Cihazda MediaTek Helio P10 MT6755 8 çekirdekli bir işlemci bulunuyor. KAAN N1 işlemcisi ARM Cortex-A53 model, 8 çekirdekli ve 2.0 GHz hızında işlemci barındırıyor. Grafik işlemcisi tarafından ise Mali-T860 MP2 GPU barındırıyor. Bu GPU 550 MHz frekans niteliğine sahip. KAAN N1 grafik işlemci aracılığıyla ek olarak güzel bir model seçim edebilirdi. İşlemci olarak gayet yeteri kadar durumda olan bir işlemciye sahip KAAN Nbir, sürat ile ilgili sizleri üzmeyecektir.

KAAN N1 HAFıZA olarak ise 3 GB ile beraber tek model seçeneği ile geliyor. 3 GB HAFıZA bulunmasının yakınında depolama olarak ise 32 GB dahili depolama bulunduruyor. KAAN N1 bununla beraber 128 GB'a denli MicroSD kart ile dahili depolamayı destekliyor. Sebep HAFıZA olsun gerekse dahili depolama sahası ile ilgili KAAN N1 kullanıcılarını üzmeyecektir diye düşünüyorum.

KAAN N1 Kamera Nitelikleri ve İncelemesi
KAAN N1 arka kamerasında 13 Mp çözünürlüğe sahip bir lens kullanıyor. HDR takviyesi de yer alan arka kamerada Dual LED FLASH bulunuyor. KAAN Nbir'in ön kamerasında ise 8 Megapiksellik bir lens bulunuyor.
Kamera nitelikleri kağıt üstünde segmentine yönelik fena sayılmayacak bir performans vermesi gerekmektedir. Fakat üzgünüm kağıt üstünde yazanlar işlemeye geldiğinde KAAN N1 kamera performansı beklediğimin altında bir hizmet veriyor. Bu cihazdan ek olarak güzel bir kamera performansı bekliyordum.

kaan n1 kamera inceleme

KAAN N1 Pil Performansı
KAAN Nbir, 5.5 " bir ekranı bulunuyor ayrıca 3.000 mAh bir pil ile kuvvet sağlıyor. Pil ile ilgili KAAN N1 size bir bugünü çıkartabilecek bir performans sağlayabiliyor. Fakat bunu tam parlak olmak ve belli bir süre taşınabilir bilgi kullanımıyla yaparsanız gün sonuna çıkmadan şarjınız bitebilir.

Parmak İzi Okuyucu ve Ses Performansı!
KAAN N1 kameranın altında Flash ve onun altında da parmak izi sensörüne yer vermiş. Açıkçası bu sensörün çalışması beni tatmin etti diyebilirim. KAAN N1 ses performansına geldiğimizde ise hoparlör aynı İphone cihazlarda meydana geldiği benzeri aşağı tarafta konumlandırılmış ve buda yeteri kadar düzeyde tatmin edebiliyor.  Android Işletim Sistemi 6.0 Marshmallow ile geldiğini de unutmayalım.
KAAN N1 fiyatı ise 1099 Türk Lirası olarak piyasaya takdim edildi. KAAN N1 bu fiyata alınır mı? Diye sorarsanız, eğer kameradan fazla yüksek beklentiniz yoksa ve bir takım konularda bendeniz göz yumarım derseniz alınabilir cihaz.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski