Asus Zenfone 3 Videolu Teknik İnceleme




Asus Zenfone 3 Videolu Teknik İnceleme

Haziran ayında tanıtılan ve ülkemizde 1 Aralık'ta lanse edilen Asus Zenfone 3, merakla beklenilen bir modeldi. Zenfone 3, beklenilen fiyatın biraz üstünde ülkemize geldi.

Asus Zenfone 3 fiyatı
Zenfone 3, ülkemize 32 Gigabayt'lık RAM'e sahip modelle giriş yaptı. 32 Gigabayt'lık modelin fiyatı 1799 TL olarak belirlenmiş durumda. İncelediğimiz Zenfone 3, 64 Gigabayt depolama ve 4 Gigabayt RAM'e sahip model.

Asus Zenfone 3 araştırma
Asus Zenfone 3, Zenfone 2'den ardından dizayn manasında büyük değişimlerle geliyor. Zenfone 3, aslında şık ve premium gözüken bir model.

Ön ve arka yönü camdan imal edilen Zenfone 3'ün kasası ise alüminyumdan oluşuyor. Renk seçenekleri de özenle seçilmiş ve telefonun şıklığına katkıda bulunuyor.

Zenfone 3 dizaynında eksi olarak göze çarpan detay, çerçevelerin biraz kalın olması ve altta tespit edilen Android navigasyon butonlarının aydınlatmalı olmaması. Karanlıkta, butonları oranlamiyorsunuz.

155 gr ağırlığa sahip Zenfone 3'ün kalınlığı ise 7.7milimetre seviyesinde.

Dilerseniz sizi Asus Zenfone 3 araştırma videomuzla baş kafaya bırakalım. Zenfone 3 araştırma metnimiz, videonun altından devam edecek. Detaylı özellikleri görmek için metni okumaya devam edebilirsiniz.


Asus Zenfone 3 özellikleri
5.5 " büyüklüğünde Full HD ekran ile gelen Zenfone 3, Super IPS+ Teknolojisini kullanıyor. Ekranın kafayarılı bir performans verilen Zenfone 3, parmak izi duyargaüne de sahip.

Asus Zenfone 3 donanım özellikleri
Snapdragon 617'nin güncellenen sürümü Snapdragon 625 işlemcisini kullanan Zenfone 3, 2 GHz hızında çalışıyor. İşlemcinin detaylarına inecek bulunduğumuzda ARM Cortex A53 mimarisini kullanan 8 çekirdekli yapıda olan işlemci, Adreno 506 grafik işlemcisiyle birlikte geliyor.

14nm teknolojisiyle imal edilen Snapdragon 625, ideal güç tüketimi ve az ısınan yapısıyla orta seviye için ideal bir işlemci. Adreno 506'nın, Full HD çözünürlükte benzer fiyat aralığındaki rakiplerinden biraz daha düşük performans sergilediğini de belirtelim.

32 Gigabayt'lık modelde 3 Gigabayt, 64 Gigabayt'lık modelde de 4 Gigabayt'lık RAM'in kullanıldığı Zenfone 3'te, CAT 6 LTE modem, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type C gibi çağdaş bağlantılar da konumunu alıyor. Artırılabilir ram desteğine de sahip olan Zenfone 3, 3000 mAh'lik bataryadan gücünü alıyor. Telefonun Quick Charge 3.0 desteğine sahip bulunduğu ve süratli şarj performansı sunduğunun da altını çizelim.

Asus Zenfone 3 kamera özellikleri
Zenfone 3’ün kamera biriminde Sony imzası yer alıyor. 16 mp çözünürlüklü Sony IMX298 duyarga ek olarak çift LED flaş ve lazer otofokusduyargaüyle destekleniyor. F/2.0 lensin eşlik ettiği ana kamera OISTeknolojisini de yanında getiriyor.

Zenfone 3’ün ön alanında ise gene f/2.0 lensin eşlik ettiği 8 mpçözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Bu kamera 88 derece görüş açısına sahip.

802.11ac WiFi, Bluetooth 4.2 ve Cat 6 LTE kablosuz bağlantı standartlarını destekleyen Asus Zenfone 3’ün bataryai 3.000 mAh büyüklüğünde. Telefon beklendiği gibi USB Type-C girişine sahip. Fakat söz hususu giriş USB 2.0 standardında. Parmak izi duyargaü Zenfone 3’te dikkat çeken bir başka özellik olacak.

Zenfone 3 artıları
Şık dizayn
Başarılı ekran tecrübesi
Snapdragon 625 ile düşük güç kullanımına sahip, yüksek batarya performansı
Yeterli ışıkta ön ve arka kamera ile fotoğraf performansı kafayarılı

Zenfone 3 eksileri
Android navigasyon butonlarının aydınlatılmaması ve kalın çerçeveler
Fiyatı yüksek ve ürün ülkemizde geç piyasaya girdi
Zenfone 3'ün aydınlıkta video ve kamera performansı iyi lakin düşük ışıkta netleme ve OIS performansı iyi değil.
ZEN UI rakiplerine oranla dizayn ve kullanım tecrübesi yönünden rakiplerinin gerisinde. Hem de çok çok sayıda Asus progrı ön yüklü.

Asus Zenfone 3 teknik özellikleri
Boyut: 152.6 x 77.4 x 7.7 milimetre 155 gr
Ekran: 5.5 ". (1080 x 1920) Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor.
İşletim Sistemi: Android 6.0.1 Marshmallow
İşlemci: 2.0 GHz hızında çalışan Snapdragon 625
Grafik birimi: Adreno 506
Ram: 4Gigabayt (64Gigabayt) / 3Gigabayt (32Gigabayt)
Kamera: 16 MP f/2.0 değerinde arka, 8 MP ön kamera
Batarya: 3.000 mAh
Depolama: 32/64 Gigabayt (microSD kart ile artırılabilir)
Bağlantı: Cat.6, 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type - C

Fiyat: 1799 TL (32 Gigabayt'lık model)

:: Asus Zenfone 3'ü nasıl buldunuz? Rakiplerine oranla hali sizce nasıl? Almayı düşünüyor musunuz?

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski