Lenovo Moto Z Teknik Özellikleri





Lenovo Moto Z Teknik Özellikleri

Moto Z araştırması karşınızda! Lenovo’nun Moto Mods destekli akıllı telefonunun bütün özellikleri ve kullanım tecrübesi makalede.

Lenovo’nun ülkemizde pazara sürdüğü Moto Z araştırma videomuz sizi bekliyor. Yanında dört değişik Moto Mods eklentisiyle poz veren ürünün bütün teknik ayrıntılarını inceliyoruz ve performans ile kullanım tecrübesini aktarıyoruz.

Lenovo Moto Z teknik özellikleri

Moto Z, Android ekosisteminin şu an için en kuvvetli işlemcilerinden bir adetsi olan Qualcomilimetre Snapdragon 820 ile geliyor. Bu, diğer markalarda görebileceğiniz kırpılmış model değil, iki adet 2,15 GHz ve iki adet de 1,6 GHz hızında çalışan Kryo çekirdeğe sahip ürün. Adreno 530 grafik işlemcisiyle bir arada oyunların da gayet süratli ve kesintisiz olduğunu belirtmek gerek.



İncelenen model 4 gigabayt hafıza ve 32 gigabayt depolama alanına sahip olandı. Gerçi süratli microSD kartlarla bu alanı kuramsal olarak kolaylıkla 256 gigabayt’a çıkartabildiğinizi düşünürseniz 32 gigabayt yeterince gelecektir. 2.600 mAh kapasiteye sahip bataryaine karşın incecik olan Moto Z bu inceliğini biraz da 3,5 milimetre TRRS kulaklık bağlantısına sahip olmamasına borçlu. Evet, maalesef yalnızca bir USB C’den 3,5 milimetre TRRS çevirici çıkıyor. Bu alanı rahatsız edici.

Kamerası
F/1,8 diyafram açıklığına sahip olan 13 mplik ana kamera optik görüntü sabitleme sistemine, lazer netleme teknolojisine ve çift renkli LED flaşa sahip. Saniyede 30 kare Ultra HD çekim ya da saniyede 60 kare full HD çekim yapmanız mümkün. Bu modlarda HDR desteği de mevcut. 5 mplik flaşlı ön kamera f/2,2 diyaframa sahip.

İnce dedik ama rakam verelim: 5,2 milimetre. Bu seviyedeki bir akıllı telefonun bu kadar ince olmasını kimse beklemezdi diye düşünüyoruz. Elbette kamera evresinde 3 milimetre kadar bir çıkıntı da mevcut. 136 gramlık ağırlığa sahip olan aygıt ön evresinde Gorilla Glass kırılmaya sağlam cam barındırırken içindeki nano kaplama su sıçramalarında karşı (IP sertifikası yok) biraz koruma sağlıyor. Eldeki aygıta kıyıp bu bölümünü test etmedik.

Bu inceliğin bedeli olarak sistemde bulunmayan classic ses çıkışının üzücü olduğunu söylemiş miydik? Bu akıllı telefonda inceliğin bir ihtiyacı olarak AMOLED ekran kullanılıyor. 2.560×1.440 piksellik Quad HD ekran " başına 530 pikselden çoğunu sunuyor.

Moto Z Fiyatı
Lenovo yönünden ithal edilen Moto Z modelinin 32 gigabayt depolama alanına sahip sürümü 2.400 TL resmi satış fiyatına sahip.

Moto Mods
Bugüne kadar modüler telefonlar pek başarılı olmadı ve genelde çizim tahtasında kaldı. Moto Mods kullanımı kolay modüllerle telefonunuza yeni özellikler eklemenizi sağlıyor. Ülkemizde satışa çıkan Moto Z ve Moto Z Play, Moto Mods adlı telefon eklentilerini destekliyor. Hatta işin güzel yönü ileride çıkacak birtakım Moto markalı telefonlar da Lenovo’nun dediğine göre şu an satın alacağınız Moto Mods eklentilerini destekleyecek.

Moto Mods ismi verdiği bu eklentiler telefonunuzun arka alanına  manyetik biçimde sabitlenen ve onunla bir arada uyumla çalışan aparatlar olarak düşünülebilir.Şu an için elimize ulaşan dört değişik eklenti var. Bu sayfada bu eklentilerden kısaca bahsedelim istiyoruz.


HASSELBLAD TRUEZOOM
Efsanevi profesyonel fotoğraf makinelerine imza atan Hasselblad markasını taşıyan fotoğraf eklentisi.12 mp çözünürlük yayınlayan bu eklenti 1080p 30k/s süratte videolar da çekmenizi sağlıyor. için çok iyi bir optik görüntü sabitleme sistemine sahip bu eklenti ile RAW fotoğraflar da çekmeniz mümkün. 10X optik yakınlaştırma özelliğine sahip olan bu eklenti çekim ve büyütme için tam bir fotoğraf makinesi gibi özel tuşlar da sunuyor. Video çekimi için ürünün ön evresinde iki adet de mikrofon var.


INCIPIO OFFGRID POWER PACK
Birçok değişik marka için arka kısma uyan ve kabloyla bağlanan bataryalı kılıflar yapan Incipio, OffGrid ek batarya sistemini Moto Mods uyumlu hâle getirmiş durumda. Telefonunuzun bataryaine ek olarak 2.220 mAh batarya yayınlayan bu eklenti kolaylıkla telefonunuzun arka alanına  ekleniyor ve o şarj olduktan ardından kendisini şarj ediyor. İki çalışma prensibi olan harici batarya isterseniz telefonunuzun bataryanın %80’de isterseniz de %100’de sabitlemeye çalışıyor. Telefona takılıyken her iki batarya da o anki kapasitesini ve halini ekranın üzerinde görebiliyorsunuz.



JBL SOUNDBOOST
Moto Z üzerindeki tek hoparlör size yetmiyorsa ve çevresi gerçek anlamsa sallamak istiyorsanız ünlü ses sistemi yapımcısı JBL güzel bir modül sunuyor. JBL SoundBoost, telefonunuzun gerisinde eklenen ve kendisi ilaveten telefona takılı değilken de şarj edilebilen bir ürün. Eğer telefona takılıysa şarj aygıtı telefonu doldurduktan ardından bu modülü şarj etmeye  başlıyor. 2 adet 3 Watt’lık hoparlöre sahip olan bu sistem kendi 1.000 mAh bataryaiyle 10 saate yakın batarya zamanı vadediyor.


MOTO INSTA-SHARE PROJECTOR
Lenovo yönünden sunulan bu modül akıllı telefonunuzun arka alanına  yapışınca bir buçuk metreye kadar görüntüleri yansıtabilen bir DLP projeksiyon aygıtı. 854X480 piksellik çözünürlük ve 50 lümenlik ışık gücüyle o kadar da kuvvetli olmasa da karanlık ortamlarda sunum gerçekleştirmek ya da bir şeyler izlemek için ideal. Altındaki standt yardımıyla dilediğiniz açıyla duvara ya da perdeye görüntü alabiliyorsunuz; +/-40 dereceye kadar açı düzeltmesini de kendisi otomatik yapıyor. 1.100 mAh ilaveten şarj edilebilen bataryası projeksiyon zamanıne 1 saat kadar ekliyor, ardından ise telefonunuzun bataryaini kullanıyor.

1 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

  1. Yurt dışında yaşayan bir dostum bu ürünü çok övdü. DAha inceleme fırsatım olmadı ancak yazılanları göz önüne alarak bakacağım artık bu ürüne.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski