Android Telefonlarda Gizli Dosyalar Nasıl Görüntülenir





Android Telefonlarda Gizli Dosyalar Nasıl Görüntülenir?

Android telefonlarda dosya gizleme ile ilgili olan yazıda çeşitli bir biçimde açıklayarak rastgele bir uygulama ve uygulamada kullanılmadan android işletim sistemine sahip bütün cihazlarınızda dilediğiniz dosyaları gizleyebileceğinizi belirtmiştik. Gizlediğiniz bu dosyaları nasıl görünür bir duruma getireceğinizi ise bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Gizli Dosyalarınızı Görüntüleyin
Android Gizli Dosya
Dosyanızı bildirdiğimiz biçimde gizledikten ardından  bundan ardından dosyanız gizlenmiş olan durumda olacak ve telefonunuzu izinsiz kullanan hiç kimse saklı dosyalarınıza erişemeyecek. Tabiki bu saklı dosyaları görünür duruma getirmenin de bir tekniği mevcut.

Gizlediğiniz dosyanın olduğu klasörün içine  girdikten ardından, telefonunuzun menü tuşuna basın ve önünüze çıkan alternatifler arasındaki ”Ayarlar” butonuna tıklayın. Ayarlar kısmından önünüze çıkan ”saklı dosyaları göster” alternatifi ile gizlemiş olduğunuz dosyayı görünür duruma getirebilirsiniz, ama yaptığınız bu prosedür ile bir arada telefonunuzdaki bütün saklı dosyalar görünür bir duruma gelecektir.


istediğimiz dosyaları gizleyebilmek için dosya adı başına sırf nokta koyarak bu prosedürü gerçekleştirebiliyorduk, ama gizlenen dosyalar görünür bir duruma gelme ardından başına yeniden nokta işareti koyarak malesef gizleyemiyoruz, yeniden ayarlar menüsüne girerek saklı dosyaları gizleyebilirsiniz.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda rastgele bir uygulama ve ya uygulama kullanmadan, teknoloji hususu için yeteri kadar bilgisiz kullanıcılar yalın bir biçimde dosyalarını başka şahıslardan gizleyebilir. bununla bir arada cihazınızla bilgisayar içerisinde bir USB bağlantısı oluşturulduğunda saklı dosyalarınızın görünür bir duruma gelebileceğini sakın unutmayın.

2 Yorumlar

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

  1. Mustafa Yolar19 Ocak 2017 14:47

    Android kullanmıyorum fakat kullanan yakınlarım var. Bu yazıyı onlara göstereceğim.

    YanıtlaSil
  2. hasanmaziturk6 Şubat 2017 13:58

    Bende gizli dosyaları nasıl bulabilirim diye merak ediyorum yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski