Samsung Galaxy S Serisi Teknik Özellikleri Belli Oldu





Samsung Galaxy A Serisi Teknik Özellikleri Belli Oldu

Samsung’un orta seviyedeki yeni  model telefonlarını tanıtacağı uzun süredir biliniyor ve cihazlarla alakalı birtakım özellikler  web içerisinde paylaşılıyordu. Nihayet Samsung dedikodulara son vermek için Samsung Galaxy A serisinin yeni üyelerini adeta tanıttı.

Teknik anlamda ve görsel olarak elden geçirilmiş olan Samsung Galaxy A3, A5 ve A7, ilerlemiş özellikleriyle dikkatleri üstüne çekiyor. Siyah, altın, mavi ve pembe renk seçeneklerinin sunulduğu cihazlar, ideal fiyata amiral gemisi tecrübesi yaşatmayı hedefliyor.
galaxy-a3_black-sky

Serinin en altında yer alan Samsung Galaxy A3, buna karşın iddialı özellikleri yapısında barındırıyor. 4,7 inçlik Super AMOLED HD ekranla gelen telefonda parmak izi okuyucu ve USB-C girişi yer alıyor.  1,6 GHz hızında çalışan 8 çekirdeğe sahip işlemcisinden güç alan telefonda 2 Gigabayt RAM ve 16 Gigabayt ram bulunuyor. SD kart vasıtası ile 256 Gigabayt depolamaya sahip olunabiliyor. Son olarak 13 mp çözünürlüğe sahip arka ve 8 mp çözünürlüğe sahip ön kameranın yer aldığı telefonun batarya kapasitesi ise 2.350 mAh.
samsung1
Orta segmentin ortanca ismi Galaxy A5’te 5,2 inçlik Super AMOLED Full HD ekran bulunuyor. Type-C ve parmak izi okuyucusuyla gelen telefonda 1,9 GHz hızında çalışan 8 çekirdeğe sahip işlemci gücü yer alıyor. 32 Gigabayt dahili ramının ve 3 Gigabayt RAM’in bulunduğu telefonda tekrar 256 Gigabayt SD kart desteği sunuluyor. Hem önünde hem de gerisinde 16 mp çözünürlüğe sahip kameranın bulunduğu telefonun kamerasının diyafram aralığı ise 1.9. A3’e göre daha büyük yapıda olan telefonun bataryasının 3.000 mAh bulunduğunu da belirtelim.
galaxy-a7_black-sky

Galaxy A serisinin tepe noktasında konuşlanan Galaxy A7, 5,7 inçlik Süper AMOLED Full HD ekranı yapısında barındırıyor. A5’te bulunduğu gibi 1,9 GHz hızında çalışan 8 çekirdkeli işlemci kullanılan telefonda 3 Gigabayt RAM ve 256 Gigabayt’a kadar artırılabilen 32 Gigabayt’lık depolama kısmı yer alıyor. 3.600 mAh bataryaya sahip telefonda ön görü edilebileceği üzere USB-C ve parmak izi okuyucusu konumunu koruyor.

Serinin yeni üyelerinin tamamı IP68 sertifikasıyla 1,5 metreye kadar 30 dk süresince suya dayanıklılık gösteriyor. Samsung Galaxy A5 ve Galaxy A7’de A3’ten değişik olarak süratli şarj teknolojisi kullanılıyor. Metal çerçeveyle şık bir görüntü sergileyen telefonun arka evresinde ise 3D cam yer alıyor. İlginç bir şekilde kutudan Android 6.0.1 ile çıkacağı belirti edilen telefona en kısa sürede Android 7.0 Nougat güncellemesinin gelmesi bekleniyor. Resmi fiyatlar açıklanmamış olsa da Galaxy A5’in 378 dolar ve Galaxy A7’nin 424 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacağı öne sürülüyor. Birkaç gün içerisinde Rusya’da satışına başlanacak telefonun önümüzdeki haftalar içerisinde bütün dünyada raflardaki konumunu alacağı belirtiliyor.

Post a Comment

Yorum yapmayı unutmayın lütfen, yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konu ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için mail atabilirsiniz

Daha yeni Daha eski